KING BET Παρασκευής 7 Ιουνίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ πόσο απέχει η Ρίγα από το Βίλνιους; Σε χιλιόμετρα, είναι κάπου 293, τρεις ώρες με το αυτοκίνητο. Οσοι και οι βαθμοί που μας χωρίζουν από τη Βοσνία, στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και ελπίζουμε ότι απόψε αυτή η διαφορά θα μειωθεί. Τι χρειάζεται; Ενα δώρο από τους Λετονούς και, φυσικά, νίκη της Εθνικής μας στο Βίλνιους επί της Λιθουανίας. Το… φωνάζει ο Φερνάντο Σάντος όλη αυτή τη βδομάδα: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης, οφείλουμε να νικήσουμε». Ο Πορτογάλος ξέρει ότι τούτο είναι το τελευταίο δύσκολο τεστ της Εθνικής. Κι αν δεν το(ν) πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα (σελ. 14). Απομένουν πέντε ματς για να ολοκληρωθεί ο όμιλος, το εξής είναι: το σημερινό. Μετά, έχουμε ένα ταξίδι αναψυχής στο Λιχτενστάιν αρχές Σεπτεμβρίου και τρία σερί εντός έδρας με Λετονία, Σλοβακία και Λιχτενστάιν. Δηλαδή, 12 βαθμοί. 


Αρα, με τρεις σήμερα και άλλους 10 που έχουμε… κάβα, πάμε στους 25. Εκεί, είναι βέβαιο ότι εξασφαλίζουμε τη 2η θέση και διεκδικούμε στα ίσα την 1η. Το ίδιο διάστημα, οι Βόσνιοι έχουν τρία ταξίδια παγίδες. Σήμερα στη Ρίγα με τη Λετονία, τον Σεπτέμβριο στη Σλοβακία και τον Οκτώβριο στη Λιθουανία. Από αυτά τα ματς, περιμένουμε να κάνουν δύο γκέλες, ώστε να τους κλέψουμε την κορυφή. Ούτε εύκολο είναι αυτό, ούτε όμως και απίθανο.

ΟΛΟΣ ο πλανήτης παίζει μπάλα το τριήμερο. Προκριματικά Μουντιάλ δεν διεξάγονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική, στην Κεντρική Αμερική. Και από (στοιχηματικές) επιλογές, άλλο τίποτα. Ο,τι τραβάει η όρεξη του καθενός. Τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια; Πορτογαλία – Ρωσία, Τσεχία – Ιταλία, Βέλγιο – Σερβία, Αλβανία – Νορβηγία, Κροατία – Σκωτία, Ελβετία – Κύπρος στα λημέρια μας, Αργεντινή – Κολομβία και Παραγουάη – Χιλή στις λάτιν περιοχές, εκεί όπου εκτός από ποδόσφαιρο, οι χώρες λύνουν τις διαφορές τους και σε άλλα επίπεδα (διαβάστε σχετικά το θέμα του Σταύρου Κολίλα στη σελίδα 11).


ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ με τις Εθνικές αντρών (κάποιες έχουν φιλικά ματς μπροστά τους, με το Βραζιλία – Γαλλία να ξεχωρίζει), πάμε στις πιο μικρές. Το EURO Under 21 συνεχίζεται στα γήπεδα του Ισραήλ, ενώ έχουμε και προκριματικά για τη διοργάνωση του 2015, όπως και αναμετρήσεις από το Under 19. Από πρωταθλήματα; Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία αγωνιστική στη Β’ Ισπανίας, που έγινε άνω κάτω μεσοβδόμαδα (τα εξηγεί ο Παναγιώτης Τράγος, σελ. 44-45), ενώ υπάρχει δράση σε Ιρλανδία, Β’ Σουηδίας, Β’ Νορβηγίας, Αργεντινή, Βραζιλία και Αμερική. 

Ικανοποιητικό πρόγραμμα δηλαδή, αν σκεφτεί κανείς τον μήνα που διανύουμε. Να μην ξεχάσουμε και το μπάσκετ, με Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό να ανοίγουν το… σκορ στο Φάληρο, για το οποίο θα βρείτε ειδικά στοιχήματα και προτάσεις (σελ. 56). Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα λέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις