KING BET Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αν έχετε κανονίσει δουλειές, βόλτες ή οτιδήποτε άλλο την Κυριακή, ξανασκεφτείτε το. Και μόλις δείτε το (τηλεοπτικό-ποδοσφαιρικό) πρόγραμμα, θα αναθεωρήσετε. Εχουμε και λέμε λοιπόν, με χρονική σειρά. Στις 4 το μεσημέρι, Ρόμα – Λάτσιο στο Καμπιονάτο. Η κόντρα τους κρατάει δεκαετίες, αλλά το τελευταίο σίριαλ στη βεντέτα τους που παίχτηκε στις 26 Μαΐου, με τον τελικό του Κυπέλλου, είχε πολύ σασπένς, απρόβλεπτο φινάλε και πολλή ειρωνεία. Διαβάστε το θέμα του Πάνου Γαρίδη (σελ. 39) και θα καταλάβετε.
Μόλις τελειώσει το «αιώνιο ντέρμπι» της Ιταλίας, ίσα που προλαβαίνουμε να φτιάξουμε έναν καφέ και να καθίσουμε αναπαυτικά στις πολυθρόνες μας για να απολαύσουμε τη μάχη του Μάντσεστερ. Σίτι εναντίον Γιουνάιτεντ. Ζευγάρι που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις κάθε χρόνο, αρκεί να μάθετε ότι στα 6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έχουν σημειωθεί 26 γκολ!



Πάμε και στα άλλα; Παρί – Μονακό στις 10 το βράδυ για το Σαμπιονά. Σαν να λέμε, Ιμπραΐμοβιτς εναντίον Φαλκάο. Οι Παριζιάνοι έδωσαν εξαιρετική παράσταση την Τρίτη στο Φάληρο και τώρα επιστρέφουν στο πρωτάθλημα για να ανέβουν στην πρώτη θέση. Πώς; Με νίκη επί των νεόπλουτων και φιλόδοξων πριγκίπων. Ο Θανάσης Κυλώνης έχει τις λεπτομέρειες (σελ. 57). Μη νομίζετε ότι σ’ αυτά τα τρία ματς «εξαντλείται» το πρόγραμμα της Κυριακής. Νωρίτερα (3.30 το μεσημέρι) έχει Κλαμπ Μπριζ – Αντερλεχτ, στις 5.30 Αϊντχόφεν - Αγιαξ, στις 7 Μπεσίκτας - Γαλατά και στις 10.45 Μίλαν - Νάπολι. Δηλαδή, αν κάποιος θελήσει να τα δει όλα, θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 3 και θα… τερματίσει τα μεσάνυχτα. Ποδοσφαιρική πανδαισία.

Οχι ότι το Σάββατο δεν έχει σπουδαία ματς. Ενα Σάλκε – Μπάγερν, έτσι για πρόγευμα, στις 7.30 το απόγευμα, στο πιο δύσκολο τεστ των Βαυαρών, ενώ στις 2.15 το μεσημέρι έχουμε Τσάρλτον – Μίλγουολ, ένα από τα πλέον σκληρά ντέρμπι στη Βρετανία. Ξεχάσαμε κάποιο; Α, ναι. Το Εστουδιάντες – Χιμνάσια Λα Πλάτα στην Αργεντινή, το βράδυ της Κυριακής. Μας το θυμίζει όμως ο Βαγγέλης Λυκάκης (σελ. 78-79).

Δεν είπαμε τίποτα για το δικό μας πρωτάθλημα. Εξι από τα εννέα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν στην περιφέρεια, με τη δύσκολη αποστολή του (πληγωμένου ψυχολογικά) Ολυμπιακού στο Αγρίνιο να ξεχωρίζει. Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ περιμένει τον (εθισμένο στις ισοπαλίες) Πλατανιά, ο Παναθηναϊκός (αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα) τον ΟΦΗ, ενώ το πρόγραμμα κλείνει η σύγκρουση της (υπό τις οδηγίες του Νίκου Κεχαγιά πλέον) Ξάνθης με τον Αρη. Τέλος, πολύ σημαντικοί αγώνες περιλαμβάνονται στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα που έχουν μπει στην τελική ευθεία, στην Ιρλανδία έχουμε τελικό Λιγκ Καπ, ενώ στη Βραζιλία γίνεται σφαγή για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία και όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Τρίτη με κουπόνι… Σαββατοκύριακου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις