King Bet Τρίτης 1 Απριλίου 2014

Ωραία συζήτηση «άνοιξε» ο Φώντας (σελ. 4) με την απορία του αν αυτές οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι καλύτερες της φετινής διοργάνωσης. Δεκτές όλες οι απόψεις. Ο καλός συνάδελφος ισχυρίζεται ότι θα προτιμούσε στη θέση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ήταν η Γιουβέντους. Αν το πάμε ιστορικά, θα δούμε ότι από αυτή την 8άδα λείπει μια Λίβερπουλ, μια Μίλαν, ένας Αγιαξ (βάλτε τους σε όποια σειρά εσείς θέλετε). Ναι, τότε θα μιλούσαμε για την κορυφαία 8άδα όλων των εποχών. Ωστόσο, έχουμε μπροστά μας (σήμερα και αύριο) μερικά από τα πιο βαριά χαρτιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: τη Ρεάλ των 9 τροπαίων, την Μπαρτσελόνα με τρεις κούπες την τελευταία 7ετία, την εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, την Τσέλσι που το κατέκτησε μόλις πριν από 2 χρόνια και την Παρί Σ.Ζ. που έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για το εγγύς μέλλον.



Ακόμα, την Ντόρτμουντ που πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό, την Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει γαντζωθεί στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, προκαλεί σεβασμό. Αυτές είναι λοιπόν οι 8 ομάδες που θα μας κρατήσουν συντροφιά το επόμενο 10ήμερο. Για τα πρώτα ματς, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Ας μην επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το καλύτερο ζευγάρι. Και τα τέσσερα είναι μεγάλα, εξόχως ενδιαφέροντα και αμφίρροπα. Αλλωστε, στις «μέσα» σελίδες θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να «διαβάσετε» σωστά τα τέσσερα αυτά παιχνίδια.

Πάμε και στο Γιουρόπα Λιγκ. Μη νομίζετε ότι δεν έχουμε βαριά χαρτιά εδώ. Υπάρχει μια Γιουβέντους, μια Πόρτο, μια Μπενφίκα, μια Σεβίλλη, μια Βαλένθια, μια Λυών. Κάποιες από αυτές έχουν μακρά διαδρομή στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορούσαν να μας κρατούν συντροφιά Τρίτες ή Τετάρτες, αντί να ταλαιπωρούνται τις Πέμπτες. Οσο για τα μεθαυριανά ματς, μην ψάχνετε να βρείτε ακλόνητα φαβορί. Και οι τέσσερις αγώνες είναι ανοιχτοί, εξάλλου η φετινή διοργάνωση έχει χαρίσει πολλές συγκινήσεις και ανατροπές.

Αν προσπαθούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το ζευγάρι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, δύσκολα θα έβρισκε άλλη λέξη από το «αταίριαστο». Στην… κοινή ζωή τους έχουν μάθει να ζουν στα άκρα, με εντάσεις και τσακωμούς. Νωπό ακόμα το επεισόδιο που είχαν πριν από λίγες μέρες στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, όπου δεν είχαν ιδιαίτερο κίνητρο, πέρα βέβαια από το γόητρο. Αύριο, θα τα ξαναπούν, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με στόχο να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης. Αλλο ένα πολύ μεγάλο ματς στο κουπόνι του τριημέρου.

Από τα υπόλοιπα, κρατάμε την πλήρη αγωνιστική στο πρωτάθλημα Αργεντινής, τα εξ αναβολής παιχνίδια στις μικρές Αγγλίες, τα πέντε από την Ολλανδία, ενώ για το μπασκετικό πρόγραμμα, αρκεί να αναφέρουμε ότι στην Ευρωλίγκα διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική και στο Γιούροκαπ οι πρώτοι ημιτελικοί. Να μην ξεχάσουμε, τέλος, ότι στο σημερινό φύλλο θα βρείτε έξτρα αφιερώματα για Β’ Σουηδίας, Β’ Νορβηγίας και Φινλανδία που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με κουπόνι 300 (και βάλε) αγώνων…

Ακόμα στην King Bet της Τρίτης:
Βαγγέλης Λυκάκης: Αποθέωση για τη Ρίβερ Πλέιτ
Παναγιώτης Κοτσιμπός: Μαίνεται ο πόλεμος της τριάδας
Μάκης Μηνδρινός: Δεκαεννέα ματς αήττητη
Νίκος Μπέλτσος: Σε μια κλωστή η παραμονή
Μάρκος Χάννα: Επικίνδυνες αποστολές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις