KING BET Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2015

Οταν την Τρίτη το πρωί επικοινωνήσαμε με τους συντάκτες της εφημερίδας για να δώσουμε… κατευθύνσεις ενόψει του νέου φύλλου (αυτού που κρατάτε στα χέρια σας), οι περισσότεροι αντέδρασαν ως εξής: «Αντε επιτέλους, γιατί σκουριάσαμε». Κάπως έτσι νιώθουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το στοίχημα. Μας αρέσουν οι αγώνες των Εθνικών ομάδων, αλλά τα πρωταθλήματα μας τρελαίνουν. Εχουν άλλη χάρη, βρε παιδί μου. Μελετάς με τις ώρες, ψάχνεις ρεπορτάζ, παρασκήνιο, στατιστικά, βάζεις τη γνώση σου (και τη ρέντα σου βέβαια), επιλέγεις τα ματς που θα παίξεις και περιμένεις την ώρα έναρξης. Επιστρέφουν λοιπόν οι κορυφαίες λίγκες του κόσμου. Και μάλιστα, δυναμικά.
Δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη για να βρούμε το πρόσωπο των ημερών. Αρκεί μια ματιά στα sites και στα social media για να διαπιστώσει κάποιος την τρέλα (στα όρια της… παράνοιας) που έχει πιάσει τους φίλους της Λίβερπουλ εδώ και 10 μέρες.



Από τότε δηλαδή που επισημοποιήθηκε ο «γάμος» με τον Γιούργκεν Κλοπ. Μεγάλη «φάτσα» ο Γερμανός. Επικοινωνιακός, χαρισματικός, «έξω καρδιά», έχει πάρει… σβάρνα τις παμπ και τα στέκια των οπαδών των «ρεντς», βγάζοντας φωτογραφία με όποιον βρεθεί δίπλα του. Μέχρι και λογοπαίγνια με το όνομά του είδαμε: η εξέδρα του «Κοπ» έγινε «Κλοπ»! Η διοίκηση του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας και του ζήτησε να τα αλλάξει όλα, γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Αύριο, ο 48χρονος από τη Στουτγάρδη πάει πρώτη μέρα στη δουλειά. Από το δύσβατο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ξεκινά η… καταμέτρηση της νέας καριέρας του. Με έναν αντίπαλο πάντως, την Τότεναμ, που η Λίβερπουλ μετράει 5 σερί νίκες, με 18-4 γκολ! Στην Αγγλία εντοπίσαμε κι άλλο ένα σπουδαίο ματς, το Εβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο λονδρέζικες μάχες: το Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ και το Γουότφορντ – Αρσεναλ.

Στα δικά μας τα… χωράφια, οι προβολείς στρέφονται στο Φάληρο. Ολυμπιακός – ΑΕΚ αύριο το βράδυ, 935 μέρες μετά το τελευταίο τους ραντεβού σε αγώνα πρωταθλήματος. Τα είπαν βέβαια πριν από 7 μήνες στο Κύπελλο, σε δύο συγκλονιστικούς προημιτελικούς, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι την περσινή σεζόν η «Ενωση» ήταν ένα… level πιο κάτω (στη Φούτμπολ Λιγκ). Και την Κυριακή, Ηρακλής – ΠΑΟΚ. Αλλο ένα ντέρμπι από τα παλιά, άλλωστε έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τότε που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας.

Ας μεταφερθούμε στη γειτονική Ιταλία. Δύο πολύ μεγάλα ματς περιλαμβάνει η 8η αγωνιστική. Με χρονική σειρά, ξεκινάμε από το «Σαν Πάολο» της Νάπολι, σε μια έδρα όπου η πρωτοπόρος και εντυπωσιακή Φιορεντίνα καλείται να δικαιολογήσει τον τίτλο της ομάδας-έκπληξη του φετινού Καμπιονάτο. Και λίγες ώρες αργότερα, το Derby d’ Italia. Ιντερ - Γιουβέντους. Οι «νερατζούρι» του Μαντσίνι διατηρούν υψηλές φιλοδοξίες φέτος, καθώς βλέπουν ότι έχουν έναν αντίπαλο λιγότερο στην κούρσα της κορυφής. Η Γιούβε έχει μείνει πολύ πίσω, αλλά ποιος μπορεί να την ξεγράψει από τώρα; Ουδείς…
Επιγραμματικά, τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα ζευγάρια του τετραημέρου: Μονακό – Λυών στη Γαλλία, Μάιντζ – Ντόρτμουντ και Βέρντερ – Μπάγερν στη Γερμανία, Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, Ντιναμό Κιέβου – Σαχτάρ στην Ουκρανία (ο Σάββας Σπανούδης αφιερώνει την τελευταία σελίδα σ’ αυτό το ματς). Α, κοιτάξτε και προς Σκανδιναβία μεριά. Σουηδία και Νορβηγία πλησιάζουν στο τέλος και υπάρχουν δυνατά σημεία…

*  Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε τη μελέτη σας, από σήμερα στο κουπόνι με τους μεγάλους αγώνες (σελ. 48-49) θα βρίσκετε το σημείο που έχει επιλέξει ο συντάκτης, τη σελίδα του συγκεκριμένου αγώνα και τη φόρμα των αντιπάλων. Δείτε το, θα σας βοηθήσει… Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις