KING BET Τρίτης 23 Iουνίου 2015

Αν μας ρωτούσε κάποιος πριν από την έναρξη του Κόπα Αμέρικα «ποιες ομάδες θα πάνε στα προημιτελικά;», το σίγουρο είναι ότι η απάντησή μας θα είχε μέσα την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Κολομβία, την Παραγουάη, πιθανότατα το Περού και θα ψάχναμε την 8η. Λογικά, θα βάζαμε το Μεξικό, αλλά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα ταξιδέψει με… δευτερότριτα (λόγω Γκολντ Καπ κυρίως), αυτομάτως περιορίζονταν οι ελπίδες του. Σίγουρα, πάντως, δεν θα περιλαμβάναμε τη Βολιβία. Κακώς, πολύ κακώς. Διότι το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Σόρια έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στα ματς που… έπρεπε να πάρει βαθμούς. Τρεις με τον Ισημερινό, έναν με το Μεξικό και κάπως έτσι ήρθε η πρόκριση στους «8». Για τις υπόλοιπες επτά ομάδες, όλα εξελίχθηκαν λίγο-πολύ αναμενόμενα. ΟΚ, δεν περιμέναμε τόσο νευρική τη Βραζιλία, τόσο παθιασμένη την Παραγουάη, τόσο κυνική την Αργεντινή και τόσο αμυντικογενή την Ουρουγουάη, αλλά η τελική κατάταξη στους τρεις ομίλους ήταν φυσιολογική.



Και τώρα; Τώρα έχουμε μπροστά μας τα 4 ζευγάρια της νοκ άουτ φάσης. Από ένα ματς κάθε μέρα, Πέμπτη έως Κυριακή. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Ξεκινώντας με Χιλή – Ουρουγουάη και τελειώνοντας με Βραζιλία – Παραγουάη. Εδώ θα φανεί ποιος αντέχει και ποιος έπιασε… ταβάνι. Αν, μάλιστα, δείτε τη… διασταύρωση, θα παρατηρήσετε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την «αιώνια» σύγκρουση Αργεντινής – Βραζιλίας (εφόσον περάσουν στα ημιτελικά), την ίδια ώρα που η διοργανώτρια Χιλή θα πάει… ξεκούραστα ως το βάθρο, καθώς αν πετάξει έξω την -πάντα επικίνδυνη- Ουρουγουάη, στους «4» θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Βολιβία – Περού. Μια χαρά…

Αφήνουμε τα τεκταινόμενα στη Λατινική Αμερική που ζει σε ρυθμούς Κόπα Αμέρικα και πάμε σε πρωταθλήματα ή Κύπελλα που συμπληρώνουν το κουπόνι. Τι μπορούμε να παίξουμε; Αρκετή… Σκανδιναβία, με Β’-Γ’ Σουηδίας (σε μεγάλη φόρμα ο Μίλτος Ζωγράφος, πέρασε πολλά σημεία στο προηγούμενο φύλλο, ενώ έστειλε κόσμο στο ταμείο και… ραδιοφωνικώς), Α’-Β’ Φινλανδίας και Κύπελλο Νορβηγίας (ίσως είναι ο θεσμός με τις περισσότερες εκπλήξεις σε όλη την Ευρώπη, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το κορυφαίο όνομα στη χώρα, η Ρόζενμποργκ, έχει μόλις ένα τρόπαιο την τελευταία 15ετία!). Μπορούμε επίσης να ποντάρουμε σε αγώνες από Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν (με δυνατές αποδόσεις), από το MLS, το Κύπελλο Ν. Κορέας, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Α’-Β’ Βραζιλίας και τη Β’ Αργεντινής. Ειδικά για το κινέζικο πρωτάθλημα, υπάρχει και ένα θέμα στη σελίδα 7 (DNA), με πολλά στοιχεία για τα σημεία και τις αποδόσεις που έχουν εμφανιστεί στις 14 πρώτες αγωνιστικές.

Κάνουμε μια σύντομη στάση στο μπάσκετ, όπου όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στους τελικούς σε Ιταλία, Ισπανία και ανοίγουμε τη σεζόν 2015-16, παρουσιάζοντας τα προγράμματα σε Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ και Α’ Αγγλίας. Στα επόμενα φύλλα θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις