KING BET Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό το διήμερο που έχουμε μπροστά μας (σήμερα και αύριο) θα φορεθούν πολύ τα γαλάζια. Τα γαλανόλευκα, για την ακρίβεια. Κι αν για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ήμασταν… ενήμεροι, το ματς της Εθνικής ποδοσφαίρου ήρθε κάπως… ξαφνικά. Εκεί που μόλις είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μόλις είχαν τελειώσει οι μεταγραφές, ο Φερνάντο Σάντος «έπρεπε» να μαζέψει τους διεθνείς και να τους φέρει σε επιθυμητό επίπεδο φυσικής (και ψυχολογικής, κυρίως) κατάστασης. Δεν είναι ότι έχουμε μπροστά μας κάποιο δύσκολο παιχνίδι. Ούτε το Λίχτενσταϊν (απόψε) ούτε η Λετονία (την ερχόμενη Τρίτη) μπορούν να μας απειλήσουν.
Αλλά, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι μπας και γίνει καμιά… στραβή στους αγώνες της Βοσνίας με τη Σλοβακία (σήμερα στη Ζένιτσα, την Τρίτη στη Ζίλινα) και βρεθούμε σε θέση οδηγού στον όμιλο. Δύσκολο, όχι ακατόρθωτο.



Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την αξιοπιστία αυτής της ομάδας. Από τέτοιου είδους αγώνες, δεν έχεις πολλά να κερδίσεις (απλώς τους τρεις βαθμούς). Εχεις όμως πολλά να χάσεις (σε κύρος). Το είπε και ο Πορτογάλος κατά την αναχώρηση της Εθνικής, πόσο προβληματισμένος είναι για το κατά πόσον θα πάρουν στα σοβαρά το αποψινό ματς οι διεθνείς μας.

Αντίστοιχους πονοκεφάλους δεν έχει ο Αντρέα Τρινκιέρι για τους δικούς του παίκτες, καθώς μπήκαν ορεξάτοι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Εδειξαν ότι πήγαν εκεί για να… αργήσουν να γυρίσουν, ότι το απολαμβάνουν να φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο, ότι έχουν τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν και να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση. Πόσο μακριά; Ποιος ξέρει. Ισως μέχρι το μετάλλιο, αυτό άλλωστε πιστεύει ένας σταρ του ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε για λίγες ώρες στην Αθήνα και δεν κατάφερε να ξεφύγει από το… πρέσινγκ του Μάρκου Χάννα. Μίλησε με τον συνάδελφο για τις πρώτες εντυπώσεις του από τους Μπακς, για το μπασκετικό είδωλό του και για την Εθνική μας ομάδα, άλλωστε πολύ σύντομα αναμένεται να περάσει το κατώφλι των ανδρών. Τη συνέντευξη μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 80.

Οι διεθνείς αγώνες κλέβουν την παράσταση στο κουπόνι του τετραημέρου, καθώς σε όλη την υφήλιο διεξάγονται αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, ορισμένα ματς είναι εξαιρετικά κρίσιμα και θα φέρουν ανακατατάξεις στους ομίλους. Δείτε το πρόγραμμα και τις βαθμολογίες (σελ. 14-15) και θα καταλάβετε.

πό πρωταθλήματα, συντροφιά θα μας κρατήσουν οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, η Β’ Ιταλίας, η Β’ Ισπανίας, η Ιρλανδία, η Β’ Ολλανδίας, η Β’ Νορβηγίας, η Α’ και η Β’ Βραζιλίας, η Αργεντινή, το Μεξικό και η Αμερική. Καθόλου άσχημα… Εμείς θα τα πούμε πάλι την Τρίτη, με το Ευρωμπάσκετ σε πλήρη εξέλιξη και την Εθνική ποδοσφαίρου να υποδέχεται τη Λετονία. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις