KING BET Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2015

Εκρυβε αρκετές συγκινήσεις η πρεμιέρα των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ (για το Γιουρόπα, εμείς δεν έχουμε άποψη, έπρεπε να τυπώσουμε την εφημερίδα χτες). Οχι ότι μείναμε με το στόμα ανοιχτό από το θέαμα που παρακολουθήσαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας είχαν λείψει πολλά. Μέχρι και ο ύμνος… Τα αφήνουμε πίσω μας και πέφτουμε με τα μούτρα σε όσα έπονται. Και δεν είναι λίγα. Εχουμε μπροστά μας ένα πλούσιο κουπόνι, με πάνω από 600 αγώνες, μεταξύ αυτών και 7 σπουδαία ντέρμπι. Ηδη έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις, θα προκαλέσουν περισσότερες μετά τη λήξη τους, κυρίως όμως μας… έλκουν για τζόγο. Ας τα δούμε, με την υποσημείωση βέβαια ότι δεν έχουμε ελληνικό πρωτάθλημα τούτο το Σ/Κ. Εκλογές γίνονται, μην είστε απαιτητικοί…
Τσέλσι – Αρσεναλ. Οι «παλιόφιλοι» Μουρίνιο και Βενγκέρ ξανά αντίπαλοι, όπως πριν από ενάμιση μήνα στο Σούπερ Καπ.



Εκείνο το ματς ήταν ιστορικό για τον Αλσατό, έσπασε μια παράδοση 13 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στον Πορτογάλο και όλες αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να μην σκέφτεται ότι αύριο του δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αλλωστε, δύσκολα θα ξαναβρεί την Τσέλσι σε τόσο κακή κατάσταση.

Πόρτο – Μπενφίκα. Κοιτάζει κάποιος τα στατιστικά των «δράκων» στα εντός έδρας παιχνίδια τους και τον πιάνει δέος: 30 νίκες στα 34 τελευταία ματς! Το θέλετε αλλιώς; 15 νίκες και 1 ήττα στα 16 τελευταία. Και μην αναρωτηθείτε ποια ομάδα πέρασε νικηφόρα από το «Ντραγκάο» σ’ αυτό το διάστημα. Η Μπενφίκα βεβαίως, βεβαίως… Α, και κάτι ακόμα: μέσα στο 2015 η Πόρτο δεν έχει δεχτεί γκολ εντός σε αγώνα πρωταθλήματος!

Μαρσέιγ – Λυών. Ζητήσαμε από τον Χρήστο Στεργίου να μας στείλει ένα… δυνατό info για την αναμέτρηση της Μασσαλίας. Μας έστειλε τρία (εσείς διαλέξτε όποιο θέλετε): 1) Η Λυών έχει 5 διπλά την τελευταία 15ετία στο «Βελοντρόμ», περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, 2) Πριν από το περσινό 0-0, οι δύο αντίπαλοι είχαν φέρει 10 σερί goal/goal, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, στον γαλλικό νότο, 3) Ο προπονητής της Λυών, Φουρνιέ, δεν έχει ηττηθεί σ’ αυτό το γήπεδο. Το επισκέφθηκε τρεις φορές, φεύγοντας με μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Νάπολι – Λάτσιο. Οσοι ψάχνουν μεγάλα σκορ, ας δουν το παρακάτω στατιστικό: τα 3 από τα 4 τελευταία ματς των δύο ομάδων στο «Σαν Πάολο» ήταν over. «Ε, και;», θα αναρωτηθείτε. Αν όμως μάθετε ότι ήταν over 5,5 (!) θα συνεχίσετε να αναρωτιέστε;

Τζένοα – Γιουβέντους. Οι… αρχειολόγοι της Ιταλίας άνοιξαν τα… μπαούλα τους για να βρουν πότε ήταν η τελευταία σεζόν που η Γιούβε είχε έναν μόλις βαθμό μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο Καμπιονάτο. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 1962. Ούτε ο Αλέγκρι δεν είχε γεννηθεί τότε…

Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν ή Σωκράτης εναντίον Κυριάκου. Σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Και αν νομίζετε ότι στις αναμετρήσεις αυτών των δύο πέφτουν βροχή τα γκολ, αναθεωρήστε: τα 6 τελευταία στο «Βεστφάλεν» (έτσι θα το λέμε πάντα εμείς το γήπεδο της Μπορούσια) έχουν έρθει 6 σερί no goal.

Κορίνθιανς – Σάντος. Από τη Βραζιλία μάς έρχεται το επόμενο σπουδαίο ματς. Μεγάλο ντέρμπι, με τη γηπεδούχο να θεωρείται γκραν φαβορί για τον τίτλο, έχοντας σταθερή πορεία από το ξεκίνημα της σεζόν. Και ποια ομάδα θα… χαρεί ιδιαιτέρως αν της ανακόψει το δρόμο; Καλά καταλάβατε, η Σάντος.

Θα θέλαμε αλλιώς να κλείσουμε το εισαγωγικό κομμάτι της σημερινής έκδοσης. Με την Εθνική του μπάσκετ. Αλλά ας όψεται ο Γκασόλ. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη με ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις