KING BET ΤΡΙΤΗΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Οι μισοί από τους 16 αγώνες της περασμένης εβδομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ έληξαν under (και οι άλλοι μισοί over). Το ίδιο είχε συμβεί στα πρώτα ματς του περσινού πρώτου προκριματικού γύρου, αλλά και στους επαναληπτικούς τους.
Οι 7 από τους 16 γηπεδούχους νίκησαν στα πρώτα ματς πέρσι, και προκρίθηκαν τελικά οι 5 από αυτούς. Την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησαν μόνο οι 4 από τους 16 γηπεδούχους. Οι τρεις με ένα γκολ διαφορά και η Ελσίνκι με το «καθαρό» 3-0 επί της Τόρσαβν.
Η Σερίφ Τιράσπολ ήταν η μία από τις ομάδες που «ανέτρεψε» τη νίκη της γηπεδούχου την περσινή σεζόν: έχασε 2-1 στη Γεωργία από την Τορπέντο Κουταΐσι και τη νίκησε 3-0 στη ρεβάνς.



Φέτος έχει απέναντί της ξανά ομάδα από τη Γεωργία, τη Σαμπούρταλο, η οποία πέρασε με 3-0 από τη Μολδαβία την Τετάρτη, έχοντας τον έναν από τους δύο ξένους της, τον Γάλλο δεξιό χαφ Γκονσάλβες, να ζαλίζει την άμυνα της Σερίφ, η οποία είχε μόνο έναν Μολδαβό στην 11άδα της.

Η Λουντογκόρετς υποδέχεται τη Φερεντσβάρος στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ της τελευταίας. Στα 10 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας έχασε μόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Αρσεναλ (1-3 και 2-3). Οι 3 από τις 4 τελευταίες δυάδες παιχνιδιών της Φερεντσβάρος στη διοργάνωση πήγαν στην παράταση.

Η μοναδική επιτυχία του Ερυθρού Αστέρα στα 11 τελευταία παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το 2-0 επί της Λίβερπουλ, η οποία κατέκτησε στη συνέχεια το τρόπαιο. Βέβαια ο πρωταθλητής Σερβίας βρισκόταν στους ομίλους, οπότε έπαιξε με δύσκολες ομάδες.

Τη Σούντουβα την αντιμετώπισε και πέρσι, στον 2ο προκριματικό τότε, και τη νίκησε 3-0 εντός και 2-0 εκτός. Την Τρίτη που μας πέρασε πήρε το 0-0 στη Λιθουανία, έχοντας περισσότερη κινητικότητα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Βασικοί αγωνίστηκαν ο Σερβογερμανός ηγέτης της, Μάρκο Μάριν, και ο πρώτος σκόρερ του, Μπεν (πρώην Βέροια, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Ολυμπιακός).

Με γκολ στο 4’ η ΑΕΚ Λάρνακας επικράτησε 1-0 της σκληρής στο παιχνίδι της Πέτροκουμπ. Οι «κιτρινοπράσινοι», οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με 8 Ισπανούς στην 11άδα τους, έχασαν μόνο στα 2 από τα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τη νίκη πήρε και ο έτερος εκπρόσωπος της Κύπρου στον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, Απόλλων Λεμεσού, 2-0 στη Λιθουανία επί της Κάουνο Ζαλγκίρις. Οι Εβερτον και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι οι μοναδικές ομάδες που νίκησαν τον Απόλλωνα στην Κύπρο στα 17 τελευταία του παιχνίδια στη διοργάνωση.

Την Τετάρτη διεξάγεται ο μικρός τελικός του Κόπα Αφρικα ανάμεσα στην Τυνησία και τη Νιγηρία. Θα ακολουθήσει την Παρασκευή ο τελικός (Σενεγάλη - Αλγερία).

Οι 10 ομάδες της Ελβετίας, οι 16 της Πολωνίας και οι 19 του Μεξικού σας παρουσιάζονται στις σελίδες 38-44, εν όψει των πρωταθλημάτων τους που ξεκινούν την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις