KING BET Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016

Ξεκινάς να γράψεις το κείμενο του νέου φύλλου και δεν ξέρεις πού να απευθυνθείς. Πρώτη κουβέντα με τον Μάκη Μηνδρινό. Του λες: «Ματσάρα, φίλε, το Σίτι – Γιουνάιτεντ». Σου απαντάει: «Ενα είναι το κολασμένο παιχνίδι στην Πρέμιερ. Το Νιούκαστλ – Σάντερλαντ». Μάλλον έχει δίκιο ο συνάδελφος. Παίρνεις τηλέφωνο τον Αντώνη Οικονομίδη να του ζητήσεις ένα αφιέρωμα στο Γαλατά – Φενέρ για την τελευταία σελίδα. Και σε κατακεραυνώνει: «Θα το φτιάξω αφού το θέλεις, αλλά να ξέρεις ότι ουδείς ασχολείται. Η Τουρκία έχει πιο σοβαρά ματς για στοίχημα τούτη τη βδομάδα». Κι αυτός έχει δίκιο. Μιλάς με τον Νίκο Μπέλτσο για το επερχόμενο Αϊντχόφεν - Αγιαξ κι αυτός σου απαντά ότι «μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να κρίνει τον τίτλο, αλλά οι καλές αποδόσεις κρύβονται αλλού». 
Κι αυτός δίκιο; Πιθανόν. Πετάγεται από το διπλανό γραφείο ο Γιάννης Αλυσανδράτος και κραυγάζει «τεράστιο το Ντέρμπι – Νότιγχαμ», αλλά ουδείς του δίνει σημασία. 
Παρότι κι αυτός έχει δίκιο. Τα ίδια ισχυρίζονται τόσο ο Γεράσιμος Μανωλίδης, που θεωρεί ότι «το Σάλκε – Γκλάντμπαχ θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και ο Βαγγέλης Λυκάκης, που πιστεύει ότι «θα περάσει δύσκολο 90λεπτο η Μπαρτσελόνα με τη Βιγιαρεάλ». Μετά από μιάμιση ώρα επικοινωνίας με τους συντάκτες προς αναζήτηση του κορυφαίου ζευγαριού ώστε να προβληθεί στο εξώφυλλο, ήρθε η ώρα του Πάνου Γαρίδη. «Ελα, τι θα γίνει στο Τορίνο – Γιουβέντους;». «Ολη, μα όλη, η Ιταλία περιμένει το ρεκόρ του Μπουφόν». Αυτός κι αν έχει δίκιο…

Τζίτζι Μπουφόν. Τεράστια προσωπικότητα. Δεν είναι μόνον η ποδοσφαιρική του αξία (αδιαμφισβήτητη) που τον κάνει ξεχωριστό. Είναι το πάθος του για τη στρογυλλή θεά, ο τρόπος που αγωνίζεται, που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, που συγχαίρει τους αντιπάλους του, που χαίρεται το παιχνίδι. Επί 15 χρόνια… ματώνει τα γόνατά του με τη Γιουβέντους, την ακολούθησε στα χωράφια της Serie B, μένοντας πιστός στο έμβλημα του συλλόγου, δεν άκουσε τις Σειρήνες που ηχούσαν γύρω του, δεν μπήκε στο χορό των εκατομμυρίων που στήθηκε μπρος του και μεθαύριο ετοιμάζεται να περάσει στο πάνθεον, καθώς απέχει μόλις 4 λεπτά από ένα τρομερό ρεκόρ: να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 930 λεπτά στο ιταλικό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας την επίδοση του Σεμπαστιάνο Ρόσι της Μίλαν, που κρατάει πάνω από μια 20ετία. 

Ηδη, από την περασμένη Παρασκευή, στο ματς με τη Σασσουόλο, έχει καταρρίψει το ρεκόρ συλλόγου (10 σερί ματς χωρίς να δεχτεί γκολ), γνωρίζοντας την αποθέωση από τους τιφόζι της Γιούβε. Ασφαλώς, την Κυριακή στο «Ολίμπικο ντι Τορίνο» δεν θα έχει την ίδια αντιμετώπιση από τους αντίπαλους οπαδούς (γνωστή η κόντρα των δύο ομάδων), ωστόσο όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου οφείλει ένα μεγάλο respect σ’ αυτόν τον σπουδαίο τερματοφύλακα.

Ας φύγουμε από τον Μπουφόν, να δούμε κάποια πράγματα που θα μας απασχολήσουν ενόψει γουικέντ. Καταρχάς, όλο το πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ. Οχι μόνο τα δύο ματς που αναφέραμε στον πρόλογο, καθώς έχουμε, μεταξύ άλλων, και Εβερτον – Αρσεναλ, Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ, Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ. Οκτώ στροφές έμειναν μέχρι το φινάλε και όλα είναι ανοιχτά. Ενδιαφέρουσα και η 27η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα, με το μέτωπο των πλέι οφ να συγκεντρώνει τα βλέμματα, καθώς πολλές ομάδες έχουν μπει στην… πρίζα. Ο λόγος; Η ποινή που αναμένεται να επιβληθεί στον ΠΑΟΚ, η πιθανή μη αδειοδότηση του Πανιωνίου και η μικρή διαφορά μεταξύ 6ης και 13ης θέσης, μόλις 4 βαθμοί!


Από την Ισπανία, εκτός του εμποδίου που καλείται να ξεπεράσει η Μπαρτσελόνα στο «Μαδριγάλ», έχουμε και Ρεάλ – Σεβίλλη, στη Γερμανία γίνεται μεγάλη μάχη για τη σωτηρία (Αμβούργο – Χόφενχαϊμ και Αϊντραχτ – Αννόβερο), στη Γαλλία τουλάχιστον 6 ομάδες ερίζουν για ένα εισιτήριο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Βέλγιο κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς με τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην Κλαμπ Μπριζ και τη Σταντάρ Λιέγης. Οπως διαπιστώσατε, πρόκειται για ένα ελκυστικό κουπόνι, με πάρα πολλές επιλογές. Καλή τύχη και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις