KINGBET Παρασκευής 22 Ιουνίου 2012

Η ΜΕΡΑ που ξημέρωσε δεν είναι «μία απ’ όλες». Είναι ξεχωριστή. Είναι αυτή που (ίσως) θα μείνει στη μνήμη μας για πολλά πολλά χρόνια. Είναι η μέρα της Ελλάδας. Από το περασμένο Σάββατο, όταν εξασφαλίστηκε η παρουσία της Εθνικής μας στην 8άδα, ένα όνειρο είχαμε όλοι: να βρούμε μπροστά μας τη Γερμανία. Και, το βράδυ της Κυριακής, το όνειρο έγινε πραγματικότητα, με τη νίκη των «πάντσερ» επί της Δανίας.
ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, οι αντίπαλοί μας έδειξαν να βρίσκονται σε σύγχυση. Από την ειρωνεία, στον σεβασμό. Από τις προκλήσεις, στην αναγνώριση. Ανακάτεψαν και την πολιτική. Ακόμα και οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας μπήκαν στο «παιχνίδι», μπερδεύοντας τη νέα Κυβέρνηση με τον αποψινό αγώνα. Στο δικό μας στρατόπεδο, επικρατεί χαλαρότητα καθώς ο στόχος επετεύχθη. Αλλά και πάθος, καθώς εδώ που φτάσαμε, θέλουμε το κάτι παραπάνω. Για φανταστείτε μια πρόκριση στα ημιτελικά με νίκη κόντρα στη Γερμανία. Ε, δεν αντέχεται τόση ευτυχία.

ΑΠΟΨΕ, στο Γκντανσκ, θα παραταχθούν 11 Ελληνες με το εθνόσημο στο στήθος. Αλλοι 4.000 περίπου θα βρίσκονται στις εξέδρες. Αλλοι 11.000.000, που έχουν μείνει πίσω στην πατρίδα, θα ενώσουν τις φωνές τους απ’ όπου κι αν βρίσκονται, σπρώχνοντας την ομάδα στην επιτυχία. Κι άλλοι τόσοι, σε όλη τη γη, θα περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για να ξεχυθούν στους δρόμους, να πανηγυρίσουν. Τι περιμένουμε από τους διεθνείς; Να δώσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, να ματώσουν για τη νίκη, να στριμώξουν τους υπερφίαλους και αλαζόνες Γερμανούς, να αποδείξουν για μια ακόμα φορά ότι αυτό το έθνος ξέρει να μάχεται, ξέρει να παλεύει, ξέρει να κερδίζει. Κι αν οι αντίπαλοί μας επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και καταφέρουν να μας αποκλείσουν, ας το κάνουν με ιδρώτα. Οχι με περίπατο, όπως (θέλουν να) πιστεύουν. 

Είμαστε σίγουροι ότι λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ (μπορεί και μετά τα… μεσάνυχτα, όπως λέει ο Αλέξης Σπυρόπουλος) θα νιώθουμε υπερήφανοι. Είτε περάσουμε είτε όχι, αυτή η ομάδα θα έχει κάνει το καθήκον της, θα έχει καταθέσει την ψυχή της στο γήπεδο. Αλλωστε, μπορεί λεφτά να μην έχουμε και να περνάμε δύσκολες μέρες, αλλά από καρδιά έχουμε περίσσευμα. Κι αν θέλετε, φίλοι Γερμανοί, σας δανείζουμε λίγη…

* Το EURO μπαίνει (μπήκε από χτες) στα νοκ άουτ. Ο,τι χρειάζεστε θα το βρείτε στο σημερινό φύλλο, ενώ στο www.kingbet.eu θα διαβάσετε τα τελευταία νέα των αγώνων και στο διαδικτυακό www.betradio.com θα ακούσετε προτάσεις, ειδικά στοιχήματα, στέλνοντας βέβαια και τα δικά σας μηνύματα. Τα ξαναλέμε την Τρίτη με τους δύο ημιτελικούς. Και μέχρι τότε μπορείτε να αποφασίσετε ποιον θέλετε για αντίπαλο: την Αγγλία ή την Ιταλία;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις