KING BET Τρίτης 18 Νοεμβρίου 2014

Οταν το καλοκαίρι, λίγες μέρες μετά το φινάλε του Μουντιάλ, ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Κλάουντιο Ρανιέρι για τον πάγκο της Εθνικής μας, ελάχιστοι μπορούσαν να προβλέψουν τέτοιο κατάντημα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα κι αν το προέβλεπαν, δεν είχαν κουράγιο να το πουν ή να το γράψουν. Κι όμως, μέσα σε 4 μήνες γκρεμίστηκαν όλα. Κυρίως, γκρεμίστηκε αυτό που αναφέρει ο Billaras (παρεμπιπτόντως, από τους λίγους που έβλεπαν τη… λαίλαπα Ρανιέρι να έρχεται) ως «διεθνή νοοτροπία». Ο χαρακτήρας δηλαδή τούτης της ομάδας. Που, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, την κρατούσε όρθια. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι πολύ δύσκολα πλέον θα πάμε στη Γαλλία το καλοκαίρι του 2016. Στο κάτω κάτω, καμία ομάδα, σε κανένα άθλημα, δεν έχει κάνει… σύμβαση με την επιτυχία. Ολες περνάνε κρίση. Το κακό είναι ότι εξασθενεί ο σεβασμός που μας έδειχναν όλοι (μα όλοι) οι αντίπαλοι τα τελευταία 10 χρόνια, αδυνατίζει ο ιστός που είχε φτιάξει ο Ρεχάγκελ στην αρχή και ο Σάντος στη συνέχεια. Κρίμα.



Μήπως όμως μέσα σε όλους τους υπεύθυνους, που πήραμε… σβάρνα τούτες τις μέρες, ξεχάσαμε κάποιον; ΟΚ, όλοι φταίνε. Ο Σαρρής, ο Ρανιέρι, οι μανατζαραίοι, οι διεθνείς. Ο κόσμος όμως πού ήταν; Τι εικόνα αντίκριζε ο τηλεθεατής το βράδυ της Παρασκευής από το Φάληρο; Και τον… Μπιρσίμ να είχαμε σκηνοθέτη, πάλι άδειες θα φαίνονταν οι εξέδρες. Ας κοιτάξουμε λοιπόν πρώτα μέσα μας, να διαπιστώσουμε πώς… συμπεριφερόμαστε εμείς στην Εθνική και μετά να δούμε πώς συμπεριφέρεται αυτή σε μας…

Δεν χρειάζεται να σταθούμε άλλο σ’ αυτά που έγιναν την Παρασκευή και όσα γράφτηκαν από τα μεσάνυχτα εκείνης της (αποφράδας για το ποδόσφαιρό μας) μέρας. Στεκόμαστε μόνο σ’ αυτά που έχουμε μπροστά μας, την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το 2014. Ενα φιλικό (με τη Σερβία) που «πρέπει να γίνει», στα Περιβόλια των Χανίων. Με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο και τους παίκτες -να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο- με σκυμμένα κεφάλια. Δεν πειράζει, καλό θα τους κάνει και λίγη… ταπεινότητα.

Αντίθετα, όσοι είδατε χτες τις φωτογραφίες από την άφιξη της Πορτογαλίας στο Μάντσεστερ, θα διαπιστώσατε το ύφος του Κριστιάνο Ρονάλντο. Λες και έμπαινε σπίτι του, έτσι νιώθει. Και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε. Εξι χρόνια έζησε εκεί, τα πήρε όλα με τη Γιουνάιτεντ και απόψε θα αποθεωθεί από τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων». Και ποιον λέτε ότι έχει απέναντί του; Το… φιλαράκι του τον Μέσι, σε ένα από τα πιο σπουδαία φιλικά της βραδιάς. Οπως είναι και το Ισπανία – Γερμανία (πρωταθλητές Ευρώπης εναντίον πρωταθλητών Κόσμου), το Σκωτία – Αγγλία, το Γαλλία – Σουηδία και το Αυστρία – Βραζιλία.

Αν αναρωτιέστε τι άλλο, πλην φιλικών υπάρχει μεσοβδόμαδα για στοίχημα, να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε επαναληπτικούς στο Κύπελλο Αγγλίας (7 ματς), τελευταία αγωνιστική στα προκριματικά του Κόπα Αφρικα, Α’ και Β’ Βραζιλίας, Κύπελλο Αργεντινής και ημιτελικά Σουνταμερικάνα. Με ένα Μπόκα – Ρίβερ σε θέση μάχης. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, και το μπασκετικό κουπόνι. Ο Πάνος Κραψίτης υποδέχθηκε χτες το νέο μέλος της οικογένειάς του (πολλές ευχές) και μετά ασχολήθηκε με τις κάθε λογής Σζολνόκι και Γκραν Κανάρια. Ατιμη αυτή η δουλειά…

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με φουλ κουπόνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις