KING BET Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο βασικός τίτλος της 1ης σελίδας στο φύλλο της Παρασκευής αποδείχθηκε «ατυχής». Αστοχος. Η Ελλάδα δεν μας ένωσε, όπως περιμέναμε. Πιο πολύ μας πλήγωσε. Μας δίχασε. Οσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς τους ποδοσφαιριστές, την αντίδραση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου σε ερώτηση συναδέλφου και τα ειρωνικά σχόλια στα social media ανέδειξαν το νοσηρό κλίμα στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ευτυχώς, να λέμε, που το… μαρτύριο σε τούτη την προκριματική φάση τελειώνει.
Σχεδόν 1.500 χιλιόμετρα βορειότερα, υπάρχει μια άλλη Εθνική ομάδα. Αυτή, δεν μας πληγώνει. Ισα ίσα, μας ενώνει και μας απογειώνει. Το ξέραμε ότι η 12άδα που βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ για το Ευρωμπάσκετ είναι από τις καλύτερες όλων των εποχών. Ισως η καλύτερη.
Το ξέραμε ότι όλοι αυτοί που φοράνε τη γαλανόλευκη την έχουν τιμήσει και με το παραπάνω. Ξέραμε, επίσης, πόσο δεμένοι είναι μεταξύ τους.



Μετά όμως τα δύο πρώτα ματς μάθαμε και κάτι άλλο: πόσο αποφασισμένοι είναι να επιστρέψουν στη χώρα με… γεμάτες βαλίτσες. Κι αν στο πρώτο τεστ, κόντρα στην ΠΓΔΜ, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι «δεν υπήρχε αντίπαλος», για το προχτεσινό ματς με τη γηπεδούχο Κροατία δεν ευσταθεί τέτοια… δικαιολογία. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη, ήταν εντυπωσιακός.

Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τους διεθνείς, ακόμα πιο εντυπωσιακός: χαμηλά το κεφάλι, προσεκτικές οι δηλώσεις, ταπεινότητα και συναίσθηση της ευθύνης. Ούτε κουβέντα για μετάλλιο. Μόνο εμείς (οι απέξω…) το λέμε και το φωνάζουμε. Ευτυχώς όμως, οι φωνές μας δεν φτάνουν ως εκεί.

Το 35ο Ευρωμπάσκετ «δεσπόζει» στην αγωνιστική και στοιχηματική κίνηση του τριημέρου, με σημαντικά ζευγάρια σε όλους τους ομίλους. Και όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε της α’ φάσης, τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον. Να περάσουμε και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα; Με τα 9 αποψινά ματς ολοκληρώνεται η 8η στροφή της προκριματικής φάσης του EURO. Αγγλία – Ελβετία, Σλοβακία – Ουκρανία, Σουηδία – Αυστρία τα ματς που ξεχωρίζουν.

Κατά τα λοιπά, έχουμε πλήρες πρόγραμμα στη Φινλανδία, στην Α’ Βραζιλίας, στην Κολομβία και στη Νότια Κορέα, αναμετρήσεις Κυπέλλου στην Ισπανία (με τη συμμετοχή 20 ομάδων της Segunda Division), 13 ματς Under-21 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017, εξ αναβολής συναντήσεις από Αμερική, Ουρουγουάη, Παραγουάη, συν Κύπελλο Χιλής. Αυτά ως μια πρώτη γεύση για το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας. Το επόμενο (του γουικέντ) θα είναι φουλ και εμείς θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή με 96 σελίδες. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις