KING BET Παρασκευής 18 Μαΐου 2018

Η Γαλατάσαραϊ είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τις Φενέρμπαχτσε και Μπασάκσεχιρ, δεν έχει εξασφαλίσει όμως ούτε καν το Τσάμπιονς Λιγκ (βγαίνουν οι δύο πρώτοι): σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας τερματίζει τρίτη. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να μην πάρει ούτε έναν βαθμό στη Σμύρνη απέναντι στην Γκέζτεπε την τελευταία αγωνιστική την Κυριακή (μία ισοπαλία της αρκεί για να κατακτήσει τον τίτλο).
Η Σπόρτινγκ έχασε την τελευταία αγωνιστική την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς ηττήθηκε 2-1 από τη Μαρίτιμο. Θα προσπαθήσει να παρηγορηθεί με το Κύπελλο, έχοντας κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ (5-4 στα πέναλτι με τη Σετούμπαλ). Την Αβες τη νίκησε και στους δύο αγώνες τους στο πρωτάθλημα (2-0 εκτός, 3-0 εντός). Ο τελικός διεξάγεται παραδοσιακά στο Οέιρας, 13 χλμ. από το κέντρο της Λισσαβώνας.



Μετά από τον 7ο διαδοχικό τίτλο της, η Σέλτικ πηγαίνει για το δεύτερο σερί τρεμπλ. Αντίπαλός της στον τελικό του Κυπέλλου είναι η ομάδα που αντιμετώπισε και στον τελικό του Λιγκ Καπ, Μάδεργουελ. Εκεί την κέρδισε 2-0, για να ακολουθήσουν τρία ματς στο πρωτάθλημα. Στο εντός νίκησε 5-1 (2-0 ημίχρονο) στα εκτός ήρθε ισόπαλη 1-1 και 0-0. Εχει 8 νίκες και 2 ισοπαλίες στις 10 τελευταίες συγκρούσεις τους.

Μόνο «άσοι» έχουν εμφανιστεί στα ματς της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διετία που στον πάγκο της δεύτερης βρίσκεται ο πρώην προπονητής της πρώτης. Τρεις νίκες έχει η Τσέλσι και δύο η Γιουνάιτεντ. Τώρα συναντιούνται στον τελικό Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ», εκεί που έπαιξαν και πριν από 11 χρόνια, ξανά στον τελικό, την ίδια ημερομηνία (19 Μαΐου). Η Τσέλσι, με προπονητή τον Μουρίνιο, είχε κερδίσει 1-0 στην παράταση.

Δεκαοκτώ Κύπελλα έχει η Μπάγερν, 4 η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίες μονομαχούν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας στο Βερολίνο. Η Μπάγερν, η οποία έχει 22 over στους 25 αγώνες της μέσα στο 2018, είναι αήττητη στις 14 πιο πρόσφατες μονομαχίες της με την Αϊντραχτ (11 νίκες).
Με μία νίκη στις 7 τελευταίες αγωνιστικές (5 ήττες) η ομάδα του Νίκο Κόβατς έχασε τις ευρωπαϊκές θέσεις και τερμάτισε όγδοη, κάτι που σημαίνει ότι θα βγει στο Γιουρόπα Λιγκ μόνο αν κατακτήσει το Κύπελλο. Να σημειωθεί βεβαίως ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι του Κόβατς στον πάγκο της Αϊντραχτ, καθώς από 1 Ιουλίου αναλαμβάνει επίσημα την… Μπάγερν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις