KING BET ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν το Λιγκ Καπ Σκωτίας ξεκινάει στα μέσα Ιουλίου. Οι 40 ομάδες είναι χωρισμένες σε οκτώ γκρουπ των πέντε ομάδων. Στη φάση των «16» προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι.
Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, η νίκη και η ισοπαλία δίνουν κανονικά τρεις βαθμούς και έναν βαθμό αντιστοίχως. Σε κάθε ματς όμως που λήγει ισόπαλο ακολουθούν πέναλτι, με τον νικητή να επιβραβεύεται με έναν ακόμη βαθμό.
Στον πρώτο αυτόν γύρο μετέχουν όλες οι ομάδες που αγωνίστηκαν πέρσι στις 4 πρώτες κατηγορίες, πλην αυτών που παίζουν στην Ευρώπη (Σέλτικ, Ρέιντζερς, Κιλμάρνοκ, Αμπερντίν), συν όμως ων πρωταθλητών των Χάιλαντ (Κόουβ Ρέιντζερς) και Λόουλαντ (Ιστ Κίλμπραϊντ).
Η Κοπεγχάγη έχασε στα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος Δανίας που ολοκληρώθηκε τον Μάιο, είχε κατακτήσει όμως ήδη τον τίτλο.



Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος φιλοξενείται από την Οντενσε, την οποία νίκησε και στις τέσσερις συναντήσεις τους την περασμένη σεζόν.

Το τρόπαιο του πρωταθλητή επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη μετά από μία τριετία στη Μόσχα (ΤΣΣΚΑ, Σπαρτάκ, Λοκομοτίβ). Πρώτος αντίπαλος της Ζενίτ στη νέα σεζόν είναι η Ταμπόφ, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και θα παίξει για πρώτη φορά στην κατηγορία.

Η Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε είναι η νέα είσοδος στο πρωτάθλημα Τσεχίας. Αγωνιζόταν στην κατηγορία και πριν από 4 χρόνια. Στην πρεμιέρα υποδέχεται την Οπάβα, η οποία σώθηκε στα πλέι άουτ. Η κάτοχος Σλάβια Πράγας φιλοξενείται από τη Ζλιν, η οποία ήταν η μία από τις 4 ομάδες που κέρδισαν πέρσι την πρωταθλήτρια.

Τον Απρίλιο η Πιάστ τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, 7 βαθμούς πίσω από τις πρωτοπόρους Λέχια Γκντανσκ και Λέγκια Βαρσοβίας. Στα πλέι οφ όμως που ακολούθησαν πέτυχε 6 νίκες και 1 ισοπαλία, κάλυψε τη διαφορά των επτά βαθμών και στις 19 Μαΐου κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της 74χρονης ιστορίας της.

Η Λέχια Γκντανσκ αρκέστηκε στο Κύπελλο που είχε κατακτήσει στις 2 του ίδιου μηνός και έτσι οι δυο τους θα τα πουν στο αυριανό Σούπερ Καπ που διεξάγεται στην έδρα της πρωταθλήτριας Πιάστ.

Οι 4 από τις 8 ομάδες που έλαβαν μέρος στα τελικά του περσινού Euro U19 βρίσκονται στην τελική φάση και της φετινής διοργάνωσης: Νορβηγία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Οι δύο τελευταίες ήταν και οι φιναλίστ, με την Πορτογαλία να παίρνει το τρόπαιο στην παράταση με 4-3 (2-2 το 90λεπτο).

Οι δύο φιναλίστ βρίσκονται ξανά, όπως και πέρσι, στον ίδιο όμιλο – εκεί είχε κερδίσει 3-2 η Ιταλία. Μαζί τους στο γκρουπ είναι η διοργανώτρια Αρμενία και η πολυνίκης (10) Ισπανία. Το 2ο γκρουπ αποτελούν οι Τσεχία, Ιρλανδία, Νορβηγία και Γαλλία, με την τελευταία να είναι η μόνη από τις ομάδες του 2ου ομίλου που έχει κατακτήσει το τρόπαιο (2005, 2010, 2016).

Στο παρόν φύλλο, στις σελίδες 42-45, θα βρείτε τα προγράμματα της Σούπερ Λιγκ και της Α’ Ισπανίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις