KING BET Τρίτης 6 Οκτωβρίου 2015

Την κατάλληλη στιγμή ήρθε η διακοπή των πρωταθλημάτων, μετά το hangover της Κυριακής με τα επτά μεγάλα ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη. Χρειαζόμασταν ανάσες, λίγες ημέρες περισυλλογής και ανασύνταξης ώστε να μπούμε και πάλι δυναμικά στη μάχη με τους μπουκ. Θέλετε μια ελάχιστη αποτίμηση για το πώς κύλησαν στοιχηματικά οι πρώτες 70-80 μέρες της νέας σεζόν; «Αρκετά καλά», για την πλειονότητα των παικτών, αυτούς δηλαδή που έχουν… μάθει πλέον να παίζουν, όχι αυτούς που ακόμα και σήμερα, εν έτει 2015, φορτώνουν την κάθε Τσέλσι και την κάθε Γιουβέντους, με τη λογική «έλα, μωρέ, Τσέλσι/Γιούβε είναι, θα αρχίσει να νικάει». Αμ, δε. Είναι φανερό ότι αρκετές περσινές πρωταθλήτριες έχουν «σκάσει», ορισμένες έχουν αποδυναμωθεί κιόλας, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν άλλες ομάδες, που ίσως δεν τις περιμέναμε. Παραδείγματα; Η Φιορεντίνα, που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στην Ιταλία, η πάντα σοβαρή και αξιόπιστη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, η εντυπωσιακή Ανζέ (μαζί με την Καέν, βεβαίως) στη Γαλλία.



Πριν κλείσουμε την κουβέντα αυτή, δύο λόγια για τη διαστημική Μπάγερν (προφανώς, το κορυφαίο κλαμπ τούτη τη στιγμή στον… πλανήτη μπάλα) και την Μπαρτσελόνα, που για όσο καιρό θα παίζει χωρίς τον Μέσι, πρέπει να βρει τρόπους να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες. Κυρίως όμως, θα πρέπει να βρει τη λάμψη της…

Και τώρα; Τι κάνουμε μεσοβδόμαδα; Κάτι έχουμε να κάνουμε. Θα μας απασχολήσει αρκετά η Αγγλία (με Λιγκ Τρόφι και Νάσιοναλ Λιγκ), περισσότερο τα προκριματικά του EURO, ενώ όσοι γνωρίζουν τις μικρότερες ηλικίες, μπορούν να «στοχεύσουν» στις αναμετρήσεις των U21 και U19. Για την Εθνική μας ομάδα, το ταξίδι στο Μπέλφαστ αποτελεί μία ακόμα δοκιμασία σ’ αυτό το μαρτύριο που βιώνει εδώ και έναν χρόνο.

Χωρίς νίκη, χωρίς ηθικό, χωρίς προπονητή (ο Τσάνας είναι προσωρινός), «περιφέρεται» στον 6ο όμιλο των προκριματικών και περιμένει να ολοκληρωθούν τα δύο τελευταία ματς (με Βόρεια Ιρλανδία και Ουγγαρία) ώστε να γυρίσει σελίδα, έχοντας βέβαια «μουτζουρώσει» τις προηγούμενες (σελίδες). Αντίθετα, οι Βορειοϊρλανδοί έχουν άλλους στόχους, πιο ορατούς, πιο φιλόδοξους. Βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την πρόκρισή τους στα τελικά και το μεθαυριανό παιχνίδι είναι γι’ αυτούς must win. Καμαρώνουν στην κορυφή του ομίλου, έχουν παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο στους περισσότερους αγώνες τους και απόλυτα δίκαια ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν. Θα θέλαμε να είμαστε στη θέση τους, αλλά δεν το αξίζαμε…

Μια ματιά και στα άλλα ματς της προκριματικής φάσης. Η Γερμανία συνήλθε μετά το κάκιστο ξεκίνημα και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να βρεθεί στη Γαλλία (αλίμονο, δεν γίνεται EURO χωρίς «πάντσερ»), ο Φερνάντο Σάντος του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι με την Εθνική της χώρας του στα τελικά (και η Πορτογαλία θέλει έναν βαθμό μεθαύριο), ενώ σπουδαίο ματς θα διεξαχθεί στο Ελμπασάν, όπου η Αλβανία περιμένει με άγριες διαθέσεις (θυμηθείτε τι έγινε τον Οκτώβριο του 2014 στο Βελιγράδι) για να κάνει το μεγάλο βήμα της απευθείας πρόκρισης.

Αλλάζουμε ήπειρο, πάμε πρώτα στη Λατινική Αμερική. Εκεί ξεκινάει η προκριματική φάση του Μουντιάλ. Λίγους μήνες μετά το Κόπα Αμέρικα και τον θρίαμβο της Χιλής, ελάχιστα έχουν αλλάξει στις 10 ομάδες που συγκροτούν τον μοναδικό όμιλο. Το ίδιο αμφίρροπα και τα πράγματα στη ζώνη της Ασίας (15 ματς περιλαμβάνει το κουπόνι), ενώ το πρωτάθλημα Αυστραλίας έχει πρεμιέρα μεθαύριο και θα το παρακολουθούμε… στενά μέχρι τον Απρίλιο. Αυτά, ως μια πρώτη εικόνα τού τι έχουμε το τριήμερο. Τα υπόλοιπα στις επόμενες σελίδες. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις