KING BET Παρασκευής 12 Ιουνίου 2015

Το λες και «κατάντια». Ή «πισωγύρισμα». Μπορείς, όμως, να το πεις και «ανασύνταξη». Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει κάποιος ή πόσο θετική σκέψη έχει. Ωστόσο, όσο θετική σκέψη και να ‘χεις, κοιτάζεις τη βαθμολογία και σε πιάνει θλίψη. Στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016, η κατάταξη δείχνει κατά σειρά: Ρουμανία 13, Β. Ιρλανδία 12, Ουγγαρία 8, Φινλανδία 4, Νήσοι Φερόες 3, Ελλάδα 2. Ναι, Ελλάδα 2 πόντοι σε 5 ματς. Και με γκολ 1-5! Εχοντας λοιπόν συμπληρώσει το μισό της διαδρομής μέχρι τη Γαλλία, η Εθνική μας παραμένει ουραγός. Κι όμως, οι ελπίδες δεν έχουν σβήσει. Ισα ίσα που θα φουντώσουν αν αύριο περάσει νικηφόρα από το Τόρσβαν. Δυστυχώς, εκεί φτάσαμε, να εξαρτιόμαστε από το αποτέλεσμα με τις Νήσους Φερόες. Να εκδικηθούμε (!) βρε αδερφέ, και για το κάζο του Νοεμβρίου, μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μια βραδιά που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε.



Προκριματικά  EURO τούτο το γουικέντ σε όλη τη «γηραιά ήπειρο». Με Κροατία – Ιταλία, Ουαλία – Βέλγιο, Ιρλανδία – Σκωτία, Δανία – Σερβία και Ρωσία – Αυστρία στα πιο σημαντικά ματς. Το εντυπωσιακό είναι ότι και στους 9 ομίλους τα πάντα είναι ανοιχτά. Αν εξαιρεθούν οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις (αυτό δεν ισχύει για την Εθνική μας), οι υπόλοιπες βρίσκονται ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η αλλαγή που εμπνεύστηκε η UEFA, αύξησε τις χώρες που θα πάνε στα τελικά, άρα αυξήθηκε και ο ανταγωνισμός, άρα αυξήθηκαν και οι εκπλήξεις, καθώς τα μεγάλα φαβορί εμφανίστηκαν (τουλάχιστον στο ξεκίνημα) χαλαρά. Good news για τους παίκτες του στοιχήματος…

Πάμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί συναντάμε την κορυφαία διοργάνωση του 2015. Πριν από λίγες ώρες άνοιξε η αυλαία του Κόπα Αμέρικα και στις τέσσερις επόμενες μέρες ακολουθούν άλλοι 7 αγώνες, μεταξύ αυτών το Αργεντινή – Παραγουάη, το Βραζιλία – Περού και το Χιλή – Μεξικό. Μπάλα, όμως, παίζουν και οι Αφρικανοί, καθώς ξεκινούν τα προκριματικά του Κόπα Αφρικα 2017. Είκοσι πέντε ματς περιλαμβάνει η πρεμιέρα και συναντάμε χώρες που δεν ξέραμε καν ότι διαθέτουν ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως το Σάουθ Σουδάν, το Τζιμπουτί, οι Κομόρες και το Σάο Τομέ (!).

Φεύγουμε από τις Εθνικές επισημαίνοντας ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 και το Μουντιάλ γυναικών συνεχίζονται κανονικά και περνάμε στα πρωταθλήματα. Πλέι οφ στη Β’ Ισπανίας, Ιρλανδία, Ισλανδία, Β’-Γ’ Σουηδίας, Β’ Φινλανδίας, Ισλανδία, Α’-Β’ Βραζιλίας, Β’ Αργεντινής, Β’ Ιαπωνίας, Νότια Κορέα, MLS και Αυστραλία περιλαμβάνει το κουπόνι, που μπορεί να μην έχει «βαριά» ονόματα, προσφέρει όμως πολλές επιλογές για στοιχηματισμό. Να μην παραλείψουμε το μπάσκετ, που φτάσαμε μέσα Ιουνίου και ακόμα μας κρατά σε αγωνία. Πλέι οφ στην Ελλάδα (την Κυριακή ο 3ος τελικός, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0), στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Τουρκία, ενώ πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν για το ΝΒΑ. Αυτά ως μια πρώτη εικόνα τού τι θα συναντήσουμε τις επόμενες μέρες. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις