ΚΙNG BET Τρίτης 18 Μαρτίου 2014

Αυτό είναι το ματς που μπορεί να αλλάξει την ευρωπαϊκή ταυτότητα του Ολυμπιακού, να του δώσει άλλη διάσταση, να τον βάλει σε πιο ψηλό ράφι, να τον καταξιώσει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χορτάσει από επιτυχίες εντός συνόρων. Μόλις πριν από τρεις ημέρες κατέκτησαν το 41ο πρωτάθλημα, αλλά χρόνια τώρα αναζητούν την υπέρβαση έξω από τα σύνορα. Να γίνουν ένα υπολογίσιμο μέγεθος στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή λοιπόν είναι η ευκαιρία τους. Με προίκα το 2-0 του Φαλήρου, ο Μίτσελ και οι παίκτες του πάνε στο «Ολντ Τράφορντ» για να τελειώσουν τη δουλειά. Και αύριο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα θα ξέρουν είτε ότι έχουν πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του συλλόγου είτε ότι βρέθηκαν τόσο κοντά όσο ποτέ σ’ αυτήν. Σημασία έχει να παλέψουν, να καταθέσουν την ψυχή τους και να κάνουν το καθήκον τους.



Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να το απαξιώνουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά μας έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές στο παρελθόν. Σε εθνικό επίπεδο, αρκούν δύο λέξεις: EURO 2004. Σε συλλογικό επίπεδο, έχει καμαρώσει για τον Παναθηναϊκό του 1971 που έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου, αλλά και για την ομάδα του 1996 που πέρασε από το Αμστερνταμ, για την ΑΕΚ του 1977 που πήγε στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, για τον ΠΑΟΚ που είχε αποκλείσει την Αρσεναλ, για τον Αρη και τον μεγαλειώδη θρίαμβο επί της Περούτζια, για τον Ολυμπιακό που έφτασε το 1999 στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τώρα, πάλι εκεί θέλει να φτάσει, έχοντας πετάξει έξω τη μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ναι μεν διάγει μια από τις χειρότερες σεζόν της τελευταίας 30ετίας, αλλά το όνομά της και μόνο προκαλεί σεβασμό.

Η εβδομάδα που διανύουμε έχει κι άλλα σημαντικά γεγονότα. Τους τρεις αγώνες ρεβάνς στο Τσάμπιονς Λιγκ, στους οποίους ξεχωρίζει η επιστροφή του Ντρογκμπά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (ο πιο αγαπημένος ξένος παίκτης για τους φιλάθλους της Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση), αλλά και την… προθέρμανση της Ρεάλ ενόψει clasico με αντίπαλο τη Σάλκε. Το… α’ ημίχρονο στην κόντρα του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ένα ματς που περιμένουν με αγωνία οι φίλοι των δύο ομάδων. Τους επαναληπτικούς στο Γιουρόπα Λιγκ (με τη Γιουβέντους να βρίσκεται στα… σχοινιά μετά το 1-1 με τη Φιορεντίνα στο Τορίνο και το νέο επεισόδιο στο… σίριαλ Μπέτις – Σεβίλλη). Και επειδή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Αγγλοι, υπάρχει δράση και στις μικρές κατηγορίες, με παιχνίδια από Τσάμπιονσιπ, Α’, Β’ Αγγλίας και Κόνφερενς. Βάλτε και Λιμπερταδόρες, εξ αναβολής αγώνες από Σκωτία, «λίγο» Χιλή και έχετε μπροστά σας το κουπόνι του τριημέρου.

Οσο για το μπασκετικό πρόγραμμα, η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού επισκιάζει οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, τούτη η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα είναι η πλέον καθοριστική και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Για όλα αυτά, μαζί με χόκεϊ, ιππόδρομο, κυνοδρομίες, ΠΡΟ-ΠΟ και όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα βρείτε στις σελίδες που ακολουθούν, ενώ έχουμε έξτρα θέμα για τους πράκτορες. Η KING BET ήταν χτες εκεί και κατέγραψε όλα όσα συνέβησαν στις εκλογές της ΠΟΕΠΠΠ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή. Να σας ενημερώσουμε, τέλος, ότι την άλλη εβδομάδα η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει Δευτέρα 24 Μαρτίου, λόγω της αργίας για την εθνική επέτειο με ένα φουλ κουπόνι.

Aκόμα στην King Bet:
Γιάννης Μακρατζάκης: Ολα για το Κύπελλο
Σταμάτης Δημάκης: Ημέρα κρίσης για την παραμονή
Γιάννης Μηνδρινός: «Τρένο» η Γουίγκαν
Θανάσης Κυλώνης: Τρίτη και φαρμακερή
Πάνος Κραψίτης: Με φόρα η Ναγκόγια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις