KING BET Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2013

Μόλις 243 χιλιόμετρα χωρίζουν τις Βρυξέλλες από το Αλκμααρ, τις δύο πόλεις που «απομονώνουν» το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον μας τούτες τις μέρες. Ωραία πρόταση για ταξίδι, τι λέτε; Τετάρτη βράδυ βλέπεις τον Ολυμπιακό στο ματς με την Αντερλεχτ, την επόμενη τον ΠΑΟΚ με την ΑΖ. Κρίσιμα παιχνίδια και τα δύο, δύσκολα και τα δύο, αλλά… βατά και τα δύο. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.
Στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκεί που λαμβάνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ηπείρου που κατοικούμε, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει αύριο μια μεγάλη απόφαση. Η πορεία του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Με νίκη ξαναμπαίνει στη μάχη της πρόκρισης και κατά κάποιον τρόπο ρεφάρει τις απώλειες που είχε στην πρεμιέρα με την Παρί.



Με ισοπαλία παραμένει ζωντανός στο κυνήγι μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, αλλά ουσιαστικά θα έχει κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Με ήττα, αφήστε τα καλύτερα… Μένει πολύ πίσω και μετά, έχοντας την 3η αγωνιστική να πάει στη Λισσαβώνα, θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Στις δηλώσεις του Μίτσελ και των ποδοσφαιριστών τις τελευταίες μέρες αποτυπώθηκε με σαφήνεια ο στόχος τους: θέλουν να βγάλουν στο χορτάρι του «Βάντεν Στοκ» την ενέργεια και τον προσανατολισμό που είχαν στο α’ ημίχρονο με την Παρί Σ.Ζ. στο Φάληρο. Δύσκολο;

Αρκετά. Ακατόρθωτο; Σε καμιά περίπτωση. Εδώ μιλάμε για έναν εντελώς διαφορετικό αντίπαλο, που δεν έχει το ειδικό βάρος να αντισταθεί όπως έκαναν οι Γάλλοι. Η Αντερλεχτ είναι βαρύ όνομα για το βελγικό ποδόσφαιρο, αλλά στην Ευρώπη δεν τρομάζει. Και ο καλός Ολυμπιακός, με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει, μπορεί να κάνει το παιχνίδι του και να φύγει από εκεί με τρεις πόντους στις αποσκευές του.

Ιδια περίπου η δυσκολία που θα αντιμετωπίσει και ο ΠΑΟΚ στο «Αφας Στάντιον» το βράδυ της Πέμπτης. Ισως, μάλιστα, σε θεωρητικό βαθμό, η αποστολή της ομάδας του Στέφενς να είναι λίγο πιο εύκολη, καθώς την Αλκμααρ την είδαμε πρόσφατα όταν την στρίμωξε άσχημα ο Ατρόμητος μέσα στο γήπεδό της. Αυτή την Αλκμααρ που έλυσε τη συνεργασία με τον προπονητή της το Σάββατο, επικαλούμενη το άρρωστο κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της. Ελπίζουμε μόνο να μη βρει γιατρικό μεθαύριο.

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες κλέβουν την παράσταση στο μεσοβδόμαδο κουπόνι, με σπουδαίες αναμετρήσεις. Ετσι επιγραμματικά, υπάρχει το Αρσεναλ – Νάπολι, το Αγιαξ – Μίλαν, το Σέλτικ – Μπαρτσελόνα, το Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν και κάμποσα άλλα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Για όλα αυτά, όπως και για τους υπόλοιπους αγώνες, με πλούσιο ρεπορτάζ, πολλά στατιστικά στοιχεία, πίνακες και προτάσεις θα βρείτε στις σελίδες του σημερινού φύλλου. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας, καλή επιτυχία και στις δύο ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπούν. Τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις