KING BET Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κατ’ αρχάς, να κάνουμε μια ερώτηση: Μήπως θυμάστε ποιος ήταν προπονητής στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πριν από τον Ρεχάγκελ; ΟΚ, έχουν περάσει 14 σχεδόν χρόνια από τότε, αλλά δεν είναι δύσκολο να το βρείτε. «Κολλήσατε»; Ας το… πάρει το ποτάμι λοιπόν. Ο Βασίλης Δανιήλ ήταν. Είδατε πόσο μακρινή σας φαίνεται εκείνη η εποχή; Γιατί; Διότι ο Γερμανός έμεινε 9 χρόνια στον πάγκο, έναν… αιώνα δηλαδή. Από την απαξίωση στον ουρανό της δόξας. Από τη μιζέρια στην υπερηφάνεια. Τη σκυτάλη μετά πήρε ο Φερνάντο Σάντος. Ακουσε κι αυτός τα σχολιανά του. Αλλά έφυγε ως επιτυχημένος, με δύο προκρίσεις σε νοκ άουτ φάσεις EURO και Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και μια ανάσα από την 8άδα του πρόσφατου Μουντιάλ (α, ρε Κέιλορ Νάβας, ακόμα μας πληγώνεις…). Ερχεται τώρα ένας άλλος ξένος, Ιταλός τούτη τη φορά, να αναλάβει το πόστο.



Με άλλη κουλτούρα από τους προκατόχους τους, με διαφορετικές παραστάσεις, αλλά με ίδια φιλοσοφία: να βαδίσει στα χνάρια του Γερμανού και του Πορτογάλου και να κρατήσει την Εθνική μας στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται εδώ και μια 10ετία. Καλομάθαμε στις επιτυχίες και έχουμε απαιτήσεις. Πάντως, ο Ρανιέρι ήταν ξεκάθαρος από τις πρώτες του κουβέντες: «Στόχος μου είναι να διατηρήσω την Ελλάδα στο γκρουπ των ισχυρών».
Μεθαύριο λοιπόν ξεκινάει η καταμέτρηση για τον Ιταλό. Με ένα πολύ δύσκολο ματς, που γίνεται ακόμα δυσκολότερο από την απουσία φιλάθλων στο «Καραϊσκάκης». Η Ρουμανία έρχεται στο Φάληρο για να πάρει το αίμα της πίσω από τον αποκλεισμό στα πλέι οφ του Νοεμβρίου. Εμείς της στερήσαμε την ευκαιρία να πάει στο Μουντιάλ.

Εμείς (κι αυτή βέβαια) είμαστε τώρα το φαβορί του 6ου ομίλου για να βρεθούμε στη Γαλλία μετά από δύο καλοκαίρια. Πάλι δηλαδή μας βρίσκει μπροστά της, στο πιο ενδιαφέρον ίσως ζευγάρι της 1ης αγωνιστικής σ’ αυτή την προκριματική φάση του EURO 2016. Εχει και κάποια άλλα δυνατά ματς, όπως το Ελβετία – Αγγλία, το Αυστρία – Σουηδία και το Γερμανία – Σκωτία. Αλλά όχι σαν το δικό μας…

Από πρωταθλήματα, υπάρχει δράση στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, σε Β’ Ιταλίας και Β’ Ισπανίας, σε Ιρλανδία και σε Λατινική Αμερική. Αυτά συμπληρώνουν το κουπόνι, μαζί με προκριματικά U21 και ορισμένα διεθνή φιλικά (Βραζιλία – Κολομβία και Σερβία – Γαλλία τα πιο σημαντικά). Οσο για μπάσκετ, χτες τελείωσε η α’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναδείχθηκαν οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ.

Εμείς, δεν γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές (γιατί έπρεπε να στείλουμε νωρίς την εφημερίδα στο πιεστήριο), αναθέσαμε όμως στον Πάνο Κραψίτη (αν δεν προέκυπτε ο γάμος, θα είχε δει και τους 60 αγώνες που έχουν διεξαχθεί, τώρα έχασε κανά δυο…) να αποκρυπτογραφήσει όλη τη διοργάνωση και να καταθέσει τις εκτιμήσεις του για τη συνέχεια. Εμείς θα τα ξαναπούμε την Τρίτη, με ένα έξτρα θέμα για τις μεταγραφές. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις