KING BET Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο τίτλος «Συννεφιασμένη Κυριακή» που κυκλοφόρησε ευρέως σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αποτυπώνει ξεκάθαρα όσα ζήσαμε και νιώσαμε προχτές το βράδυ. Πρώτα ο (δικαιότατος) αποκλεισμός της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ από τη Σερβία που μας άφησε εκτός 8άδας και ουσιαστικά γκρέμισε τις προσδοκίες που είχαμε… χτίσει μετά το 5Χ5. Κατόπιν η ήττα της Εθνικής ποδοσφαίρου από τη Ρουμανία, στο ντεμπούτο του Κλάουντιο Ρανιέρι. Μάλλον, εδώ δεν πείραξε τόσο η ήττα όσο η άθλια εμφάνιση των διεθνών μας, που παίζοντας πάνω από 40 λεπτά με παίκτη παραπάνω, δημιούργησαν μία (1) σοβαρή ευκαιρία. Εντάξει, υπάρχει η δικαιολογία της απουσίας του κόσμου, ότι βρισκόμαστε νωρίς στη σεζόν, ότι οι παίκτες μας δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά τόσο κακή εικόνα ουδείς περίμενε. Ή, μάλλον, ξέρουμε έναν που το περίμενε. Τα έγραφε ο Billaras στο φύλλο της Παρασκευής. Κατέθεσε την άποψή του για την επιλογή Ρανιέρι, για τους διεθνείς μας και σήμερα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος (και στενοχωρημένος βεβαίως…).



Πάει, πέρασε το πρώτο τεστ για την Ελλάδα. Με κακό (πολύ κακό) βαθμό. Ευτυχώς πάντως, που έτσι όπως είναι τα προκριματικά, χρειάζεται προσπάθεια για να ΜΗΝ προκριθούμε. Είδαμε ωστόσο αρκετές εκπλήξεις στην πρεμιέρα. Πάταγο έκανε το διπλό της Αλβανίας στην Πορτογαλία, αίσθηση προκάλεσε το διπλό της Βορείου Ιρλανδίας στην Ουγγαρία. 9.25 πλήρωνε το πρώτο, 6.00 το δεύτερο! Τέτοιες αποδόσεις υπάρχουν και την Τρίτη, στα 8 τελευταία ματς που θα κλείσουν την πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2016. 10.50 πληρώνει το διπλό της Κύπρου στη Βοσνία, 8.50 (και με… αβάτζο ένα γκολ) το διπλό της Μάλτας στην Κροατία. Αντίθετα, πιο χαμηλά συναντάμε δύο διπλά που θα παιχθούν κατά κόρον: τη νίκη της Ιταλίας στη Νορβηγία και τη νίκη της Ολλανδίας στην Τσεχία. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο φιλοξενούμενων; Οτι παρουσιάζονται με νέους προπονητές (Κόντε και Χίντινκ αντίστοιχα), μετά την περιπέτεια του Μουντιάλ.

Εχουμε και U21 μπροστά μας. Με την Εθνική μας να αναζητεί ένα μικρό θαύμα για να περάσει, καθώς χρειάζεται μόνο νίκη επί της Πολωνίας και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αλλά, επειδή δεν είναι μακριά εκείνη η απίστευτη επιτυχία επί των Τούρκων (μόλις τον περασμένο Μάρτιο), όταν παίζαμε με 9 παίκτες και καταφέραμε να νικήσουμε, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε.

Κατά τα άλλα, στο κουπόνι θα βρείτε πλήρες πρόγραμμα σε Κόνφερενς, Α’, Β’ Βραζιλίας, 9 ματς για το Κύπελλο Ισπανίας, MLS, αγώνες από Β’ Ιταλίας και Κύπελλο Ιαπωνίας, καθώς και από τα προκριματικά του Κόπα Αφρικα. Οσο για μπάσκετ, ο Πάνος Κραψίτης κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να γράψει για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, παρότι δεν (φαίνεται να) έχει ξεπεράσει ακόμα την ήττα της Εθνικής μας. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε την Παρασκευή με φουλ πρωταθλήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις