KING BET Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2015

Εχετε δει το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα; Οχι; Αφιερώστε λίγο χρόνο, πηγαίνετε στο «σαλόνι» της εφημερίδας, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στους αγώνες και… επιστρέψτε εδώ (δύσκολο το τελευταίο…). Παντού Κύπελλα, παντού σημαντικά ματς, παντού ευκαιρίες (έτσι θέλουμε τουλάχιστον να πιστεύουμε). Να τα βάλουμε όμως σε μία σειρά, μη χάσουμε την μπάλα.
Δεν χρειάζεται περίσσια σκέψη. Από Ελλάδα θα ξεκινήσουμε. Με τις αναμετρήσεις της 2ης φάσης (σιγά την 1η βέβαια, δύο ματς είχε) του Κυπέλλου θα πορευτούμε το ερχόμενο τριήμερο. Και μπορεί να μην υπάρχει το μεγάλο ζευγάρι, ωστόσο βρίσκουμε πολλά αμφίρροπα, άλλωστε θα θυμάστε ότι η νέα μορφή της συγκεκριμένης διοργάνωσης επέφερε αρκετές εκπλήξεις πέρσι. Αφήστε, δε, που η 1η αγωνιστική των ομίλων περιλαμβάνει 8 αγώνες ανάμεσα σε ομάδες Σούπερ Λίγκας. Θέλετε το κορυφαίο; Πιθανότατα, το Ξάνθη – ΑΕΚ θα τραβήξει πάνω του τα φώτα…


Πάμε στην Αγγλία. Εκεί δεν έχουν Κύπελλο, έχουν όμως Λιγκ Καπ, τη φάση των «16». Με Στόουκ – Τσέλσι, Σέφιλντ Γουέν. – Αρσεναλ, Σίτι – Κρίσταλ Πάλας, Γιουνάιτεντ – Μίντλεσμπρο, Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ και άλλα τρία ματς. Μια χαρά πρόγραμμα για τους Αγγλόφιλους (είναι πολλοί και… αμετανόητοι).

Μεγάλο ντέρμπι στο DFB Pokal, το Κύπελλο Γερμανίας για τους μη μυημένους. Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν απόψε στη «Φολκσβάγκεν Αρίνα». Αν βάλουμε ως κριτήριο για την επιλογή μας την πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων (22/09) στο πρωτάθλημα (5-1 υπέρ των Βαυαρών), το διπλό είναι για… φόρτωμα. Αν όμως πάμε πιο πίσω, την περσινή σεζόν δηλαδή, θα δούμε ότι σ’ αυτό το γήπεδο ο Γκουαρντιόλα έφαγε μια ξεγυρισμένη τεσσάρα για το πρωτάθλημα, ενώ την πρώτη μέρα του Αυγούστου έχασε το Σούπερ Καπ (στα πέναλτι έστω). Από τα υπόλοιπα 15 ματς του 2ου γύρου, ξεχωρίζουν το Σάλκε – Γκλάντμπαχ και το Βέρντερ – Κολωνία, ενώ σε τούτη τη φάση συμμετέχει και η Ρόιτλινγκεν που αγωνίζεται στην 5η κατηγορία και ίσως να τη θυμάστε από την εποχή που έπαιζε στην Τσβάιτελιγκα.

Οι Ιταλοί δεν παίρνουν ανάσα. Επαιξαν το Σ/Κ, ξαναμπαίνουν στα γήπεδα σήμερα – αύριο και το ερχόμενο γουίκεντ έχουν πάλι φουλ αγωνιστική. Τρία ματς σε μια βδομάδα δηλαδή. Ειδικά για τις ομάδες της Serie B, κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα επίπονο. Την… υποχρέωση να εντοπίσει ποιες από αυτές δεν θα… αντέξουν ανέλαβε ο Πάνος Γαρίδης. Σε 4 σελίδες (δύο για Α’ και άλλες δύο για Β’ Ιταλίας) καταγράφει όλα τα δεδομένα, παρουσιάζει τα πλήρη ρεπορτάζ και αναδεικνύει τα σημεία που αξίζουν.

Λιγκ Καπ έχουν και οι Γάλλοι, με δέκα αγώνες του 2ου γύρου. Μην ψάξετε τα «βαριά χαρτιά» της χώρας, μπαίνουν αργότερα στη διοργάνωση. Πού αλλού υπάρχει… κίνηση; Σε  Σκωτία (επίσης με Λιγκ Καπ) και σε Ελβετία, Αυστρία, Ρωσία, Δανία, Πολωνία, Βραζιλία με Κύπελλο. Αφήσαμε για το τέλος το Βέλγιο (με τα 8 ματς της 13ης αγωνιστικής), την Τουρκία (με 6 αγώνες Τετάρτη και Πέμπτη), την Κολομβία, το Περού, τη Βολιβία, αλλά και τις ρεβάνς των προημιτελικών στο Σουνταμερικάνα. Να θυμίσουμε απλώς ότι στα τέσσερα πρώτα ματς βγήκαν τρία διπλά.


Αυτά από ποδόσφαιρο, γιατί εξίσου «δυνατό» είναι και το μπασκετικό κουπόνι, με Ευρωλίγκα, Γιούροκαπ και ΝΒΑ. Its show time, που λένε οι Αμερικανοί. Για όλα αυτά θα διαβάσετε στις «μέσα» σελίδες, με ρεπορτάζ, πίνακες, στατιστικά και πολλές προτάσεις. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις