KING BET Παρασκευής 8 Μαΐου 2015

Τι άλλο να ζητήσουμε από τον… θεό της μπάλας; Μας αξίωσε να δούμε μεσοβδόμαδα πολύ μεγάλα ματς. Οχι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά πού ξέρεις… Κάποιες φορές, ακόμα και σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε ξενερώσει. Στο παραγωγικό κομμάτι, της εφημερίδας, είχαμε μια... άνιση μάχη με τα πρωταθλήματα. Ενα… θηρίο που κάθε εβδομάδα γιγαντώνεται, καθώς προστίθενται νέα πρωταθλήματα. Πάρτε από σήμερα Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λευκορωσία και έπονται (πολύ σύντομα) πολλά ακόμα. Τι κάνουμε σ’ αυτή την περίπτωση; Αναζητούμε τρόπους να σας προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να εξηγούμαστε από την αρχή: δεν έχουμε γνώση για όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη. Είναι πρακτικά αδύνατον. Προσπαθούμε όμως να τα μάθουμε σιγά σιγά, προσλαμβάνοντας νέα παιδιά, με όρεξη και δίψα πάνω σ’ αυτή τη δουλειά. Ηδη έχουν μπει στην… ομάδα της εφημερίδας αρκετά φρέσκα πρόσωπα και θα μπουν αρκετά ακόμα όταν θα είναι έτοιμα να πάρουν θέση στην 11άδα (άντε στη 18άδα…).



Ας πάμε τώρα να «ξεψαχνίσουμε» το νέο κουπόνι και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα πιο σημαντικά ζευγάρια του τετραημέρου. Θα ξεκινήσουμε από τη Σούπερ Λίγκα, για… τοπικιστικούς και μόνον λόγους. Αλλωστε, μεθαύριο πέφτει η αυλαία της σεζόν και σχεδόν τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει. Πρωταθλητή έχουμε, τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ τις ξέρουμε, τις τρεις που έχουν ήδη υποβιβαστεί τις γνωρίζουμε, ψάχνουμε τον 4ο της παρέας. Στην περιπέτεια της παραμονής εμπλέκονται πέντε διαφορετικές περιοχές της χώρας: τα Χανιά, η Μυτιλήνη, η Νέα Σμύρνη, η Κομοτηνή και η Λιβαδειά. Και μέσα σ’ αυτές, η Βέροια, σε ρόλο ρυθμιστή. Διαβάστε το θέμα του Γ. Μακρατζάκη (σελ. 12-13) και θα μάθετε τις λεπτομέρειες της τελευταίας στροφής του πρωταθλήματος.

Ανηφορίζουμε για Αγγλία και στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και στη… σφαγή για επιβίωση. Στην πρώτη, τα… κουκιά είναι μετρημένα, καθώς Σίτι, Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ διεκδικούν τρεις θέσεις για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στη δεύτερη, υπάρχουν επτά… μελλοθάνατοι, από τους οποίους θα επιζήσουν οι τέσσερις. Ο Μάκης Μηνδρινός έχει το πλήρες ρεπορτάζ (σελ. 16-19).

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας και κάνουμε μια σύντομη στάση στη Γερμανία (Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν το πιο ενδιαφέρον ματς), άλλη μία σε Γαλλία (Μαρσέιγ – Μονακό), Ιταλία (Μίλαν – Ρόμα και Λάτσιο – Ιντερ), Ισπανία (Ρεάλ – Βαλένθια), μέχρι να γυρίσουμε χωρίς ανάσα όλη την Ευρώπη (τελευταία αγωνιστική στη Β’ Ολλανδίας, πλέι οφ και πλέι άουτ στην Πολωνία, πλέι οφ σε μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και της Σκωτίας), περνάμε μια βόλτα από Βαλτική (τα νέα πρωταθλήματα που λέγαμε στον πρόλογο) και αλλάζουμε ηπείρους: σέντρα στη Βραζιλία (Α’ και Β’), καρό σημαία στο Μεξικό, πλέι οφ στη Χιλή.

Αυτά επιλέξαμε ως τα πιο σημαντικά «γεγονότα». Εσείς, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις 96 σελίδες της King Bet της Παρασκευής, να βάλετε τη δική σας γνώση-έμπνευση (και τα χρήματα), περνώντας από το ταμείο. Καλή επιτυχία και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις