KING BET Τρίτης 12 Μαΐου 2015

Τους φετινούς ημιτελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα τους ξεχάσουμε εύκολα. Ή, μάλλον, θα τους θυμόμαστε για αρκετά χρόνια, καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αρκετές στιγμές που συζητήθηκαν. Οπως το πανέμορφο (δεύτερο) γκολ του Μέσι, η απίστευτη ευκαιρία του Χάμες, το standing ovation στον Γκουαρδιόλα, οι τρελοί πανηγυρισμοί των παικτών της Γιουβέντους. Ας μην τα καταγράψουμε όλα, διότι μας περιμένουν κι άλλα…
Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται από την Κυριακή στη Γερμανία, με την πεποίθηση ότι θα επιστρέψει σε 25 μέρες εκεί. Κουβαλάει μαζί της το επιβλητικό 3-0 από τον πρώτο αγώνα, την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι παίκτες της, την απροσπέλαστη άμυνά της, που έχει παραβιαστεί μόλις μία φορά (με αυτογκόλ μάλιστα!) στα 8 τελευταία παιχνίδια και τις 9 σερί νίκες στη διοργάνωση, νούμερα ικανά να της… δώσουν το εισιτήριο για τον τελικό. Απέναντί της η Μπάγερν.



Κλείνει τη σεζόν με πολλή γκρίνια, με αρνητικά αποτελέσματα (τρεις σερί ήττες και ένας αποκλεισμός στο Κύπελλο) και με τον προπονητή της στο στόχαστρο. Ο ίδιος είπε ότι θα μείνει και του χρόνου, αλλά πολύ αμφιβάλλουμε αν αντέξει τη δυσπιστία και την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Και επειδή το ποδόσφαιρο γράφει απίθανες ιστορίες, ενδέχεται να αποχωρήσει από το Μόναχο γιατί θα έχει αποκλειστεί στο Κύπελλο από την Ντόρτμουντ του Κλοπ (πιθανός αντικαταστάτης του στους Βαυαρούς!) και στο Τσάμπιονς Λιγκ από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα!

Πιο ανοιχτό, λιγότερο προβλέψιμο και πιο ενδιαφέρον το άλλοζευγάρι. ΟΚ, το 2-1 (ειδικά όταν πρόκειται για ιταλική ομάδα) είναι καλοδεχούμενο αποτέλεσμα για αυτόν που έχει νικήσει, αλλά εξίσου καλοδεχούμενο είναι και για αυτόν που έχει ηττηθεί (ειδικά όταν πρόκειται για ισπανική ομάδα τοπ επιπέδου όπως η Ρεάλ). Κι ας διαφωνούν οι οιωνοί: όσες φορές (7 συγκεκριεμένα) η «βασίλισσα» έχει ηττηθεί εκτός έδρας στο πρώτο ματς ημιτελικής φάσης, έχει δει τον τελικό από την τηλεόραση! Τεράστιο ματς αύριο στο «Μπερναμπέου». Με τη Ρεάλ στα… σχοινιά, έχοντας χάσει Κύπελλο και πρωτάθλημα (εκτός αν πιστεύετε ότι η Μπάρτσα θα κάνει δύο γκέλες), να παίζει τα ρέστα της για να σώσει τη χρονιά. Και όχι μόνο να τη σώσει, αλλά να δηλώσει «παρούσα» σε δεύτερο διαδοχικό τελικό, διεκδικώντας μια θέση στο πάνθεον: να γίνει η μοναδική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο σερί κούπες…

Να πάμε και στα ματς της Πέμπτης; Και εδώ, ουσιαστικά έχουμε μία ομάδα με ισχυρότατο προβάδισμα (τη Σεβίλλη), άλλη μία που ελπίζει σε ένα θαύμα (Φιορεντίνα) και άλλες δύο που έχουν μοιρασμένες πιθανότητες (Ντνιεπρ και Νάπολι). Αναρωτιέστε «γιατί είναι μοιρασμένες αφού το 1-1 στο πρώτο ραντεβού γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των Ουκρανών»; Διότι η Νάπολι γκρίνιαξε τόσο όσο… έπρεπε για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις και διότι η εμπειρία των Ιταλών (ή η ποδοσφαιρική πονηριά, αν θέλετε) δεν αμφισβητείται. Μπορούν εύκολα να κάνουν ό,τι δεν έκαναν στο «Σαν Πάολο» και να φύγουν από την Ουκρανία με ένα χρυσό εισιτήριο.

Αλλωστε, ο πιο σύντομος δρόμος για να βρεθούν του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μέσω Γιουρόπα και όχι μέσω Serie A…

Ας πούμε στα γρήγορα και τι άλλο σημαντικό έχουμε στο κουπόνι. Λιμπερταδόρες, U19 και U17, πλέι οφ στη Β’ Αγγλίας, τελικό Κυπέλλου Δανίας, πλήρεις αγωνιστικές σε Τουρκία, Α’, Β’ Νορβηγίας, Φινλανδία, συν αγώνες από Β’ Σουηδίας, Παραγουάη και Χιλή. Πολλές επιλογές δηλαδή για τέτοια εποχή… Καλή τηλεθέαση των τεσσάρων ευρωπαϊκών αγώνων του τριημέρου, καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με φουλ πρόγραμμα (σιγά το νέο…).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις