KING BET Τρίτης 9 Ιουνίου 2015

Πάει κι αυτό. Η σεζόν στην Ευρώπη έκλεισε με τον τελικό στο Βερολίνο και τώρα μένει στον καθένα από εμάς να κάνει τον στοιχηματικό απολογισμό του. Πώς πήγε, τι λάθη έκανε, πώς μπορεί να τα διορθώσει, τι θα αλλάξει. Και μια που το έφερε η κουβέντα, να πούμε πάλι δυο κουβέντες για τον ρόλο της εφημερίδας. Ολοι εμείς που δουλεύουμε εδώ βλέπουμε το ποδόσφαιρο και το στοίχημα όπως εσείς. Με τη διαφορά ότι εμείς κουβαλάμε τη γνώση, την εξειδίκευση, τη διαρκή μελέτη και σας την προσφέρουμε. Με πιο απλά λόγια: ένας συντάκτης οποιουδήποτε πρωταθλήματος εργάζεται πολλές ώρες κάθε μέρα για να είναι πλήρως ενημερωμένος.
Μπαίνει στο site κάθε ομάδας, παρακολουθεί τις εξελίξεις, κοιτάζει το ρεπορτάζ και, το κυριότερο, βλέπει αδιάκοπα αγώνες (είτε ολόκληρα 90λεπτα είτε στιγμιότυπα) του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Εχει, δηλαδή, «εικόνα», κάτι που δεν μπορείτε να έχετε εσείς, καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ασχοληθείτε καθημερινά με 50+ πρωταθλήματα.



Από κει και πέρα, εσείς θα επιλέξετε το σημείο που θα ποντάρετε, δικά σας είναι τα χρήματα, δική σας η χαρά αν περάσει το παρολί και δική σας η στενοχώρια αν χαθεί. Να ξέρετε, πάντως, ότι ο συντάκτης μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εσάς, νιώθει συνυπεύθυνος (παρότι δεν είναι άμεσα…), γίνεται «ένα» με τους αναγνώστες του. Τέλος πάντων, θα έχουμε το χρόνο να τα ξαναπούμε (και ίσως να τα αναλύσουμε πιο διεξοδικά) όλα αυτά, τώρα που καλοκαίριασε και υποτίθεται ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο και χώρο. Γιατί «υποτίθεται»;

Τα χαράματα της Παρασκευής ανοίγει τις πύλες του το 44ο Κόπα Αμέρικα. Πολύ σπουδαία διοργάνωση. Μια ματιά στα ρόστερ των ομάδων αρκεί για να του προσδώσει το χαρακτηρισμό «Μικρό Μουντιάλ». Από Μέσι (μια απορία μόνο: πόσο θα αντέξει να παίζει ακατάπαυστα αυτός ο «δαίμονας»;), μέχρι Νεϊμάρ (ισχύει ό,τι και για τον Λίο), Χάμες, Σάντσες, Καβάνι και πάει λέγοντας. Για τα φαβορί, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση. Οι ίδιοι είναι σε κάθε διοργάνωση: Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη (έστω και χωρίς Σουάρες), Κολομβία, Χιλή.

Βάλτε όποια σειρά θέλετε, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Και μια που λέγαμε πριν ότι καλοκαίριασε και θα έχουμε περισσότερο χρόνο, το παίρνουμε πίσω. Ξέρετε τι ώρες θα παίζονται τα ματς στα γήπεδα της Χιλής; Στις 10 το βράδυ, στις 12 τα μεσάνυχτα και στις 2.30 τα ξημερώματα! Μια χαρά για τους ξενύχτηδες, πρόβλημα για όλους όσοι εργάζονται και πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς. Ελπίζουμε τουλάχιστον να δούμε καλή μπάλα, καλύτερη από το 2011, όπου στην 4άδα βρέθηκαν η Ουρουγουάη (τελικά πήρε το τρόπαιο), η Παραγουάη, το Περού (με Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο) και η Βενεζουέλα! Ούτε η Βραζιλία ούτε η Αργεντινή ούτε η Κολομβία ούτε η Χιλή. Ολες τους αποκλείστηκαν στα προημιτελικά!

Εν τάχει, δυο λόγια για το μεσοβδόμαδο κουπόνι. Μουντιάλ U20, Μουντιάλ γυναικών, διεθνή φιλικά, μπαράζ σε Β’ Ιταλίας και Β’ Ισπανίας, U21, συν κάτι σκόρπια ματς από Σουηδία, Βραζιλία, Ιρλανδία, Κορέα. Α, έχουμε και τη συνέχεια στους τελικούς των πλέι οφ στο μπάσκετ. Θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις