KING BET Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2014

«Περίεργο» κουπόνι αυτό που αφήσαμε πίσω μας. Είχε δυνατά στηρίγματα από ομάδες που συνέχισαν με φόρα μετά τη διακοπή, αλλά είχε και πολλά «σπασίματα» (ειδικά στον ευρωπαϊκό βορρά), με αποτέλεσμα να χαθούν αρκετά δελτία. Τι άλλο είχε; Κάτι εξωγήινα ρεκόρ από τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Ο Μέσι μπήκε στο πάνθεον με τον τίτλο του καλύτερου σκόρερ όλων των εποχών στην Ισπανία, ο Ρονάλντο συνεχίζει να βομβαρδίζει τις αντίπαλες εστίες και στο ερώτημα «πού θα σταματήσουν οι δυο τους;» δεν χωράει απάντηση. Διότι, πολύ απλά, ουδείς γνωρίζει… Μπροστά μας έχουμε την 5η αγωνιστική στη φάση των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Αν εξαιρέσουμε τις γκέλες της Μάντσεστερ Σίτι (εδώ που τα λέμε, κάθε χρόνο το ίδιο γίνεται με τους «πολίτες»), την απερισκεψία της Αρσεναλ (επικό το 3-3 με την Αντερλεχτ) και το άγχος της Λίβερπουλ (είναι φανερό ότι δεν μπορεί να κοιτάξει ψηλά…), τα υπόλοιπα φαβορί –λίγο έως πολύ- έχουν επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό που τα συνοδεύει.



Ανάμεσα στις ομάδες που παλεύουν (και θα παλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα της 10ης Δεκεμβρίου) για την πρόκριση στην επόμενη φάση βρίσκεται και ο Ολυμπιακός. Με 2/2 στην έδρα του απέναντι στα μεγαθήρια του 1ου ομίλου, με εξαιρετική εμφάνιση (έστω και χωρίς άμεσο… αντίκρισμα) στο Τορίνο, παίζει αύριο την προτελευταία του ζαριά σε ισπανικό έδαφος, κόντρα στην Ατλέτικο. Δεν χρειάζεται πολλή γνώση για να αντιληφθεί κάποιος την κρισιμότητα της αναμέτρησης.

Ακόμα και ο ένας πόντος εκτοξεύει τις πιθανότητες των «ερυθρόλευκων» για να βρεθούν στα νοκ άουτ του Φεβρουαρίου, καθώς θα… υποχρεώσουν τους Μαδριλένους να πάνε την τελευταία αγωνιστική στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» για να διεκδικήσουν την πρόκριση και όχι απλώς για τουρισμό. Η ήττα δεν μηδενίζει τις ελπίδες του Ολυμπιακού, του προσθέτει όμως έξτρα… έγνοια, καθώς μετά (σε περίπτωση βέβαια που η Γιούβε περάσει από το Μάλμε) δεν θα εξαρτάται από τον ίδιο η παρουσία του στους «16».

Πάμε και στους τρεις εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς… τρεις, είναι δυόμισι, γιατί ο Παναθηναϊκός παίζει μόνο για το γόητρό του στη Μόσχα με την Ντινάμο. Αντίθετα, οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται μέσα στο «παιχνίδι». Ο ΠΑΟΚ υπολείπεται τρεις βαθμούς από τη 2η στον όμιλό του Γκινγκάμπ, αλλά το 2Χ2 είναι μέσα στις δυνατότητές του. Μεθαύριο αντιμετωπίζει την ουραγό και… ημιδιαλυμένη Ντινάμο Μινσκ στο Μπορίσοφ, ενώ στο φινάλε υποδέχεται τους Γάλλους.

Πρακτικά, τούτο σημαίνει ότι κρατάει την τύχη στα… πόδια του. Σε ελαφρώς δυσκολότερη θέση ο Αστέρας Τρίπολης, που πρέπει πάση θυσία να νικήσει την Πέμπτη την Μπεσίκτας στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και στις 11 Δεκεμβρίου να παίξει τα ρέστα του στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν, έχοντας βέβαια το μυαλό του και στο ματς Μπεσίκτας – Τότεναμ που θα διεξάγεται την ίδια ώρα στην Πόλη.

Υπάρχει κι αλλού δράση το τριήμερο, πέρα από τα 40 ματς στα Κύπελλα Ευρώπης. Εχουμε Κόνφερενς, Λιγκ Τρόφι, τελικό Κυπέλλου σε Βραζιλία και Αργεντινή, ημιτελικά Σουνταμερικάνα (με Ρίβερ – Μπόκα, να μην ξεχνιόμαστε), πλέι οφ στο Μεξικό και μπαράζ στη Νορβηγία. Αν προσθέσετε και το μπάσκετ (με Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ σε φουλ ρυθμούς), τότε καταλαβαίνετε ότι από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, όρεξη να ‘χουμε να παίζουμε στοίχημα.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή, στο τελευταίο κουπόνι του Νοεμβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις