KING BET Παρασκευής 11 Μαρτίου 2016

Λένε ότι ο Μάρτιος είναι ο καλύτερος μήνας για στοίχημα. Λένε, επίσης, ότι τέτοια εποχή οι ομάδες φουλάρουν για να πλησιάσουν ή να πετύχουν τους στόχους τους. Αλήθεια είναι αυτό. Με τα πρωταθλήματα να οδεύουν προς το τέλος τους και τα ευρωπαϊκά Κύπελλα να βρίσκονται στο «πικ», ξέρουμε πλέον τι κυνηγάει κάθε κλαμπ. Ωστόσο, η απόσταση από το «θέλω» μέχρι το «μπορώ» είναι τεράστια και εκεί ακριβώς κρύβονται οι παγίδες για τους παίκτες του στοιχήματος. Πάμε τώρα στο τετραήμερο που ανοίγεται μπροστά μας για να δούμε τι έχουμε.
Δικαιωματικά, θα ξεκινήσουμε από τα δικά μας τα χωράφια. Μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή στο Φάληρο, έρχεται σε μια περίοδο που η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Οριακή ίσως. Με ξύλο, καταγγελίες, ύβρεις, εκτόξευση απειλών, αναβολές αγώνων και διοργανώσεων και με πολλά σύννεφα μαζεμένα πάνω από το ποδόσφαιρο, έτοιμα να… ξεσπάσουν σε βροχή.



Πιθανόν, δε, τούτη εδώ είναι η (τελευταία;) ευκαιρία να βγει μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας, να αποδείξουν όσοι διαφεντεύουν τις τύχες των ομάδων ότι επιδιώκουν, απαιτούν και έχουν τη λύση για την εξυγίανση, ώστε να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Τι; Δεν είπαμε ακόμα ποιο είναι το ντέρμπι; Μικρή σημασία έχει, άλλωστε το ξέρετε. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, οι δύο «αιώνιοι», έχουν ραντεβού μεθαύριο το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και από τη στιγμή που δεν υφίσταται ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, ο στόχος τους ΠΡΕΠΕΙ να είναι ένας: να χαρίσουν θέαμα στον κόσμο, να παίξουν στα ίσα, να μην αναλωθούν σε διαμαρτυρίες και ψευτοτσαμπουκάδες και μετά τη λήξη του αγώνα να δώσουν τα χέρια, χωρίς να σχολιάζουν για ώρες τις φάσεις που ο διαιτητής δεν είδε ένα ανάποδο πλάγιο άουτ ή δεν έδωσε ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Είναι δύσκολο να συμβεί αυτό; Σαφώς. Είναι όμως εφικτό; Σαφέστατα...

Αφήνουμε όσα μας ταλαιπωρούν σε τούτα τα λημέρια και περνάμε τα σύνορα, αναζητώντας τα κορυφαία ματς. Μια πρώτη στάση θα κάνουμε στην Αγγλία, όπου το βλέμμα… μοιράζεται ανάμεσα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στην Πρέμιερ, θα διεξαχθούν 5 αγώνες (Νόργουιτς – Σίτι και Λέστερ – Νιουκάστλ τα πιο σημαντικά), ενώ στο FA Cup οι τέσσερις προημιτελικοί: Ρέντινγκ – Κρίσταλ Πάλας, Εβερτον – Τσέλσι, Αρσεναλ – Γουότφορντ, Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ. Αμφίρροπα ζευγάρια, προμηνύεται μεγάλη μάχη για το εισιτήριο στα ημιτελικά.

Στη Γερμανία, η ισοπαλία που απέσπασε η Μπάγερν από την Ντόρτμουντ εξασθένησε αρκετά το ενδιαφέρον στην κούρσα του τίτλου. Αντίθετα, στις ευρωπαϊκές θέσεις ο συναγωνισμός είναι έντονος και 9 αγωνιστικές πριν από το φινάλε, ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη (και σε ποια διοργάνωση, κυρίως). Το αποψινό Χέρτα – Σάλκε ίσως… διαλευκάνει κάπως την κατάσταση, ενώ το κυριακάτικο Ντόρτμουντ – Μάιντζ θα δείξει αν η πρώην ομάδα του Τόμας Τούχελ έχει το ειδικό βάρος να παραμείνει στα υψηλά πατώματα.

Από την Ιταλία, δεν μπορέσαμε να… αλιεύσουμε κάποιο σπουδαίο ματς. Ωστόσο, σημειώστε δύο-τρία στοιχεία. Η Σασσουόλο είναι η τελευταία ομάδα που κατάφερε να νικήσει τη Γιουβέντους, η Ρόμα μετράει 7 σερί νίκες στο Καμπιονάτο και πριν από τα… ζόρια με Ιντερ και Λάτσιο πρέπει να περάσει με τρίποντο από το Ούντινε, ενώ η Νάπολι δοκιμάζεται την Κυριακή στο Παλέρμο και με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα χάσει την επαφή της με τη Γιούβε.
Στην Ισπανία, ο τίτλος βάφεται σε… μπλαουγκράνα χρώματα, καθώς η Μπάρσα δεν δείχνει… διατεθειμένη να ηττηθεί, αφήνοντας πολύ πίσω της Ατλέτικο και Ρεάλ.

Αυτόματα, η προσοχή μας στρέφεται στην 4η θέση, την οποία διεκδικούν η Σεβίλλη με τη Βιγιαρεάλ, οι δύο ομάδες που αναμετρώνται στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής. Ενα στατιστικό, έτσι, για συμπλήρωμα: οι Ανδαλουσιάνοι έχουν 15 σερί εντός έδρας νίκες, σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, στις 12 από αυτές κράτησαν ανέπαφη την εστία τους!

Δεν μας παίρνει ο χώρος για να αναπτύξουμε τα όσα θα συμβούν σε άλλα μέρη του πλανήτη. Εν τάχει λοιπόν, έχουμε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο Βέλγιο, τελικό Λιγκ Καπ στη Σκωτία (μην ψάχνετε να βρείτε καμιά Σέλτικ ή Ρέιντζερς ανάμεσα στους φιναλίστ…) και έναρξη σεζόν σε Α’ Νορβηγίας, Ν. Κορέα. Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη, πάλι με τα δυο σεντόνια…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις