KING BET Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2015

Παίρνοντας το ποδοσφαιρικό κουπόνι στα χέρια μας, το πρώτο συναίσθημα που μας κυρίευσε ήταν άγχος. Βρε, μπας και έχουμε κανέναν γνωστό που να γιορτάζει την Κυριακή και θα πρέπει να τρέχουμε σε επισκέψεις; Ευτυχώς, μόνο η Βερίνα, ο Ιερόθεος και ο Καλλισθένης έχουν την τιμητική τους. Το δεύτερο συναίσθημα ήταν χαρά. Τόση μπάλα διαρκείας, ούτε στα πιο τρελά μας (ποδοσφαιρικά) όνειρα. Το τρίτο, αναμονή. Αντε, να περάσει η σημερινή και η αυριανή μέρα, γιατί μεθαύριο δεν έχουμε σκοπό να βγούμε από το σπίτι. Δείτε το τηλεοπτικό πρόγραμμα δίπλα, διαβάστε πάλι στο εξώφυλλο πόσα ντέρμπι έχουμε μπροστά μας και θα καταλάβετε.
Θα τα πάμε με χρονική σειρά, γιατί αν τα… ιεραρχήσουμε βάσει ενδιαφέροντος, θα διαφωνήσουμε. Ξεκινάμε με Αγιαξ – Αϊντχόφεν. Και μην πείτε «σιγά το ματς». Μια χαρά είναι για μεσημέρι Κυριακής.



Με τον «Αίαντα» πρωτοπόρο στην Eredivisie, με μόλις μία εντός έδρας ήττα εδώ και ενάμιση χρόνο και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στο «Αμστερνταμ Αρίνα» από τον περασμένο Φεβρουάριο, απέναντι στην PSV που έχει βρει δίχτυα στα 17 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της! Δεν σας αρέσει αυτό το ζευγάρι; Ορίστε, υπάρχει λύση. Εβερτον – Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ», με έπαθλο τη βελτίωση της βαθμολογικής θέσης τους. Αυτό όμως που μετράει κυρίως σε τέτοιου είδους ντέρμπι είναι το γόητρο, «αναγκαίο» και για τις δύο ομάδες, ειδικά δε για τους «ρεντς», που βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης αμφισβήτησης. Να δούμε και ένα σημαντικό στατιστικό; Τα 5 από τα 6 τελευταία μεταξύ τους (ανεξαρτήτως έδρας) έληξαν ισόπαλα.

Μόλις λήξει η μάχη του Μέρσεϊσαϊντ, και μετά από 45λεπτο διάλειμμα, στρογγυλοκαθίστε στον καναπέ διότι ξεκινάει το Αρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τους «κανονιέρηδες» λαβωμένους από το βράδυ της Τρίτης και την επική νίκη του Ολυμπιακού στο «Εμιρεϊτς» και τους «κόκκινους διαβόλους» πανέτοιμους να υπερασπιστούν την πρώτη θέση που κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Σημειώστε ότι η Γιουνάιτεντ δεν έχει ηττηθεί στα 8 τελευταία ραντεβού με τους Λονδρέζους σε αγώνα πρωταθλήματος, αλλά, από την άλλη, ο Μάκης Μηνδρινός βρήκε μια εντυπωσιακή παράδοση του Βενγκέρ στο πρώτο ματς μετά τα… γενέθλιά του (την Τετάρτη έκλεισε 19 χρόνια στον πάγκο της Αρσεναλ).

Πάρτε το τηλεκοντρόλ στα χέρια σας, διότι στις 6.30 το απόγευμα έχουμε Μπάγερν – Ντόρτμουντ. ΟΚ, οι γηπεδούχοι δείχνουν σεληνιασμένοι, ο Λεβαντόφσκι ανέπτυξε… ερωτική σχέση με τα δίχτυα, ωστόσο ποιος μπορεί να ξεγράψει την Μπορούσια; Εχει κοιτάξει στα μάτια αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια τους Βαυαρούς (τους απέκλεισε μάλιστα στο Κύπελλο τον περασμένο Απρίλιο) και αν περιορίσει τη δράση του πρώην δικού της Πολωνού σταρ, μπορεί να φύγει με όφελος από το Μόναχο.

Χορτάσατε μπάλα; Μισό λεπτό, δεν τελειώσαμε. Από Βαυαρία, σύνδεση με Τούμπα. ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Τεράστιο ματς. Ολα αυτά περί απειλών, μίσους και αντιπαράθεσης είναι τόσο χιλιοειπωμένα, που έχουν καταντήσει γραφικά. Εμείς περιμένουμε έναν συναρπαστικό αγώνα, αντάξιο της φήμης και των φιλοδοξιών που έχουν οι δύο ομάδες, που έρχονται από ευρωπαϊκές βραδιές και μεθαύριο τους δίνεται άλλη μία ευκαιρία να αποδείξουν ότι έχουν ανέβει level.

Εχετε δεύτερη τηλεόραση σπίτι; Αν όχι, προμηθευτείτε έγκαιρα. Στις 9.30 (μόλις δηλαδή ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του β’ 45λέπτου στην Τούμπα), αρχίζει το Ατλέτικο – Ρεάλ. Οκτώ φορές αναμετρήθηκαν την περσινή σεζόν και αυτό που ξεχώρισε ήταν το 4-0 των «ροχιμπλάνκος» στο πρωτάθλημα. Βαριά ήττα για τη «βασίλισσα», δεν… ξεπλύθηκε ούτε με την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οσα διαβάσατε περί δεύτερης τηλεόρασης, διαγράψτε τα. Χρειάζεστε και τρίτη, καθώς στις 10 το βράδυ έχουμε Παρί – Μαρσέιγ. Ο πόλεμος βορρά και νότου στη Γαλλία, με τους Παριζιάνους να έχουν 7 σερί νίκες επί των Μασσαλών σε όλες τις διοργανώσεις. Να ένα έξτρα κίνητρο για τον Μίτσελ…

Αυτά είναι τα 7 κορυφαία ματς της Κυριακής, που θα μας καθηλώσουν. Αν, τώρα, έχετε καμιά Βερίνα ή κανέναν Καλλισθένη που να γιορτάζει, τι να σας πούμε. Μεγάλη γκίνια… Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις