KING BET ΤΡΙΤΗΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η Βικτόρια Πλζεν κατέκτησε 5 φορές το πρωτάθλημα την τελευταία 9ετία. Πέρσι έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου νίκησε τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρόμα και έχασε δύο φορές από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ηταν η 8η φορά τα 9 τελευταία χρόνια που έπαιξε σε φάση ομίλων είτε Τσάμπιονς Λιγκ είτε Γιουρόπα Λιγκ.
Φέτος, ως δεύτερη στην Τσεχία, ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, συναντώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνική ομάδα. Ομως και ο Ολυμπιακός βρίσκει για πρώτη φορά σύλλογο από την Τσεχία. Οι 11 τελευταίοι αγώνες της Βικτόρια στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαν από δύο γκολ και πάνω (9 διαδοχικά over).
Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Μπασάκσεχιρ, ενώ θα εξασφαλίσει αυτόματα μία θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού ακόμα και αν ηττηθεί στη συνέχεια από την τουρκική ομάδα, δεν θα χρειαστεί να παίξει στον γύρο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.



Τον νικητή του Ντάνταλκ - Κάραμπαγκ θα βρει ο ΑΠΟΕΛ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αν απόψε και την άλλη Τρίτη περάσει το εμπόδιο της Σουτιέσκα.

Η πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου έχει δώσει 8 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει κερδίσει κανένα: τρεις ήττες και μία ισοπαλία με τη Σερίφ Τιράσπολ, δύο ήττες από την Αστανά και δύο ισοπαλίες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, την οποία απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο στα πέναλτι. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε στα 2 από τα 25 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση, έχοντας 10 ισοπαλίες.

Με δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο από τον διεθνή Ούγγρο μέσο Καλμάρ -παρόντα στα παιχνίδια με την Εθνική μας πριν από εννέα μήνες- η Ντουνάισκα ανέτρεψε το 1-0 του ημιχρόνου από τη Ζλάτε Μοράβτσε και ξεκίνησε νικηφόρα το πρωτάθλημα Σλοβακίας, τέσσερις μέρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Στα ευρωπαϊκά Κύπελλα η Ντουνάισκα επανήλθε πέρσι μετά από μία 25ετία: πέρασε την Ντινάμο Τιφλίδας (1-1 εντός, 2-1 εκτός) και αποκλείστηκε από την Ντινάμο Μινσκ (1-3 εντός, 1-4 εκτός). Στη φετινή διοργάνωση απέκλεισε με δύο ισοπαλίες στην παράταση την Κρακόβια, σκοράροντας και δεχόμενη γκολ και σε αυτά τα ματς (1-1, 2-2). Ο αντίπαλος για την Ντουνάισκα ή τον Ατρόμητο θα είναι ο νικητής του Λέγκια Βαρσοβίας - Κούοπιο.

Οκτώ χρόνια πέρασαν από το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αρη, 3-0 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι. Η ΑΕ Λεμεσού έχει μία παρουσία σε φάση ομίλων, στο Γιουρόπα Λιγκ του 2012, όταν απέκλεισε διαδοχικά Λίνφιλντ, Παρτίζαν και Αντερλεχτ.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αρης συναντά ομάδα από την Κύπρο και αντιστοίχως η ΑΕΛ ομάδα από την Ελλάδα, πλην βέβαια της μοναδικής συμμετοχής της κυπριακής ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν από 50 χρόνια (ο Αρης νίκησε 7-0 εντός και 5-1 εκτός). Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του Μόλντε - Τσουκαρίτσκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις