KING BET Παρασκευής 26 Iουνίου 2015

Το φετινό Κόπα Αμέρικα, σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως τώρα, δεν θα μας… απασχολήσει για πολύ καιρό, όταν με το καλό τελειώσει. Λίγα πράγματα έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας: με το… στανιό τα γκολ, πολύ ξύλο, σπάνιες οι όμορφες στιγμές, ουδείς ποδοσφαιριστής κατάφερε να ξεχωρίσει και να μας κάνει να σηκωθούμε από το κρεβάτι (ή τον καναπέ, ανάλογα με το πόσο νυχτόβιοι τύποι είστε…).
Ολα τα παραπάνω όμως, εύκολα μπορούν να ανατραπούν. Πώς; Κοιτάξτε τι έχουμε μπροστά μας και ετοιμαστείτε για συγκινήσεις. Και (ξανα)κοιτάξτε το πρόγραμμα γιατί πιθανόν να έχουμε… διασταύρωση Αργεντινής – Βραζιλίας στον έναν ημιτελικό. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, μπας και βγάλουμε άκρη.
Παρασκευή απόψε, μέρα ιδανική για έξοδο. Δεν σας… απαγορεύει κανείς να βγείτε μια βόλτα, αλλά μην το παρακάνετε.
Στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα ξεκινάει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αργεντινή – Κολομβία. Μέσι, Αγουέρο, Ντι Μαρία από τη μια, Χάμες, Φαλκάο, Κουαδράδο από την άλλη. Μεγάλο ματς, πιο αμφίρροπο ίσως απ’ όσο πιστεύουν οι κάθε λογής… διανοούμενοι του ποδοσφαίρου. Διότι η Κολομβία πήρε… θάρρος από τη νίκη επί της Βραζιλίας, «ψήλωσε» απότομα και τώρα που δεν έχει τίποτα να χάσει, θα το χτυπήσει στα ίσα. Για τους Αργεντίνους, μόνο το στέμμα είναι στις σκέψεις τους. Το είπε ξεκάθαρα ο (100άρης πλέον με το εθνόσημο) Μέσι, πως «οτιδήποτε άλλο πέρα από την κορυφή, θα είναι αποτυχία». Υπάρχει, όμως, και άλλο ένα πρόσωπο που προβληματίζει το αποψινό φαβορί. Στον απέναντι πάγκο θα κάθεται ένας δικός τους άνθρωπος, ο Χοσέ Πέκερμαν. Φόρεσε για δύο χρόνια τη φόρμα της «αλμπισελέστε», από το 2004 μέχρι το 2006, έχει δουλέψει σε αργεντίνικες ομάδες, διετέλεσε τεχνικός στην U20, γενικά ξέρει τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των Αργεντινών. Α, και μια λεπτομέρεια: διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Μέσι, ουσιαστικά αυτός τον έφερε στην Εθνική…


Ακόμα νωρίτερα ξεκινάει αύριο το ματς της Βραζιλίας με την Παραγουάη, στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Εδώ δεν υπάρχει αντίστοιχη ιστορία όπως αυτή με τον Πέκερμαν στο προηγούμενο ζευγάρι, υπάρχει όμως ένα εμπόδιο για τη «σελεσάο». Ο αντίπαλος προπονητής, ο Ραμόν Ντίας, είναι Αργεντινός… Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και αν δεν μπορέσει να αποκλείσει τους Βραζιλιάνους, το σίγουρο είναι ότι θα επιδιώξει να τους… βγάλει το λάδι ώστε να είναι κουρασμένοι στον ημιτελικό της Τρίτης. Εκτός από την ομάδα του Ντίας, ο Ντούνγκα και οι παίκτες του θα πρέπει να ξεπεράσουν και τον κακό τους εαυτό. Δεν είναι εικόνα αυτή που έδειξαν στα τρία ματς του ομίλου. Και χωρίς τον Νεϊμάρ, οι δυσκολίες αυξάνονται…

Μονοπώλησε τη σκέψη μας το Κόπα Αμέρικα, όμως στο τρέχον κουπόνι έχουμε κι αλλού δράση. Με φουλ πρόγραμμα στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με Ιρλανδία, όλη τη Βαλτική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, με Μουντιάλ γυναικών, με Under 21, πολλές επιλογές δηλαδή για όσους θέλουν να μελετήσουν και να παίξουν τούτο το τριήμερο. Καλή επιτυχία και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις