KING BET Τρίτης 26 Μαΐου 2015

Στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, πέφτει στο ίδιο γκρουπ με Ιντερ, Σεντ Ετιέν και Κάραμπαγκ. «Καμία τύχη», λέμε όλοι εμείς οι… ειδικοί. Στα τρία πρώτα ματς, μετράει δύο (εντός έδρας μάλιστα) ήττες και μια ισοπαλία, χωρίς να πετύχει γκολ! «Πού πας, κατακαημένη;» αναρωτιόμαστε εμείς οι… ειδικοί. Τελικά, φτάνει τους 7 πόντους και περνάει ως δεύτερη (πίσω από την Ιντερ). «Μέχρι εδώ ήταν», αποφαινόμαστε. Οταν, δε, στους «32» κληρώνεται με τον Ολυμπιακό, συζητάμε μεταξύ μας για το ποια ομάδα θα βρεθεί στο δρόμο των «ερυθρόλευκων» στην… επόμενη φάση. Τέτοια σιγουριά. Στους «16» πέφτει με τον Αγιαξ. Δεν χρειάζεται να πούμε ποια ήταν η ετυμηγορία μας. Στους «8» με την (αήττητη από τον Αύγουστο του 2013 στη διοργάνωση) Κλαμπ Μπριζ. Πιθανότητες; 20%, με το ζόρι. Πάει κι αυτή. Στα ημιτελικά, ορθώνεται μπροστά της το εμπόδιο της Νάπολι.



«Ρε τον Μπενίτεθ, για πλάκα θα πάει στον τελικό». Δεν βάλαμε μυαλό ούτε μετά το 1-1 στο «Σαν Πάολο». «Ε, καλά, η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, στη ρεβάνς οι Ιταλοί θα περάσουν». Ούτε αυτή τη φορά δικαιωθήκαμε. Η Ντνιεπρ (γι’ αυτήν μιλάμε τόση ώρα) πήρε παλικαρίσια το εισιτήριο για τον τελικό και αύριο καλείται να ολοκληρώσει ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό θαύμα. Λεπτομέρεια: και τα 8 εντός έδρας παιχνίδια της (μαζί μ’ αυτό των πλέι οφ) τα έδωσε στο Κίεβο, σε απόσταση 390 χλμ. από τη φυσική της έδρα!

Για τη Σεβίλλη, το ταξίδι μέχρι τον τελικό ήταν πιο άνετο. Αλλωστε, ξέρει καλά το δρόμο. Τρεις φορές τα 9 τελευταία χρόνια έφτασε ως εκεί. Το 2006 στο Αϊντχόφεν (4-0 τη Μίντλεσμπρο), το 2007 (3-1 στα πέναλτι την Εσπανιόλ) και πέρσι στο Τορίνο (4-2 στα πέναλτι την Μπενφίκα). Στη… σούμα, τρία τρόπαια σε ισάριθμες παρουσίες. 100% ευστοχία, δηλαδή. Μόνο η Λίβερπουλ έχει να επιδείξει ανάλογο ρεκόρ.

Κι αν οι Ανδαλουσιάνοι φύγουν από την πρωτεύουσα της Πολωνίας με την κούπα στην αγκαλιά τους, τότε γράφουν ιστορία, καθώς θα γίνουν οι πρώτοι με 4 κατακτήσεις ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ, ξεπερνώντας τη Γιουβέντους, την Ιντερ και, φυσικά, τη Λίβερπουλ.

Ο  τελικός του Γιουρόπα Λιγκ δεσπόζει στο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα. Ομως, δράση υπάρχει και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Από την Ευρώπη (Ελλάδα, Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Ισλανδία), μέχρι την Ασία (επαναληπτικοί προημιτελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ, συν Λιγκ Καπ Ιαπωνίας) και την Αμερική (Λιμπερταδόρες, Κύπελλο Βραζιλίας, Κύπελλο Αργεντινής, MLS).

Ας σταθούμε λίγο στα πλέι οφ της ελληνικής Σούπερ Λίγκας. Η λήξη του τελικού Κυπέλλου το  Σάββατο έδωσε αυτόματα ευρωπαϊκό… όραμα και στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν σε τούτη τη διαδικασία. Γιατί; Διότι όλες τους θα βρεθούν την ερχόμενη σεζόν στην κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ. Μία στη… γυάλα του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στην αντίστοιχη του Γιουρόπα. Αν μάλιστα βάλετε στο νου σας ότι αύριο έχουμε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης – Ατρόμητο, καταλαβαίνετε πόσο μπορούν να αλλάξουν οι… συσχετισμοί μέσα σε μια μέρα.

Να μην ξεχάσουμε, τέλος, και το μπάσκετ. Ξεκινάει η ημιτελική σειρά στην basket league, με Ολυμπιακό – Αρη και Παναθηναϊκό – ΠΑΟΚ, ενώ πλέι οφ έχουν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Καλή μελέτη, καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με ένα… σωρό τελικούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις