KING BET Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι αυτά τα ματς που τα συζητάς με τις ώρες πριν από την έναρξή τους. Που σε καθηλώνουν στον καναπέ, παρακολουθώντας το αγωνιστικό 90λεπτο. Που δίνουν λαβή για σχόλια, αναλύσεις, παρατηρήσεις μόλις λήξουν. Που τα θυμάσαι για χρόνια, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Τέτοιος είναι ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Την κορυφαία ομάδα του 3ου ομίλου, μια από τις υποψήφιες να φτάσει πολύ ψηλά στη φετινή διοργάνωση και σίγουρα μια από τις πλουσιότερες του κόσμου. Τα πετροδολάρια ρέουν εν αφθονία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες της ομάδας βάζουν βαθιά το χέρι στις κελεμπίες τους κάθε χρόνο, φέρνοντας στο Παρίσι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Απέναντι λοιπόν σ’ αυτόν τον γαλαξία αστέρων, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να αντιπαρατάξουν τα δικά τους όπλα.



Το πλούσιο ρόστερ, τη δίψα για διάκριση, την εξαιρετική κατάσταση των περισσότερων παικτών τους, μα, πάνω από όλα, την καυτή έδρα. Η ατμόσφαιρα στο Φάληρο θα είναι συγκλονιστική και θεωρείται βέβαιο ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα βοηθήσουν την ομάδα σ’ αυτό το δύσκολο πρώτο… μάθημα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και οι ποδοσφαιριστές βρεθούν σε καλή μέρα, αν βάλει και η τυφλή θεά το χέρι της, τότε ένα καλό αποτέλεσμα (καλό είναι και η ισοπαλία, μη γελιόμαστε) μπορεί να επιτευχθεί.

Η πρεμιέρα των ομίλων αναμένεται πάντα με τεράστιο ενδιαφέρον. Θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα, θα μάθουμε τι… ζητάνε οι ομάδες, θα δούμε και εκπλήξεις (έτσι συνηθίζεται, άλλωστε), θα γνωρίσουμε νέα ονόματα. Για να είστε απόλυτα ενημερωμένοι σχετικά με το τι θα παιχτεί στα 16 ευρωπαϊκά γήπεδα, ετοιμάσαμε ένα έξτρα αφιέρωμα στις 32 ομάδες, μαζί φυσικά με το ρεπορτάζ των αγώνων, τις προτάσεις μας, τα στατιστικά, την παράδοση, τις επιδόσεις των διαιτητών, ακόμα και το πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους μέχρι τη λήξη των ομίλων, τον Δεκέμβριο.

Με τον ίδιο… σεβασμό αντιμετωπίζουμε όμως και το Γιουρόπα Λιγκ. Κι εδώ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, κι εδώ έχουμε μια ελληνική ομάδα να μας εκπροσωπεί. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει με φιλοδοξίες στη διοργάνωση, εξάλλου στον όμιλό του είναι το θεωρητικό φαβορί. Αλλά επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και σ’ αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπονται γκέλες, οφείλει να νικήσει μεθαύριο τη Σαχτιόρ Καραγκάντι, που έρχεται στην (άδεια και πάλι) Τούμπα οπλισμένη με τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη συμμετοχή της στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε μια ανάσα από την ιστορική πρόκριση στους ομίλους. Ο «δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει ενισχυθεί σε θέσεις που πονούσε και δείχνει έτοιμος να προχωρήσει μακριά φέτος στην Ευρώπη.

Μη νομίζετε ότι το κουπόνι έχει μόνο τα 40 παιχνίδια των δύο ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Υπάρχουν και Τσάμπιονσιπ, Κόνφερενς, Α’, Β’ Βραζιλίας, Σουνταμερικάνα, Β’ Σουηδίας, Β’ Νορβηγίας και Τσάλεντζ Καπ Σκωτίας.

Από το φύλλο αυτό και κάθε Τρίτη, θα μπορείτε να διαβάζετε όλα όσα έγιναν στο κουπόνι του Σαββατοκύριακου. Ο Σταύρος Κολίλας υπογράφει τη στήλη «Κοίτα τι έγινε», με αναφορά σε όλα τα… περίεργα της αγωνιστικής κίνησης, τις μεγάλες αποδόσεις που εμφανίστηκαν στο κουπόνι και τις αλλαγές αποδόσεων.

Ο,τι πρέπει δηλαδή για σοβαρή μελέτη και πολύ παιχνίδι. Καλή επιτυχία στις δύο ελληνικές ομάδες, καλή επιτυχία και στις δικές σας επιλογές. Τα ξαναλέμε την Παρασκευή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις