KING BET Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το απόφθεγμα «ακόμα και το μακρύτερο ταξίδι ξεκινάει με το πρώτο, μικρό βήμα» βρίσκει εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής. Εννοείται και στον αθλητισμό. Για να πετύχεις κάτι, πρέπει να βαδίσεις προσεκτικά, ώριμα, και με επίγνωση των δυσκολιών. Κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας η Εθνική μας. Με το κεφάλι στη γη και την πίστη στον ουρανό Αν ακούσατε τις δηλώσεις των διεθνών μας πριν από την αναχώρηση, θα διαπιστώσατε πόσο «προσγειωμένοι» εμφανίζονται. Κι ας κουβαλάνε την ταμπέλα του φαβορί. Ή, τουλάχιστον, ενός εκ των φαβορί για μετάλλιο.
Τούτη η… παλιοπαρέα έχει γνωρίσει τεράστιες διακρίσεις, έχει παίξει όμορφο μπάσκετ, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Τώρα, στη Σλοβενία δεν
έχει να αποδείξει κάτι άλλο. Μόνο ότι το άθλημα στη χώρα μας παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο.



Οδηγός σ’ αυτό το ταξίδι, ένας Ιταλός. Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αγαπηθεί από τους παίκτες του, να τους εμπνεύσει και να τους μεταδώσει λίγη από τη δική του… τρέλα. Η ελληνική ομάδα, όπως έδειξε στα φιλικά και στο «Ακρόπολις», παίζει απελευθερωμένα, προσφέρει θέαμα, χαίρεται το μπάσκετ.

Γι’ αυτό, πέρα από πρώτες θέσεις και μετάλλια, αξίζει να την προσέξουμε. Δικαιωματικά, λοιπόν, και ελλείψει σπουδαίων αγώνων μεσοβδόμαδα στο ποδόσφαιρο, στρεφόμαστε στην πορτοκαλί μπάλα. Αλλωστε, ο ΟΠΑΠ έχει φτιάξει ένα ιδιαίτερο ελκυστικό πρόγραμμα, με όλους τους αγώνες, ειδικά στοιχήματα και επιλογές για όλα τα γούστα.

Τι μπορείτε να βρείτε στο σημερινό φύλλο; Ενα ξεχωριστό αφιέρωμα 13 σελίδων για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, υπογεγραμμένο από τον Πάνο Κραψίτη. Παρουσίαση και των 24 ομάδων που θα διεκδικήσουν τη διάκριση, τα ρόστερ των χωρών, τα μυστικά τους, το πρόγραμμα της διοργάνωσης και αναλύσεις για τα 12 ματς της πρεμιέρας. Επίσης, ο Φάνης Παναγιώτου μίλησε με τον αθλητικό διευθυντή της ΑΕΚ, Δήμο Ντικούδη, ο οποίος καταθέτει την άποψή του για την Εθνική μας και τονίζει ότι «αξίζει το 5.50 για κατάκτηση».

Στο ποδοσφαιρικό κουπόνι βρίσκουμε τη Βραζιλία σε πλήρη δράση, με Α’ και Β’ κατηγορία, τον πρώτο γύρο στο Λιγκ Τρόφι της Αγγλίας με ένα πολύ μεγάλο ματς (Μπρίστολ Σίτι εναντίον Μπρίστολ Ρόβερς), εξ αναβολής αγώνες από Β’ Σουηδίας, Β’ Νορβηγίας, Ιρλανδία, Αμερική, ένα ματς από το Σουνταμερικάνα και 12 από την προκριματική φάση του Under 21. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Παρασκευή με… περισσότερο γαλάζιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις