KING BET Τρίτης 18 Ιουνίου 2013

ΟΣΟΙ κάθισαν (ντάλα καλοκαίρι) να δουν το Συνομοσπονδιών και δεν τους πήρε ο ύπνος (ακούγοντας την περιγραφή…) πρέπει να έμειναν ευχαριστημένοι από το θέαμα. Και από τα γκολ. Πρώτο ματς, το Βραζιλία – Ιαπωνία. Στο χαλαρό, 3-0. Με γκολάρα Νεϊμάρ και με απίστευτη ασίστ του Οσκαρ στο τρίτο γκολ. Και μια Βραζιλία να κάνει πλάκα στους Ιάπωνες επί 90 λεπτά. Εχει αλλάξει στυλ η πεντάκις πρωταθλήτρια Κόσμου. Ξεχάστε τα μαγικά κόλπα, τις πάσες πίσω από την πλάτη και άλλες τέτοιες ομορφιές. Τώρα, η ουσία είναι το ζητούμενο και ο Σκολάρι μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για όσα έχει καταφέρει να «περάσει» στους παίκτες του. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να έρχεται σε έναν χρόνο, η «σελεσάο» έχει μπροστά της έναν δρόμο: να πάρει το τρόπαιο. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία.



ΕΙΔΑΜΕ όμως και την Ιταλία. Την περιμέναμε πιο τεμπέλικη, πιο αργή, λιγότερο ορεξάτη. Ταλέντο ποτέ δεν της έλειπε, το κίνητρο έψαχνε. Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο Πραντέλι το βρήκε και το εμφύσησε στους ποδοσφαιριστές του. Ε, καλά, όχι σε όλους. Υπάρχει κι ένας που δεν μπαίνει σε καλούπια και κάνει του κεφαλιού του. Τον κατονόμασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «Σκουάντρα Ατζούρα»: «Δεν θέλουμε άλλο να δούμε τους μύες του Μάριο»! Αυτή ήταν η δήλωση του μήνα (τουλάχιστον).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ισπανία της πρεμιέρας, ουδεμία έκπληξη. Με 71-29 κατοχή μπάλας, σπάνια βγαίνεις χαμένος από το γήπεδο. Εκτός κι αν είσαι η Μπαρτσελόνα και παίζεις στη Γλασκώβη με τη Σέλτικ... Οι «φούριας ρόχας» λατρεύουν τα ρεκόρ και έχουν βαλθεί να τα καταρρίψουν όλα. Εχετε στο νου σας λοιπόν ότι μεθαύριο βρίσκουν απέναντί τους μια από τις ασθενέστερες ομάδες παγκοσμίως, την Ταϊτή. Ευκαιρία λοιπόν να βάλουν όσα θέλουν…

ΕΚΤΟΣ από τη 2η αγωνιστική στο Συνομοσπονδιών, έχουμε μπροστά μας και άλλα σημαντικά ματς στο κουπόνι. Οπως τον τελικό στο EURO Under-21. Η Ισπανία, συνηθισμένη από τα ρεκόρ που λέγαμε πιο πάνω για τους άντρες, πάει για το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο, έχοντας 23-2-0 στα 25 τελευταία παιχνίδια της! Αλλά η Ιταλία μετράει 5 νικηφόρους τελικούς σε 6 παρουσίες. Μια χαρά, δηλαδή.

ΦΕΥΓΟΥΜΕ από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Ελπίδων και γυρνάμε πάλι σε αντρικό επίπεδο. Εχουμε προκριματικά Μουντιάλ στη Ζώνη της Κεντρικής Αμερικής και της Ασίας, με ένα ματς-πόλεμο: το Νότιος Κορέα – Ιράν. Γιατί είναι πόλεμος; Διαβάστε στη σελίδα 11 το κείμενο του Σταύρου Κολίλα και θα καταλάβετε.

Κατά τα λοιπά, το τριήμερο υπάρχει δράση σε Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία (με Κύπελλο) και Αμερική, εν αναμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Under-20 που ξεκινά την Παρασκευή, στο οποίο συμμετέχει και η ελληνική ομάδα. Στο επόμενο φύλλο θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες. Προς το παρόν, καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις