KING BET Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τρεις αγωνιστικές υπολείπονται για την ολοκλήρωση του προκριματικού ομίλου της Νοτίου Αμερικής. Η Βραζιλία έχει… φύγει για Ρωσία, όμως οι θέσεις από 2 έως 8 είναι ανοιχτές, με τους τέσσερις πρώτους να παίρνουν το απευθείας εισιτήριο. Η πέμπτη Αργεντινή έχει δύο σερί εντός, απόψε με την ουραγό Βενεζουέλα και τον επόμενο μήνα με το έκτο Περού, και ολοκληρώνει στο Κίτο με τον 8ο αυτήν τη στιγμή Ισημερινό (σελ. 20-21).
Τρία ματς έχουν να δώσουν και οι ομάδες του ομίλου της κεντροαμερικανικής ζώνης. Με το 1-0 επί του Παναμά την Παρασκευή το Μεξικό προκρίθηκε στα τελικά, και πολύ κοντά βρίσκεται και η Κόστα Ρίκα. Για την τρίτη θέση ερίζουν οι ισόβαθμες Ονδούρα και ΗΠΑ, οι οποίες μονομαχούν απόψε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρας και τόπο άφιξης των περισσοτέρων τουριστών (το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τεγκουσικάλπα είναι μετρίου επιπέδου και σε επικίνδυνη θέση), το Σαν Πέδρο Σούλα.



Στην τελευταία τους παρουσία στην Ονδούρα, πριν από τέσσερα χρόνια στο ίδιο γήπεδο που αγωνίζονται σε λίγες ώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν 2-1. Τα επόμενα ματς των ΗΠΑ είναι με Παναμά μέσα -υποψήφιος επίσης για την τρίτη θέση- και Τρίνινταντ έξω (σελ. 19).

Eνδιαφέρουσα η τελευταία αγωνιστική στην ασιατική ζώνη. Η μοναδική αήττητη ομάδα στην τρίτη αυτή φάση (9 αγώνες), το Ιράν, έχει ήδη προκριθεί στα τελικά. Υποδέχεται σήμερα την τρίτη στη βαθμολογία Συρία, η οποία με νίκη έχει ελπίδες απευθείας πρόκρισης, ενώ με ισοπαλία ή ήττα μπορεί να τερματίσει τρίτη και να πάει στα μπαράζ με τον τρίτο του δεύτερου γκρουπ. Το τέταρτο Ουζμπεκιστάν κλείνει άμεσα εισιτήριο για Ρωσία αν κερδίσει τη Νότια Κορέα και την ίδια ώρα το Ιράν διατηρήσει το αήττητό της, ενώ η Νότια Κορέα προκρίνεται και με «Χ», εφόσον η Συρία δεν κερδίσει στην Τεχεράνη. Πιθανότητες για την τρίτη θέση (μπαράζ) έχει και η Κίνα, αν νικήσει εκτός έδρας το Κατάρ, χάσουν οι Συρία και Ουζμπεκιστάν, και καλύψει και τη μικρή διαφορά τερμάτων (σελ. 22).

Στο άλλο γκρουπ, η Ιαπωνία έχει κλείσει ήδη μια θέση για τον Ιούνιο του 2018, και περιμένουμε να δούμε ποια εκ των Αυστραλίας και Σαουδικής Αραβίας που ισοβαθμούν θα ακολουθήσει. Η πρώτη αγωνίζεται σήμερα στις 13:00 με την τελευταία Ταϋλάνδη, η δεύτερη παίζει στις 20:30 με την Ιαπωνία. Στη διαφορά τερμάτων, στο +2 βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η Σαουδική Αραβία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πάνε για τη νίκη στο Ιράκ μήπως και «κλέψουν» την τρίτη θέση.

Στην ευρωπαϊκή ζώνη η όγδοη αγωνιστική ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή τριών ομίλων. Ιρλανδία - Σερβία στο Δουβλίνο (4ος όμιλος), δεύτερος με πρώτο δηλαδή, και περιμένουν στη γωνία οι Αυστρία (εντός με Γεωργία) και Ουαλία (εκτός με Μολδαβία). Μετά την τριάρα επί της Ιταλίας η Ισπανία αγωνίζεται στο Βαντούζ (7ος όμιλος), ενώ η Ιταλία στο Ρέτζιο Εμίλια με το Ισραήλ. Ο 9ος όμιλος είναι συναρπαστικός. Η 4η Τουρκία υποδέχεται την 1η Κροατία και με νίκη τη φτάνει στους δύο βαθμούς, ενώ η 3η Ισλανδία φιλοξενεί τη 2η και έναν βαθμό ανώτερή της, Ουκρανία (σελ.16-18).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις