KING BET Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2015

Αν πούμε «να πάει και να μην ξανάρθει» τούτη η προκριματική φάση του EURO 2016, πόσο μακριά από την πραγματικότητα θα είμαστε; Καθόλου, προφανώς. Παρότι δεν γνωρίζουμε τι έγινε χτες το βράδυ στο Μπέλφαστ, οι εντυπώσεις μένουν. Αθλια η εικόνα της Εθνικής μας στα περισσότερα (όχι όλα;) ματς, μιζέρια, γκρίνια, εσωστρέφεια, όλα εκείνα τα στοιχεία που φέρνουν προβληματισμό και ανησυχία. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να αποδειχθεί μια κακή παρένθεση, ένα άσχημο όνειρο. Και να ξυπνήσουμε -άλλωστε σε έναν χρόνο από τώρα ξεκινούν τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας- με διαφορετική διάθεση και με όρεξη να πάρουμε πίσω τα… κεκτημένα μας. Την παρουσία μας στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων.
H ελληνική Εθνική ομάδα λοιπόν κλείνει έναν κύκλο και ανοίγει έναν καινούργιο.



Η αναμέτρηση με την Ουγγαρία στο Φάληρο σηματοδοτεί το τέλος αρκετών παικτών αυτής της φουρνιάς, για τους οποίους αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Ισως φταίνε οι πειραματισμοί της Ομοσπονδίας, η λαίλαπα (Θεός φυλάξοι…) Ρανιέρι, το γεγονός ότι δεν έχουν τη φλόγα όταν φοράνε το εθνόσημο στο στήθος. Μπορεί και όλα μαζί. Η ουσία όμως παραμένει ίδια. Το οικοδόμημα της Εθνικής χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Οχι άλλες… τσιμεντοενέσεις. Οχι άλλοι πειραματισμοί. Ας βρεθεί -επιτέλους!- ένας προπονητής με σχέδιο, με πλάνο, με διάθεση να προσφέρει. Και με όραμα, κυρίως. Να εμπνεύσει τους διεθνείς, να μαζέψει τους φιλάθλους στο γήπεδο, να πετάξει έξω όλα τα… παράσιτα που «κατατρώνε» τη σάρκα της ομάδας.

Πάμε στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι του τετραημέρου; Γνωρίζετε ασφαλώς ότι τα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν πατήσει pause. Τα πιο μικρά όμως συνεχίζονται κανονικά. Οπως η Α’ και Β’ Αγγλίας, η Νάσιοναλ Λιγκ, η Ιρλανδία, η Β’ Ιταλίας, η Β’ Ισπανίας, συν Β’ Νορβηγίας, Κολομβία, μαζί με την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Αυστραλίας. Αλλά, τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των παικτών θα πάρουν οι Εθνικές ομάδες. Αρχής γενομένης από σήμερα, μέχρι τη Δευτέρα θα διεξαχθούν 26 αγώνες στην ευρωπαϊκή ζώνη. Τα πάντα θα κριθούν τώρα. Τα εισιτήρια για Γαλλία, η τελική κατάταξη και οι χώρες που θα πάνε στα μπαράζ του Νοεμβρίου. Αρα, πριν αποφασίσετε τι θα παίξετε, μελετήστε προσεκτικά τα ρεπορτάζ και τις προτάσεις, δείτε τι συμφέρει ή τι διεκδικεί κάθε ομάδα και ποντάρετε…

Υπάρχει δράση και σε πιο μικρές ηλικές. Οπως, για παράδειγμα, στους κάτω των 21 ετών, που έχουν μπει στη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, αλλά και στους U19, που από προχτές μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα δώσουν τρεις αγώνες για να περάσουν στην επόμενη φάση, Elite Round, για τους πιο μυημένους.

Τι άλλο έχουμε μπροστά μας; Τσάλεντζ Καπ Σκωτίας, διεθνή φιλικά, από ένα ματς σε MLS και Β’ Βραζιλίας, Λιγκ Καπ και Κύπελλο Ιαπωνίας και για… επιδόρπιο την 3η (πλήρη τούτη τη φορά, με 9 αναμετρήσεις) αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Το «πείραμα» του ΟΠΑΠ να συμπεριλάβει στα κουπόνια από την περασμένη εβδομάδα την «αμαρτωλή» Β’ Εθνική (έτσι την ξέρουμε εμείς…) αποδείχθηκε επιτυχημένο. Α, να μην το ξεχάσουμε. Εχουμε και πολύ μπάσκετ (σιγά σιγά μπαίνουν στα παρκέ όλες οι ευρωπαϊκές λίγκες), πρόγευμα ενόψει Ευρωλίγκας και Γιούροκαπ που έχουν τζάμπολ την ερχόμενη εβδομάδα. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις