KING BET Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μπαίνοντας στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, δεν έχουμε το παραμικρό δίλημμα για το τι θα ψηφίσουμε. Το «κόμμα» που δεν μας… εγκαταλείπει ποτέ, που κάνει πράξη όσα υπόσχεται, που δεν ξεχωρίζει τους πλούσιους από τους φτωχούς. Σ’ αυτό το «κόμμα», όλοι είναι ίσοι. Και δεν περιμένουμε κανένα debate για να αποφασίσουμε ποιον θα στηρίξουμε. Ο αθλητισμός, κύριοι, ενώνει (ενίοτε πωρώνει, όμως αυτή είναι άλλη κουβέντα) και δεν διχάζει. Γι’ αυτό, σε όλες τις σφυγμομετρήσεις παίζει χωρίς αντίπαλο…
Εμείς λοιπόν φτιάξαμε τη δική μας… τηλεμαχία, έτσι, για να είμαστε στο πνεύμα της εποχής. Και επειδή δεν… χωρούσαν στο εξώφυλλο όλοι οι πρωταγωνιστές του Σ/Κ, επιλέξαμε τα δύο κορυφαία ματς, το Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ και το Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, τα οποία μάλιστα διεξάγονται με διαφορά δύο ωρών, ή, καλύτερα, μόλις τελειώσει το πρώτο, ξεκινάει το δεύτερο.



Δεκτές όλες οι ενστάσεις για το κατά πόσον αυτά είναι τα πιο «καυτά» ντέρμπι του διημέρου. Διότι, αν μιλήσεις με τους… λατινοαναθρεμμένους, θα σου πουν ότι «σαν το Ρίβερ – Μπόκα δεν υπάρχει». Αν βρεθείς σε ποδοσφαιροπαρέα που λατρεύει το ιταλικό ποδόσφαιρο, θα διαπιστώσεις πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς το Ιντερ – Μίλαν.

Οχι ότι το Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν υστερεί σε δημοφιλία. Ισα ίσα, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο Βελιγράδι όταν συγκρούονται οι δύο «αιώνιοι» του σέρβικου ποδοσφαίρου είναι εκπληκτική, για να μην πούμε πολεμική. Δεν το πιστεύετε; Διαβάστε το σχετικό θέμα του Σάββα Σπανούδη στη σελίδα 96 και θα καταλάβετε.

«Δεύτερη πρεμιέρα» αποκάλεσε ο Μάκης Μηνδρινός την αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας σε όλα τα πρωταθλήματα. Και όταν γουρλώσαμε απορημένοι τα μάτια, μας εξήγησε ότι από την τελευταία υποχρέωση των ομάδων μεσολάβησαν 15 μέρες, αγώνες Εθνικών ομάδων, αρκετές μεταγραφές και πολλές αλλαγές. Αρα, η εικόνα που έχουμε γι’ αυτές είναι θολή και οι επιδόσεις τους στο ξεκίνημα της σεζόν δεν πρέπει να μας… παρασύρουν.

Μην ξεχνάτε, δε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, που σημαίνει ότι το μυαλό ορισμένων (παικτών, προπονητών, φιλάθλων) θα ταξιδεύει εκεί. Ολα αυτά οφείλουμε να τα συνυπολογίσουμε πριν ποντάρουμε.

Το μυαλό πάντως των Ελλήνων φιλάθλων ταξιδεύει ήδη στη Λιλ. Η Εθνική μπάσκετ έκανε το καθήκον της στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και άφησε με χαμόγελα το Ζάγκρεμπ, παίρνοντας το δρόμο προς τον γαλλικό βορρά, στα σύνορα με το Βέλγιο, με την ελπίδα ότι θα μείνει εκεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Και την ώρα που θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας, να μας βγάλει στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε ένα μετάλλιο. Οποιουδήποτε χρώματος…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις