KING BET Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2013

Ρητορικό το ερώτημα της 1ης σελίδας. Και εύκολη η απάντηση: «Ναι, γίνονται». Αλλά υπάρχει και μια… υποσημείωση. Είναι διαφορετικό να περιμένεις από άλλους το θαύμα που θέλεις και διαφορετικό να μπορείς να το πετύχεις εσύ. Κάπως έτσι κυλάει η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Εθνική μας. Στην κορυφή του 7ου ομίλου, παρέα με τη Βοσνία, αλλά με (πολύ) χειρότερη διαφορά τερμάτων, οφείλει να κάνει το καθήκον της στα δύο τελευταία ματς και να αναμένει στο… ακουστικό της για τα καλά νέα. Είτε από το Λίχτενσταϊν σήμερα (μπα…) είτε από τη Λιθουανία την Τρίτη (ε, κάτι μπορεί να γίνει). Απόψε, οι διεθνείς μας έχουν μπροστά τους τον πλέον επικίνδυνο αντίπαλο. Με την έννοια ότι οι Σλοβάκοι, που έχουν ήδη αποκλειστεί, δεν έχουν τίποτα να χάσουν, θα κάνουν το παιχνίδι τους.



Aλλωστε -αν θυμάστε- στο αντίστοιχο ματς της Μπρατισλάβας, πριν από έναν χρόνο ακριβώς, μας είχαν στριμώξει για τα καλά, πριν ο «άνθρωπος των κρίσιμων γκολ» Σαλπιγγίδης βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ενας ακόμη λόγος που κάνει ανήσυχο τον Σάντος είναι η διάθεση των παικτών μας. Ξέρουν ότι ουσιαστικά έχουν καπαρώσει τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και πιθανόν να εμφανιστούν κάπως χαλαροί. Αλλά από την άλλη, ο Πορτογάλος, όπως μάλιστα δήλωσε, νιώθει ευτυχής γιατί όλοι οι επιθετικοί του είναι «καυτοί» το τελευταίο διάστημα.

Πέρα από το ματς της Εθνικής μας, απόψε διεξάγονται άλλοι 23 αγώνες για την ευρωπαϊκή Ζώνη. Μια ματιά στις βαθμολογίες των ομίλων θα σας πείσει ότι η απευθείας πρόκριση έχει ξεκαθαρίσει στις περισσότερες περιπτώσεις και μην παρασυρθείτε από ισοβαθμίες. Πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων, άρα –διαβάζοντας και το πρόγραμμα που ακολουθεί- είναι εύκολο να διαπιστώσουμε ποιες Εθνικές ομάδες έχουν τσεκάρει ήδη τα εισιτήριά τους για Βραζιλία.
Πάμε και στη Ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Ολα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα στο Κολομβία – Χιλή. Αν έρθει Χ και η Ουρουγουάη ηττηθεί στον Ισημερινό, τότε η 4άδα που θα πάει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει γνωστή από αύριο, με την παρέα του Καβάνι και του Σουάρες να περιμένει τα μπαράζ.

Στο κουπόνι βρίσκουμε επίσης αγώνες από τα προκριματικά του EURO 2015 για τις ηλικίες μέχρι 21 ετών, ενδιαφέρον πρόγραμμα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, στην Ιρλανδία, στη Β’ Ιταλίας και τη Β’ Ισπανίας, στη Β’ Ολλανδίας και τη Β’ Νορβηγίας, στην Αμερική, στο Λιγκ Καπ Ιαπωνίας, στην Αργεντινή και στις δύο κατηγορίες της Βραζιλίας, που δεν έχουν πάρει… ανάσα το τελευταίο διάστημα. Α, να μην ξεχάσουμε και την έναρξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ σε Ελλάδα (με «κλάσικο» Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός) και Ισπανία, για τα οποία θα διαβάσετε στα θέματα που υπογράφει ο Πάνος Κραψίτης (σελ. 72-74). Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Τρίτη, έχοντας το μυαλό στο Κάουνας…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις