KING BET TΡΙΤΗΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


Για δεύτερη διαδοχική σεζόν η Ελσίνκι συναντά στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στα Νησιά Φερόε. Πέρσι ήταν η Βίκινγκουρ Γκότα και την απέκλεισε με 2-1 εκτός και 3-1 εντός.
Φέτος βρίσκει τη Χάβναρ Μπόλτφελαγκ (ΗΒ) Τόρσαβν, η οποία έχει μηδέν στα δύο με φινλανδικές ομάδες: απέφυγε την ήττα στα εντός, έχασε 4-0 και 6-0 στα εκτός (Βάασα, Χάκα).
Σε 15 αγωνιστικές πρωταθλήματος η ΗΒ βρίσκεται στην 5η θέση (10 ομάδες), έρχεται όμως από 4 νίκες με σκορ 6-4, 5-1, 3-0 και 5-0. Στην 3η θέση στη Φινλανδία βρίσκεται η Ελσίνκι, η οποία είναι νεανική ομάδα, με μέσο όρο στην 11άδα της τα 24 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 37χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού Ραφίνια.



Η Φερεντσβάρος πήρε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας μετά από δύο χρόνια, πέφτει όμως πάνω στην έμπειρη από Τσάμπιονς Λιγκ, Λουντογκόρετς, η οποία πανηγύρισε τον όγδοο διαδοχικό τίτλο της. Οι 7 από τις 8 τελευταίες αναμετρήσεις της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας στο Τσάμπιονς Λιγκ συνοδεύτηκαν από under, με τις 4 από τις 8 να λήγουν ισόπαλες. Η Λουντογκόρετς νίκησε μόνο στους 2 από τους 18 πιο πρόσφατους εκτός έδρας αγώνες της στη διοργάνωση.

Πέμπτη σερί παρουσία της Αστανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και στις 4 προηγούμενες περιπτώσεις η πρωταθλήτρια Καζακστάν πέρασε από τον 1ο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας τις πρωταθλήτριες Σλοβενίας, Φινλανδίας, Κύπρου, Λιθουανίας, Λετονίας, Πολωνίας, Μαυροβουνίου και Δανίας.

Τώρα στον δρόμο της είναι η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Κλουζ, η οποία δεν έχασε στα 6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρόλο που είχε δυνατές αντιπάλους: 2-1 Λίμπερετς, 2-1 Βασιλεία, 2-0 Μπράγκα, 1-1 Γαλατάσαραϊ, 1-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 1-1 Μάλμε.

Την Πέτροκουμπ από τη Μολδαβία υποδέχεται η ΑΕΚ Λάρνακας στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Μια ομάδα με 25 χρόνια ζωής, η οποία έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη πέρσι: 1-1 εντός με την Οσιγιεκ, ήττα με 2-1 στην Κροατία.

Η Κάουνο (Σπίρις) Ζαλγκίρις είναι η αντίπαλος του Απόλλωνα Λεμεσού στον ίδιο γύρο. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός της αγώνας, ενώ βρίσκεται στην 4η θέση σε σύνολο 8 ομάδων μετά από 17 αγωνιστικές στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο Απόλλων, ο οποίος πρόσθεσε στο δυναμικό του τον επιθετικό Γιάννη Γιαννιώτα, βρέθηκε πέρσι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας την πορεία του και τότε από λιθουανική ομάδα: έχασε από τη Στούμπρας 1-0 εκτός, τη νίκησε 2-0 στη ρεβάνς. Η συνέχεια ήταν ιδεώδης, αποκλείοντας τις Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία/Ερζ.), Ντινάμο Μπρεστ (Λευκορωσία) και Βασιλεία (Ελβετία), και νικώντας στον όμιλο τις Λάτσιο και Μαρσέιγ.

Στις σελίδες 39-45 θα βρείτε την παρουσίαση των ομάδων της Ρωσίας, της Δανίας και της Τσεχίας, τα πρωταθλήματα των οποίων ξεκινούν την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις