KING BET Τρίτης 29 Μαρτίου 2016

Μας εξέπληξε ευχάριστα η ποδοσφαιρική δράση το προηγούμενο πενθήμερο. Είδαμε πολύ ωραία ματς (ακόμα και φιλικά), φανταστικά γκολ, όμορφες φάσεις και γενικά το… κενό (από τη διακοπή των μεγάλων πρωταθλημάτων) «καλύφθηκε» με τον καλύτερο τρόπο. Θετικά συναισθήματα άφησε και η Εθνική μας με το Μαυροβούνιο. Λένε ότι οι φιλικοί αγώνες προσφέρονται πιο πολύ για συμπεράσματα. Δεκτόν, αλλά οι νίκες ανεβάζουν την ψυχολογία, ειδικά όταν έχεις… τσακωθεί με αυτές. Θυμίζουμε ότι από τον Ιούνιο του 2014 και εκείνο το 2-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ η γαλανόλευκη είχε μία νίκη σε 15 αγώνες! Καταλαβαίνουμε όλοι, λοιπόν, πόσο σημαντικό ήταν αυτό το 2-1 της περασμένης Πέμπτης.


Τι είδαμε στο ματς με το Μαυροβούνιο; Τους διεθνείς μας να βγάζουν πάθος (είχαμε… ξεχάσει πώς είναι), να παράγουν φάσεις, να μαρκάρουν σωστά, να εφαρμόζουν ένα νέο σύστημα (3-5-2) και να το υποστηρίζουν με επιτυχία, να ευχαριστούν τους συμπαίκτες τους μετά από μια καλή πάσα, στοιχεία που τα αγνοούσαμε επί 20 μήνες. Κυρίως, δε, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προπονητή τους (ο Φερνάντο Σάντος ήταν ο τελευταίος που είχε τη χαρά να «ζήσει» κάτι τέτοιο) και κάποιες στιγμές έδειχναν ότι παίζουν και γι’ αυτόν. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι αποτελέσματα θα φέρει ο Μίκαελ Σκίμπε σε τούτη την ομάδα, βλέπουμε όμως ότι οι διεθνείς ξανασμίγουν, γίνονται πάλι μια παρέα, με χαμόγελα και όρεξη. Απόψε, μάλιστα, δίνουν το τελευταίο εντός έδρας ματς μέχρι την έναρξη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (7 Οκτωβρίου με την Κύπρο). Αντίπαλός μας η Ισλανδία του Φινμπόγκασον, που εδώ και πέντε μήνες αναζητεί την αγωνιστική της ταυτότητα, καθώς μετά την εξαιρετική πορεία στα προκριματικά του EURO, μετράει 5 ήττες σε 6 φιλικές αναμετρήσεις.

Εχουμε κι
άλλα σημαντικά ματς απόψε. Θαυμασμό προκάλεσε η εμφάνιση, η νίκη και, κυρίως, η ανατροπή των Αγγλων στο Βερολίνο το περασμένο Σάββατο επί των Γερμανών και εβδομήντα μέρες πριν από τη σέντρα στο EURO, τα «τρία λιοντάρια» δικαιούνται να νιώθουν ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Σήμερα θα βρουν απέναντί τους την ομάδα που θα (μας) λείψει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σ’ αυτή τη γιορτή, την Ολλανδία. Επίσης, η Πορτογαλία θα υποδεχθεί το Βέλγιο στη Λεϊρία, η Γερμανία την Ιταλία στο Μόναχο και η Γαλλία τη Ρωσία στο Παρίσι.

Πάμε τώρα και στα επίσημα, ξεκινώντας από τη Λατινική Αμερική, που πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις την περασμένη εβδομάδα. Είκοσι γκολ σε 5 αγώνες επεφύλασσε η 5η αγωνιστική και οι οιωνοί για κάτι ανάλογο σήμερα είναι περίπου ίδιοι. Εναρξη με Κολομβία – Ισημερινό (πολύ δύσκολη έξοδος για τους πρωτοπόρους), συνέχεια με Ουρουγουάη – Περού, Αργεντινή – Βολιβία (ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ξεσπάσουν), Βενεζουέλα – Χιλή και κλείσιμο με Παραγουάη – Βραζιλία (9 μήνες μετά τη νοκ άουτ αναμέτρησή τους στο Κόπα Αμέρικα, ένα ματς που η «σελεσάο» έχασε στα πέναλτι). Το καλύτερο μενού, δηλαδή, για ξενύχτηδες… Εχουμε επίσης προκριματικά σε Αφρική, Ασία, Βόρεια & Κεντρική Αμερική, αγώνες U21 και U19, εξ αναβολής ματς από Λιγκ 1 Αγγλίας, Κολομβία, Κύπελλο Τσεχίας και πλήρες πρόγραμμα στη Ρουμανία.


Εξίσου ενδιαφέρον και το μπασκετικό κουπόνι, καθώς φτάσαμε στην προτελευταία αγωνιστική του Τοπ-16 της Ευρωλίγκας και όλα είναι ανοιχτά. Για τα σενάρια πρόκρισης από τους δύο ομίλους χρειαζόμαστε 3-4 σελίδες ανάλυση. Θα αρκεστούμε στην επισήμανση πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός χρειάζονται μόνο τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί και, στην κατάσταση που βρίσκονται, έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν την Πέμπτη στη Μόσχα με την Κίμκι, ενώ οι «πράσινοι» έχουν εύκολο έργο την Παρασκευή με την Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ. Τις λεπτομέρειες έχει ο Πάνος Κραψίτης, που αναλύει όλα τα ζευγάρια του διημέρου, βγάζοντας τα πιο δυνατά σημεία. Αυτά για το τελευταίο κουπόνι του Μαρτίου. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με clasico

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις