KING BET Παρασκευής 1 Απριλίου 2016

Ωραίο το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα. Δεν μας «χάλασε» καθόλου η διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς δόθηκε η ευκαιρία για ξεκούραση και ανασύνταξη ενόψει της τελικής ευθείας, που θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα, εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα. Θα δούμε, δηλαδή, ποιοι σύλλογοι θα κατακτήσουν τους τίτλους σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε κατόπιν να πάμε χωρίς… απορίες στο EURO. Μέχρι τότε, δεν θα έχουμε άλλη επαφή με τις Εθνικές ομάδες.
Το πρώτο κουπόνι του Απριλίου περιλαμβάνει ένα από τα κορυφαία ντέρμπι στη «γηραιά ήπειρο». Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, χωρίς περαιτέρω… συστάσεις. Αλλά με τρία-τέσσερα στοιχεία που πιθανόν να σας φανούν χρήσιμα. ΟΚ, δεν πρόκειται να κρίνει το πρωτάθλημα, διότι η απόσταση των δύο μεγαθηρίων είναι διψήφια (10 πόντοι) και ακόμα κι αν η Ρεάλ περάσει με νίκη από το «Καμπ Νόου», θεωρείται σχεδόν απίθανο να καλύψει 7 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές.



Πάμε λοιπόν να δούμε τα στοιχεία που λέγαμε πριν. Το πιο σημαντικό; Οτι η Μπάρσα δεν κατάφερε να νικήσει ποτέ στο παρελθόν τη Ρεάλ όταν είχε διαφορά 10+ πόντων! Δεύτερο, το εξωπραγματικό σερί που τρέχουν οι «μπλαουγκράνα», με 39 ματς χωρίς ήττα! Τρίτο, η παρουσία στους απέναντι πάγκους δύο τεχνικών (Λουίς Ενρίκε και Ζιντάν, αντίστοιχα) που «έχουν πιαστεί στα χέρια» όταν έπαιζαν αντίπαλοι φορώντας τις φανέλες των ομάδων που προπονούν τώρα (υπάρχει και σχετική φωτό στο διαδίκτυο, αξίζει να την αναζητήσετε). Τέταρτο, το 0-4 του α’ γύρου, που διέκοψε ένα σερί 18 goal/goal στις αναμετρήσεις τους.

Μεγάλο ντέρμπι και στην Ιταλία. Ούτε αυτό θα κρίνει κάτι, ωστόσο το αποτέλεσμα ενός αγώνα ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Ρόμα «σηματοδοτεί» μια ολόκληρη σεζόν για τους συντοπίτες  και συνήθως αποτελεί απαρχή εξελίξεων, ειδικά για την ομάδα που θα ηττηθεί. Μια που ασχοληθήκαμε με Καμπιονάτο, σημειώστε την εύκολη αποστολή που έχει η Γιουβέντους (υποδέχεται την Εμπολι) και την επικίνδυνη έξοδο που περιμένει τη Νάπολι (στο Ούντινε). Αν η διαφορά μετά το πέρας της 31ης αγωνιστικής ανέβει πάνω από τους 3 πόντους στους οποίους βρίσκεται τώρα, ο τίτλος λογικά ξαναβάφεται σε ασπρόμαυρο χρώμα…

Ερχόμαστε στα δικά μας. Τρεις στροφές απομένουν για να πέσει η καρό σημαία στη Σούπερ Λίγκα και σχεδόν τα πάντα έχουν κριθεί. Ξέραμε εδώ και καιρό ότι ο Ολυμπιακός θα τερματίσει πρώτος, μάθαμε πρόσφατα ότι Πανθρακικός και Καλλονή αποχαιρέτησαν την κατηγορία και περιμένουμε να δούμε ποιοι θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει ήδη… κράτηση, ο Πανιώνιος χρειάζεται μόνο μία νίκη σε τρία ματς για να αισθάνεται σίγουρος, ενώ η τιμωρία (εφόσον τελικά ισχύσει) του ΠΑΟΚ τον φορτώνει με λίγο άγχος.

Ωρα να μιλήσουμε για Αγγλία, άλλωστε είναι το πρωτάθλημα που έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις φέτος, με αφορμή την εκπληκτική πορεία της Λέστερ. Τη Σαουθάμπτον φιλοξενούν οι «αλεπούδες» τούτη την αγωνιστική (Κυριακή μεσημέρι), έχοντας ένα αβαντάζ, πέραν της σοβαρότητας και της κυνικότητας που βγάζουν τελευταία: θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα στο μεγάλο ματς του Σαββάτου ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ. Αν, δηλαδή, οι «σπερς» έχουν γκελάρει, μπορούν να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά, αγκαλιάζοντας ουσιαστικά το όνειρο. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, εξαιρετικά κρίσιμο είναι το Νόργουιτς – Νιουκάστλ και πολύ ενδιαφέρον το Μάντσεστερ Γ. – Εβερτον.

Στη Γερμανία κάνουμε μια στάση στο αποψινό Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ (θυμάστε το απίθανο 4-5 πέρσι;) και στο Γκλάντμπαχ – Χέρτα, σημαντικά ματς για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στη μέτωπο της κορυφής, η μεν Μπάγερν θα περιμένει την Αϊντραχτ, η δε Ντόρτμουντ τη Βέρντερ.
Να μην ξεχάσουμε, τέλος, την έναρξη των πλέι οφ στο Βέλγιο, τη σέντρα σε Α’, Β’ Σουηδίας, Β’ Νορβηγίας και Φινλανδία (πρωταθλήματα που θα μας κρατήσουν συντροφιά όλο το καλοκαίρι) και τη σκληρή μάχη που μαίνεται σε Ολλανδία, Πορτογαλία και Τουρκία για το θρόνο. Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με Τσάμπιονς Λιγκ και… Κλοπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις