KING BET Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η πορεία ονειρεμένη. Ο πήχης (πολύ) ψηλά. Οι προσδοκίες τεράστιες. Κυρίως όμως, τούτη η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατάφερε πάλι να μας κάνει να μετράμε τις ώρες μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες της. Το ίδιο μας συμβαίνει και σήμερα. Μέχρι τις 7.30 το βράδυ (θα) έχουμε αυτή τη γλυκιά προσμονή για το τζάμπολ του προημιτελικού. Και απέναντί μας, οι… φίλοι μας οι Ισπανοί. Μας χωρίζουν πολλά με δαύτους, μας ενώνουν λίγα. Αρκετές ήττες (ή και πανωλεθρίες) έχουμε υποστεί από τους «φούριας ρόχας», πιθανότατα ήρθε η ώρα να… ανταποδώσουμε, άλλωστε είναι πασιφανές πλέον ότι «έχουμε ένα από τα γεμάτα ρόστερ όλων των εποχών». Αυτό που έλεγαν όλοι πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, αποτυπώθηκε στο γήπεδο, είτε στο Ζάγκρεμπ είτε στη Λιλ. Και όπως γλαφυρά διαβάσαμε χτες «αν όχι τώρα, πότε;». Κι ας υπάρχει στο… απέναντι παρκέ ο πολύς Γκασόλ. Κι ας βγάλουν ό,τι κόλπο (ή θεατρινισμό) έχουν στο νου τους οι Ισπανοί. Κι ας λέει ό,τι θέλει η παράδοση.



Τούτη η Εθνική έχει βαλθεί να μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και το βράδυ των εκλογών. Ας πάμε εμείς τελικό και ξέρουμε τι θα δούμε στην τηλεόραση την Κυριακή…

Μια που είπαμε για τηλεόραση, ετοιμαστείτε για το ερχόμενο τριήμερο να απολαύσετε μπάλα υψηλών προδιαγραφών. Με 16 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλους 24 στο Γιουρόπα Λιγκ, έχουμε εξασφαλισμένο το υπερθέαμα. Αν, μάλιστα, συνοδευτεί και με θετικό αποτέλεσμα για τους τρεις εκπροσώπους μας, ακόμα καλύτερα. Ασφαλώς, την πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός, που αύριο το βράδυ περιμένει μια από τις κορυφαίες ομάδες της «γηραιάς ηπείρου». Η Μπάγερν έρχεται στη χώρα μας λαβωμένη από τραυματισμούς, αλλά με την αύρα του φαβορί στον 6ο όμιλο και ενός εκ των φαβορί για να βρεθεί στο Μιλάνο τον Μάιο. Αλλά, για μια στιγμή. Ξέρετε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 6 σερί εντός έδρας νίκες στη διοργάνωση; Το ξέρετε. ΟΚ. Ισως όμως δεν ξέρετε ότι στα 20 τελευταία ματς στο Φάληρο έχει 16 νίκες! Πολύ μεγάλο νούμερο για τέτοιο επίπεδο…

Μία μέρα αργότερα, οι πρεσβευτές μας στο Γιουρόπα Λιγκ πέφτουν στη μάχη με μοναδικό στόχο τη νίκη. Πρώτα ο ΠΑΟΚ, που ταξιδεύει μέχρι το Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου βρέθηκε ο Παναθηναϊκός πριν από έναν μήνα, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που δεν την ξέραμε. Τη μάθαμε όμως. Η Γκαμπάλα (ακόμα κι αυτή που πήρε την πρόκριση στη Λεωφόρο) δεν μπορεί να τρομάξει τον «δικέφαλο», που με τον Μπερμπάτοφ πια στο... ράμφος, δείχνει διαφορετικός, πιο ουσιαστικός, πιο φιλόδοξος.

Και λίγη ώρα αργότερα ο Αστέρας Τρίπολης που υποδέχεται την ασθενέστερη (;) ομάδα του 11ου ομίλου, τη Σπάρτα Πράγας. Ο Αστέρας που, να θυμίσουμε ότι, πέρσι πήρε δύο ισοπαλίες με την Μπεσίκτας, τέσσερις βαθμούς στα δύο ραντεβού με την Παρτιζάν και κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
Να κλείσουμε με τα εν οίκω; 88 σελίδες σήμερα, με πλούσιο ρεπορτάζ, πολλές προτάσεις, ειδικά στοιχήματα, έξτρα αφιέρωμα και τα ρόστερ των 80 ομάδων που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης. Εσείς, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μελετήσετε όλα τα στοιχεία και να… διαλέξετε σωστά. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή (ελπίζουμε με πολλά χαμόγελα και πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις