KING BET Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2013

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής. Μόλις έχει τελειώσει το ματς της Εθνικής μας με τη Σλοβακία και η βόλτα στα social media δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα. Ο καθένας γράφει το… μακρύ του και το κοντό του. Από «αμάν πια, τι ποδόσφαιρο ήταν αυτό;», μέχρι «πάλι και πάλι μπράβο, τούτη η Εθνική έχει χαρακτήρα». Είναι από ποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας. Οσοι περιμένουν από την Ελλάδα να βάλει στην εστία του τον αντίπαλο και να γίνει… Βραζιλία, μάλλον έχουν (μαύρα) μεσάνυχτα από ποδόσφαιρο. Οσοι αρκούνται στις νίκες, στις επιτυχίες (μην τα ισοπεδώσουμε όλα, στα μεγάλα ραντεβού των τελευταίων χρόνων ήμασταν συνεπέστατοι), στο γεγονός ότι δύσκολα δεχόμαστε γκολ, είναι ευχαριστημένοι και περήφανοι. Υπάρχουν και οι… άλλοι, αυτοί που δεν βγάζουν μιλιά πριν από κάθε ματς, αλλά μόλις σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη, τους πιάνει λογοδιάρροια και κριτικάρουν τα πάντα.



Την ΕΠΟ, τον Σάντος, τους διεθνείς, τους φιλάθλους, τον καντινιέρη του γηπέδου, τα παιδάκια που μαζεύουν τις μπάλες. Ελεος πια με τους… παρλαπίπες. Δεν έχουν καταλάβει ότι έχει περάσει η μπογιά τους; Τέλος πάντων, τούτη εδώ η εφημερίδα δεν χρειάζεται να αποδείξει για άλλη μια φορά πόσο πολύ αγαπάει και στηρίζει την Εθνική μας. Απλώς, αγανακτεί με τους μυαλοπώληδες. Πάμε τώρα στη δράση.

Τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης. Τα σενάρια είναι γνωστά, θα τα έχετε διαβάσει όλες αυτές τις μέρες και μπορείτε να τα βρείτε και στο σημερινό φύλλο. Μένει να μάθουμε ποιες ομάδες θα πάνε με απευθείας πτήση στη Βραζιλία και ποιες θα κάνουν μια στάση σε έναν μήνα, δίνοντας διπλούς αγώνες μπαράζ. Λογικά, τον Νοέμβριο θα δοκιμαστεί και η δική μας ομάδα, καθώς οι πιθανότητες να γκελάρει η Βοσνία στο Κάουνας είναι ελάχιστες (αλλά, για να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας, υπαρκτές). Οι Βόσνιοι έχουν αναγάγει το ματς με τη Λιθουανία σε ιστορικό αγώνα, καθώς για πρώτη φορά βρίσκονται τόσο πολύ κοντά σε μια μεγάλη διάκριση. Μέχρι και επώνυμους φίλους τους επιστράτευσαν για να συνοδέψουν την ομάδα τους.

Για την αναμέτρηση της Εθνικής μας με το Λίχτενσταϊν, δεν χρειάζονται πολλά. Ο νικητής είναι ήδη γνωστός, απομένει να μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που περιμένουμε, ως φίλαθλοι, είναι να δούμε τους παίκτες μας ορεξάτους, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο τεστ πριν από τα μπαράζ. Η αδυναμία του αντιπάλου δίνει την ευκαιρία στον Σάντος να δοκιμάσει κάποια συστήματα, να τσεκάρει άλλη μια φορά την κατάσταση των διεθνών και να διαπιστώσει ποιοι θα πάρουν φανέλα βασικού σε έναν μήνα.

Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια. Ο 2ος, 4ος και ο 5ος όμιλος της προκριματικής φάσης στην ευρωπαϊκή Ζώνη είναι ανοιχτοί και όλα θα κριθούν στο φινάλε, ενώ στον 8ο η Αγγλία κρατάει την τύχη στα χέρια της. Στη Λατινική Αμερική, η 4άδα που πάει απευθείας στα τελικά είναι σχεδόν βέβαιη (Αργεντινή, Κολομβία, Ισημερινός, Χιλή), η Ουρουγουάη λογικά θα βρεθεί στα μπαράζ, ενώ στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική η Ονδούρα θέλει έναν πόντο για να μπει στην τριάδα, αφήνοντας στα μπαράζ το Μεξικό.

Τέλος, στο κουπόνι θα βρείτε αγώνες από τις μικρές ηλικίες (U21), φουλ πρόγραμμα στη Βραζιλία, Κύπελλο Ισπανίας και σκόρπια ματς από Κόνφερενς, Ιρλανδία, Αμερική και τον τελικό του Κυπέλλου Αργεντινής. Να μην ξεχάσουμε, δε, την έναρξη σε Ευρωλίγκα και Γιουροκάπ, για τα οποία θα βρείτε πλήρη ανάλυση και προτάσεις από τον Πάνο Κραψίτη. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και ραντεβού την Παρασκευή στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

• Δεν θα βρείτε τη στήλη του Billara στο σημερινό φύλλο. Ο πόνος για μια απώλεια, όπως αυτή του φίλου και συναδέλφου του, Φίλιππου Συρίγου, υπερβαίνει κάθε κουβέντα για στοίχημα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις