KING BET Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Τέσσερις διαδοχικές νίκες η Ελλάδα έχει να κάνει από τον Νοέμβριο του ’13 και τα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ. Τέσσερα σερί γκολ/γκολ έχει να φέρει από ακόμα πιο πίσω και τις αρχές του ’12. Το σερί των επιτυχιών και των γκολ/γκολ με το οποίο πηγαίνει στο αυριανό ματς με την Κύπρο αποτελείται μόνο από εκτός έδρας παιχνίδια: τα φιλικά 2-1 με Αυστραλία και Ολλανδία και το επίσημο 4-1 στη χώρα των 32.000 κατοίκων Γιβραλτάρ.
Οι τέσσερις όλες και όλες νίκες της Κύπρου στους 52 εκτός έδρας αγώνες της σε προκριματικά του Μουντιάλ ήταν επί των Ανδόρας, Νήσων Φερόε (δύο φορές) και Λουξεμβούργου. Οι τελευταίες είναι και οι δύο από τις επτά ομάδες που νίκησαν την Ελλάδα την τελευταία διετία. Κρατάμε το ότι η Κύπρος δέχεται γκολ εδώ και 15 αγώνες, αλλά και το ότι οι δώδεκα πιο πρόσφατες συναντήσεις της με την Ελλάδα είχαν τουλάχιστον δύο γκολ η κάθε μία (10 over, 10 γκολ/γκολ).



Τρία 24ωρα μετά τον αποψινό αγώνα οι Ελληνες θα πατούν το χόρτο του «Λε Κοκ Αρένα» στο Τάλιν, εκεί όπου η Εσθονία πιθανόν να σημειώσει απόψε τη 14η της νίκη σε 68 αγώνες της σε προκριματικά Μουντιάλ (υποδέχεται το Γιβραλτάρ). Η Κύπρος από την πλευρά της θα παίξει τη Δευτέρα εκτός με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η οποία είναι αήττητη εδώ και έξι εντός έδρας ματς. Η τελευταία φορά που η παρέα των Τζέκο (Ρόμα, 7 συμ./5 γκολ) και Ιμπίσεβιτς (Χέρτα, 6 συμ./5 γκολ) έχασε στο σπίτι της ήταν όταν αντιμετώπισε την Κύπρο πριν από δύο χρόνια (1-2). Διότι τόσο η Κύπρος όσο και ο αυριανός της αντίπαλος, το Βέλγιο, βρίσκονταν μαζί της στον όμιλο των προκριματικών του φετινού Euro.

Συνολικά 36 αγώνες γίνονται αυτό το τετραήμερο για τα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη Ευρώπης, εννέα ανά ημέρα, με πολλά ενδιαφέροντα από στοιχηματικής άποψης παιχνίδια, αλλά και δυνατές αναμετρήσεις, όπως η δευτεριάτικη στο «Αμστερνταμ Αρένα» ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Γαλλία, ή η κυριακάτικη επίσκεψη της Τουρκίας στην Ισλανδία, εκεί που η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δεν κέρδισε σε καμία από τις πέντε έως τώρα παρουσίες της (ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη, το 2014): 3-0, 0-0, 5-1, 2-1, 2-0.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις