KING BET Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν προλάβαμε να μπούμε στο… πνεύμα της νέας στοιχηματικής σεζόν, να η πρώτη διακοπή. Με δύο μόλις αγωνιστικές σε Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, με τρεις στην Πρέμιερ Λιγκ και με μόλις μία στην Ιταλία, το pause έρχεται να μας… θυμίσει ότι υπάρχουν και Εθνικές ομάδες, καθώς μια μεγάλη διοργάνωση ανοίγει τις πύλες της σε λίγες μέρες, την Κυριακή συγκεκριμένα. Ξεχάστε τις Τρίτες και τις Παρασκευές που διεξάγονταν οι αγώνες, άλλαξαν τα πράγματα και ο Πλατινί (μόνος του παίρνει τις αποφάσεις, έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο Νίκος Μποζιονέλος στη σελίδα 10) προχώρησε σε διαφοροποιήσεις ενόψει EURO 2016, κυριότερη εκ των οποίων η συμμετοχή 24 ομάδων στην τελική φάση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι από τις 53 που θα ριχτούν στη μάχη των προκριματικών, οι 23 (μαζί με τη Γαλλία που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση) θα περάσουν στα τελικά. Τέλος πάντων, αυτά θα τα πούμε και στο φύλλο της Παρασκευής, προέχει σήμερα να ασχοληθούμε με το τρέχον κουπόνι.



Τι έχει; Φιλικούς αγώνες Εθνικών ομάδων, Λιγκ Τρόφι, U21, Κύπελλο και Β’ Βραζιλίας, Β’ Σουηδίας, Αμερική, Λιγκ Καπ Ιαπωνίας. Από τα διεθνή φιλικά, το μάτι κατευθείαν πηγαίνει σε τρεις αναμετρήσεις. Στην πρώτη συναντιούνται η Γερμανία με την Αργεντινή, 52 μέρες μετά το ραντεβού τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κι αν στα «πάντσερ» ελάχιστα άλλαξαν από εκείνο το βράδυ της 13ης Ιουλίου που ο Γκέτσε «έραψε» το 4ο αστέρι στη φανέλα τους, στην Αργεντινή γύρισαν σελίδα και όρισαν τον Χεράρδο Μαρτίνο διάδοχο του Σαμπέλα για τον πάγκο. Ο «Τάτα» μπαίνει απευθείας στα (πολύ) βαθιά, χωρίς μάλιστα να έχει τον Μέσι στη διάθεσή του. Υπάρχει κι άλλη μία εξίσου ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Στο Παρίσι η Γαλλία περιμένει την Ισπανία. Οι «τρικολόρ» κράτησαν τον κορμό που τους οδήγησε σε μια αξιοπρεπή παρουσία στο Μουντιάλ, ενώ στους «φούριας ρόχας» πήραν… σκούπα και φαράσι. Λογικό. Δεν ξεπερνιέται έτσι ο διασυρμός στη Βραζιλία. Οσο για το άλλο μεγάλο φιλικό, η Ιταλία φιλοξενεί την Ολλανδία. Κόντε εναντίον Χίντινγκ.

Να αλλάξουμε άθλημα; Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ είχαμε αρκετές εκπλήξεις τις πρώτες τρεις μέρες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα που η α’ φάση φτάνει στο τέλος της και κάθε ματς είναι ουσιαστικά... νοκ άουτ. Από τη δική μας Εθνική ομάδα, βλέπουμε αυτά που περιμέναμε: πολλή ενέργεια, μάχες κοντά και μακριά από τα καλάθια, διαστήματα εξαιρετικού μπάσκετ και περιόδους… καθίζησης. Χαίρεσαι να την παρακολουθείς. Απολαμβάνεις τις κινήσεις και τα προσόντα των παικτών μας.

Τα εύκολα όμως τελείωσαν. Τώρα έχουμε Κροατία και Αργεντινή μπροστά μας, με το βλέμμα στον άλλο όμιλο (τον Α’), ώστε να αποφύγουμε το «σταύρωμα» με τους αμφιτρύωνες Ισπανούς. Για να τα ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας, διαβάστε το σχετικό κείμενο του Πάνου Κραψίτη, που λέει ότι δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο ως τώρα από τους αγώνες. Τον πιστεύουμε… Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή, με… πολύ Ρανιέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις