King Bet Τρίτης 8 Απριλίου 2014

Ας ξεκινήσουμε με μια παρατήρηση. Οι 4 ομάδες που είναι φιλοξενούμενες αύριο και μεθαύριο στο Τσάμπιονς Λιγκ πήραν πολύ άνετες νίκες στα πρωταθλήματά τους. Πέτυχαν 14 γκολ και δέχτηκαν μόλις 1! Η Ρεάλ πέρασε εύκολα από το Σαν Σεμπαστιάν με 4-0, η Παρί επιβλήθηκε άνετα 3-0 της Ρεμς, η Μπαρτσελόνα δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να καταβάλει 3-1 την Μπέτις, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μια από τις πιο μεστές φετινές εμφανίσεις της, νικώντας 4-0 τη Νιούκαστλ εκτός. Αντίθετα, οι γηπεδούχες ομάδες είχαν πολύ άγχος. Η Μπάγερν υπέστη την πρώτη εντός συνόρων ήττα της στο Αουγκσμπουργκ, στο χειρότερο ματς επί εποχής Γκουαρδιόλα. Από τις υπόλοιπες, η Ντόρτμουντ χρειάστηκε τα «βαριά» χαρτιά της, Λεβαντόφσκι και Ρόις, για να γυρίσει το παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ, η Ατλέτικο ίδρωσε για να πάρει τρεις πόντους κόντρα στη Βιγιαρεάλ, ενώ η Τσέλσι κέρδισε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το 3-0 τη Στόουκ.



Τι συμπέρασμα μπορούμε να εξάγουμε από όλα αυτά τα αποτελέσματα; Οτι τώρα, στο τέλος της διαδρομής, δεν υπάρχει ομάδα που να ξεχωρίζει, που να βλέπει αφ’ υψηλού τις υπόλοιπες. Αν πριν από ένα ενάμιση περίπου μήνα λέγαμε ότι η Μπάγερν είναι το Νο1 φαβορί για το ριπίτ, αρχίζουμε να αναθεωρούμε.

Το ίδιο διάστημα ισχυριζόμασταν ότι η Ρεάλ είναι πανέτοιμη για το 10ο. Ηρθαν όμως οι δύο σερί ήττες στην Πριμέρα και… μαζέψαμε τα λόγια μας. Κι αν μας έλεγε κάποιος στο ξεκίνημα της σεζόν ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν θα διεκδικούν θέση στην 4άδα του σεντονιού, θα τον χαρακτηρίζαμε «μυρωδιά». Ποιος όμως μπορεί να στερήσει από τις δύο αυτές ομάδες το δικαίωμα να ελπίζουν; Οι μεν «κομάντος» του Σιμεόνε καυχιούνται ότι σε 4 φετινά ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν ηττήθηκαν (ισάριθμες ισοπαλίες!), οι δε αστέρες του Μπλαν πάνε στο Λονδίνο με προίκα το 3-1 του Παρισιού και ασφαλώς είναι το φαβορί απέναντι στην Τσέλσι. Οσο για τα άλλα δύο ζευγάρια, στο ένα η πρόκριση φαίνεται ότι κρίθηκε (η Ντόρτμουντ έχει να ανέβει… βουνό για να πετάξει έξω τη Ρεάλ), ενώ στο άλλο η Μπάγερν πρέπει απλώς να θυμηθεί τον καλό εαυτό της και να «πατήσει» πάνω στο 1-1 του «Ολντ Τράφορντ».

Οπως καταλάβατε, οι ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ δεσπόζουν στο μεσοβδόμαδο κουπόνι. Στα αντίστοιχα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, η Μπενφίκα, η Γιουβέντους και η Βασιλεία έχουν αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης και απομένει μόνο να δούμε ποια εκ των Πόρτο ή Σεβίλλης θα τις συνοδέψει στην 4άδα. Κατά τα άλλα, στο τριήμερο που έχουμε μπροστά μας, θα μάθουμε ποιες ομάδες θα συνεχίσουν στη νοκ άουτ φάση του Λιμπερταδόρες, καθώς διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Επίσης, βρίσκουμε αγώνες από τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, από τα Κύπελλα Δανίας και Αυστρίας, από τη Β’ Ολλανδίας και την Α’ Σουηδίας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μπασκετικό πρόγραμμα, με το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ να κρίνει την τελική κατάταξη των ομίλων της Ευρωλίγκας και τη… διασταύρωση στα προημιτελικά. Αυτά ως μια πρώτη γεύση για το τι μας περιμένει. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με 300… τόσους αγώνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις