KING BET ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10 ΜΑΪΟΥ 2019

Τρεις ομάδες έχουν κερδίσει φέτος τη Λίβερπουλ εντός συνόρων: η Μάντσεστερ Σίτι (πρωτάθλημα), η Τσέλσι (Λιγκ Καπ) και η Γουλβς (Κύπελλο). Οι «λύκοι» έχασαν μόνο στις 8 από τις 18 τελευταίες συναντήσεις τους με τους «κόκκινους», και είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τη φιναλίστ του περσινού και του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στην τελευταία αυτήν αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
Την ίδια ώρα, 17:00 Κυριακής, η Μάντσεστερ Σίτι αγωνίζεται στο Μπράιτον, εκεί που κέρδισε μόνο στις 2 από τις 8 τελευταίες επισκέψεις της. Αν η Σίτι επικρατήσει, θα κατακτήσει το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Αν δεν το κάνει, και η Λίβερπουλ νικήσει τη Γουλβς -οι οπαδοί των οποίων «προτιμούν» ως πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ- τότε η θριαμβεύτρια της Τρίτης θα κατακτήσει το 19o πρωτάθλημά της, το πρώτο μετά από το 1990.



Την αήττητη εδώ και 14 αγωνιστικές Λειψία αντιμετωπίζει η Μπάγερν, και με νίκη κατακτά το πρωτάθλημα. Αν δεν τα καταφέρει, και την ίδια ώρα (Σάββατο, 16:30) η Ντόρτμουντ επικρατήσει της Ντίσελντορφ, ο τίτλος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, όταν η Μπάγερν θα υποδεχθεί την Αϊντραχτ και η Ντόρτμουντ θα παίξει στο Γκλάντμπαχ, αντίπαλοι που παλεύουν για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την τρίτη και την τέταρτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος μάχονται οι Ιντερ (63 β.), Αταλάντα (62), Μίλαν (59) και Ρόμα (59). Η Αταλάντα, η οποία είναι αήττητη εδώ και 12 αγώνες (4 σερί νίκες) και την Τετάρτη παίζει στον τελικό Κυπέλλου με τη Λάτσιο, θα δώσει τα δύο εντός, με Τζένοα και Σασουόλο, στο Σασουόλο, 220 χλμ. από το Μπέργκαμο. Το μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι της είναι με τη Γιουβέντους.

Προτελευταία αγωνιστική στην Α’ Ολλανδίας, όπου ισοβαθμούν Αγιαξ και Αϊντχόφεν με διαφορά 18 βαθμών από την τρίτη Φέγενορντ. Ο κυπελλούχος την Κυριακή και αποκλεισμένος από το Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη, Αγιαξ, υποδέχεται την 5η στη βαθμολογία Ουτρέχτη, την οποία νίκησε μόνο στις 3 από τις 8 τελευταίες φορές που τη φιλοξένησε. Η Αϊντχόφεν παίζει στην έδρα της 4ης Αλκμααρ, επί της οποίας έχει 10 διαδοχικές νίκες, οι 6 από αυτές από το πρώτο ημίχρονο.

Εξι χιλιόμετρα απέχουν τα γήπεδα των Αστον Βίλα και Γουέστ Μπρομ που μονομαχούν αύριο στον πρώτο τους αγώνα για τα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα στην Ντέρμπι και τη Λιντς, με τη Λιντς να έχει δεχτεί γκολ στις 11 τελευταίες επισκέψεις της εκεί, με πιο πρόσφατη τη φετινή όπου θριάμβευσε (4-1).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις