KING BET Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Δέκα από τις ομάδες που είδαμε στο Εuro πριν από τέσσερις μήνες θα συναντήσουμε και την Πέμπτη στη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο από αυτές, οι Ιταλία και Ισπανία, βρέθηκαν στη νοκ άουτ φάση των «16», με τους αουτσάιντερ τότε Ιταλούς να επικρατούν άνετα 2-0. Ενα σκορ που σηματοδότησε το ένατο under στις έντεκα τελευταίες συναντήσεις τους. Το σημείο που προτιμούν περισσότερο στα μεταξύ τους είναι το «Χ», έχοντας 13 στις 29 πιο πρόσφατες μονομαχίες τους- οι 7 από τις 13 έληξαν 1-1.
Οι σταθεροί και αδάμαστοι Ισλανδοί φιλοξενούν τους επίσης… παγωμένους Φινλανδούς, οι οποίοι δεν έχουν νικήσει ακόμα μέσα στο ’16. Τελευταία επιτυχία της ομάδας που καθοδηγεί ο πριν από μία δεκαετία προπονητής του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε (Φινλανδία), ήταν τον Σεπτέμβριο του ‘15, εντός με τα Νησιά Φερόε (1-0), τέσσερις μέρες μετά από το 1-0 στο Νέο Φάληρο επί της Εθνικής μας.



Ο σκόρερ εκείνων των 1-0, Γιόελ Πόχγιανπαλο, που ακούστηκε (επιτέλους) πριν από δύο εβδομάδες με το χατ τρικ του ως αλλαγή στη Λεβερκούζεν, τραυματίστηκε και δεν θα δώσει το παρών στο Ρέικιαβικ.

Ασλεϊ Γουίλιαμς, Ρόμπσον Κανού, Γκάρεθ Μπέιλ και τα άλλα παιδιά έβαλαν τέσσερα τον περασμένο μήνα στη Μολδαβία και συνέχισαν τις επιτυχίες που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, έχοντας απολογισμό 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες στις 17 επίσημες υποχρεώσεις της Ουαλίας από το 2014 και μετά. Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν στη Βιέννη την Αυστρία, η οποία έχει σκοράρει σε όλα τα εντός προκριματικών Μουντιάλ από το 2004 και μετά (15 ματς - 11 νίκες).

Από την Τρίτη ξεκινούν τα προκριματικά για το Euro U19 2017, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γεωργία. Ο κάθε ένας από τους 13 ομίλους των τεσσάρων ομάδων -προκρίνονται ο πρώτος και ο δεύτερος και ένας καλύτερος τρίτος- διεξάγεται σε μία από τις τέσσερις χώρες που μετέχουν στον όμιλο. Η Ισπανία έχει περάσει «μπάι» στον επόμενο γύρο (Elite Round), ενώ η Ελλάδα, η οποία έχει παίξει έξι φορές στα τελικά έχοντας καλύτερη θέση τη δεύτερη (2007, 2012), θα αγωνιστεί τον επόμενο μήνα στον 6ο όμιλο με τις Αγγλία, Ουαλία και Λουξεμβούργο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις