KING BET Παρασκευής 28 Ιουνίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ιστορίας και Γεωγραφίας σήμερα. Μια ματιά στη Wikipedia και βρίσκουμε διάφορα (πολύτιμα) στοιχεία για την Τραπεζούντα. Κυρίως, όμως, ότι είναι η ωραιότερη πόλη του Πόντου, η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών και τελευταίο καταφύγιο του Ελληνισμού. Κι αν κάνετε τον κόπο και μπείτε να δείτε φωτογραφίες, μάλλον θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη, στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Αυτά αναφέρονται στην ιστορία. Εκεί λοιπόν όπου κάποτε άνθησε ο Ελληνισμός, μέχρι την Καταστροφή του 1922, σήμερα το απόγευμα 21 Ελληνόπουλα και ο προπονητής τους καλούνται να σηκώσουν ψηλά την ελληνική σημαία. Πόσο ψηλά; Μέχρι την 1η θέση του 4ου ομίλου στο Παγκόσμιο Νέων, για να αποδείξουν ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα μας δεν θα πάψει να παράγει ταλέντα, που τιμάνε το εθνόσημο.



Αυτή η διοργάνωση, που μας έχει προσφέρει αρκετές συγκινήσεις ως τώρα, έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την Εθνική μας ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για την παρθενική μας συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ αυτού του επιπέδου, είναι ότι διεξάγεται στα γήπεδα της Τουρκίας και ότι οι Ελληνες διεθνείς έχουν εισπράξει ήδη την επιδοκιμασία του κόσμου που παρακολουθεί το τουρνουά.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ λοιπόν το απόγευμα της Παρασκευής η Εθνική; Νίκη επί της Παραγουάης ώστε να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της και στη διαδικασία των νοκ άουτ να βρει απέναντί της μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες, δηλαδή ο δρόμος μέχρι την 8άδα (ή κι ακόμα παραπέρα;) θα είναι ανοιχτός. Οκτώ συνολικά ματς διεξάγονται σήμερα και αύριο στο Μουντιάλ Νέων για να βγει η 16άδα της επόμενης φάσης. Και από την Τρίτη μπαίνουμε στα… βαθιά.

ΤΟΥΤΟ το Σ/Κ έχουμε και τους δύο τελικούς στο Κονφεντερέισονς. Μικρό και μεγάλο. Εσείς όταν θα διαβάζετε την εφημερίδα, γνωρίζετε τα ζευγάρια, εμείς όμως δεν τα ξέρουμε γιατί κλείσαμε πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού. Ωστόσο, για να μάθετε τι έχει συμβεί στο παρελθόν, ο Νίκος Μποζιονέλος (σελ. 16-17) παρουσιάζει και τους 8 τελικούς που έχουν προηγηθεί, ενώ ο Κοσμάς Παπαϊωάννου (σελ. 6) αναλύει τη στατιστική πλευρά των τελικών, με πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Κατά τα λοιπά, στο κουπόνι θα βρείτε Ιρλανδία (πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ), Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Αμερική, Λιγκ Καπ Ιαπωνίας και το Σουπερφινάλ, τον τελικό των δύο πρωταθλητριών της χρονιάς στην Αργεντινή. Τέλος, στο φύλλο της Παρασκευής θα διαβάσετε όλα τα παραλειπόμενα και τα στοιχήματα για το τένις, θέματα και προτάσεις για ιππόδρομο, μπέιζμπολ, κυνοδρομίες και όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Καλή επιτυχία και ραντεβού πάλι την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις