KING BET Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013

Εχετε αναρωτηθεί πόσες φορές συναντήθηκαν την τελευταία διετία η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε στο ερώτημα, είναι περισσότερες από όσες… νομίζετε. Δώδεκα ματς έχουν διεξαχθεί, είτε για το πρωτάθλημα είτε για το Κύπελλο είτε για το Τσάμπιονς Λιγκ είτε για το Σούπερ Καπ. Ναι, δώδεκα. Πιθανόν λοιπόν σε αρκετούς από εσάς να μην κάνει τόσο μεγάλη «αίσθηση» πλέον το clasico. Αλλά, εμείς λέμε ότι κάθε ματς είναι ξεχωριστό, έχει τη δική του ιστορία. Κάπως έτσι περιμένουμε και το αυριανό. Συναρπαστικό, έντονο, με σκληρές φάσεις, με γκρίνια για τη διαιτησία (έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε), με αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μαγιένκο. Και πριν κλείσουμε το κεφάλαιο αυτό, αξίζει να πούμε για τα 13 σερί goal/goal στους μεταξύ τους αγώνες. Εκπληκτικό στατιστικό.



Ποιος θα μας λείψει από το ντέρμπι στη Βαρκελώνη; Ενα πρόσωπο που είτε το λατρεύεις είτε το μισείς (αποκλείεται, πάντως, να περνάει απαρατήρητο) συνέδεσε την παρουσία του την προηγούμενη τριετία με το clasico. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα δει το παιχνίδι από το ξενοδοχείο που θα έχει αποσυρθεί η Τσέλσι, αλλά έχει τις δικές του σκοτούρες. Την Κυριακή, η ομάδα του αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι, στο κορυφαίο ματς της 9ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ. Τεράστιο ματς, ανάμεσα στα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο (μαζί με την Αρσεναλ), που δεν κρίνει απλά τρεις βαθμούς. Σκεφτείτε μόνο τι ψυχολογικό  αβαντάζ θα αποκτήσει για τη συνέχεια της σεζόν η ομάδα που θα βγει νικήτρια από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Κι αν νομίζετε ότι τα ντέρμπι του κουπονιού «εξαντλούνται» σε Βαρκελώνη και Λονδίνο, για ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα.  Σάλκε – Ντόρτμουντ στο Γκελζενκίρχεν και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλώς, διαβάστε το θέμα του Σταύρου Κολίλα (σελ. 6) και θα καταλάβετε.
Να συνεχίσουμε με Γαλλία; Σεντ Ετιέν – Παρί Σ.Ζ. και οι έχοντας καλή μνήμη θα θυμούνται το ματς του περασμένου Μαρτίου, με τους Παριζιάνους να προηγούνται 0-2 στο 19’ και να ισοφαρίζονται τελικά στο 72ο λεπτό. Αν ψάξουμε κι αλλού, βρίσκουμε Αούστρια – Ραπίντ στην Αυστρία, Κορίνθιανς – Σάντος στη Βραζιλία, Αντερλεχτ – Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο,  Ζυρίχη – Βασιλεία στην Ελβετία, Πόρτο – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην Πορτογαλία, συνολικά λοιπόν έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κουπόνι, με παιχνίδια – μαγνήτες.

Εχετε υπόψη σας ότι πέφτει η αυλαία σε Ιρλανδία και Φινλανδία και ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα πλησιάζουν στο τέλος τους. Από εκεί έχει… αλιεύσει αρκετά σημεία ο Φώντας Τσούνης και τα αναλύει (σελ. 4). Μελετήστε προσεκτικά τα στοιχεία των συντακτών, προσθέστε τη δική σας γνώση και έμπνευση και καλή επιτυχία στις επιλογές σας. Τα λέμε πάλι μετά την παρέλαση, με καμιά 90αριά μεσοβδόμαδα ματς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις