KING BET Τρίτης 4 Νοεμβρίου 2014

Συνηθίζεται να λέμε ότι η 4η αγωνιστική των ομίλων είναι η πλέον κρίσιμη. Κοινότοπο, αλλά πέρα για πέρα σωστό. Αλλωστε, είναι η… στροφή που ξεκαθαρίζει ποιοι συνεχίζουν στο κυνήγι της πρόκρισης και ποιοι μένουν πίσω. Διαχρονικά, αυτό γίνεται και δεν θα αλλάξει τώρα. Βάλτε όμως μια υποσημείωση, ειδικά για τρεις από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν φέρουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, μένουν εντός στόχων. Ακόμα και η ήττα δηλαδή δεν είναι καταστροφή. Αντιθέτως, για τον Παναθηναϊκό, μόνο η νίκη τον κρατάει ζωντανό. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά για να καταλάβετε.
Σπουδαίο (μπορεί να αποδειχθεί και ιστορικό…) το ματς για τον Ολυμπιακό στο Τορίνο. Ξέρει τι θα αντιμετωπίσει. Ξέρει όμως (σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Μίτσελ) και τι θέλει. Θα αγωνιστεί για τη νίκη, εξάλλου δεν μπορεί να περιμένει για 90 λεπτά τη Γιουβέντους να κάνει το παιχνίδι της.



Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στον ιταλικό βορρά για δύο αποτελέσματα, ενώ ακόμα και μια ήττα με σκορ 2-1, 3-2 κ.λπ. τους διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης. Το αποθαρρυντικό ότι έρχονται από πολύ άσχημη εμφάνιση στην Τρίπολη.

Μένουμε σε ιταλικό έδαφος, αλλάζουμε πόλη. Με τον αέρα του πρωτοπόρου στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την ψυχολογία στα ύψη και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη τη Φιορεντίνα. Ακόμα και ο βαθμός μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος για την ομάδα του Αναστασιάδη, καθώς στη συνέχεια έχει δύο βατά ματς, με την Ντινάμο Μινσκ εκτός και την Γκινγκάμπ εντός, άρα η πρόκριση είναι ανοιχτή. Κι εδώ όμως υπάρχει ένα αποθαρρυντικό στοιχείο. Οι δύο σοβαρές (σοβαρότατες) απουσίες, των Ρατς και Μακ. Πλήγμα για την ορθολογική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

Ερχόμαστε στα μέρη μας και περνάμε πρώτα από την Τρίπολη. Εξαγριώθηκαν το Σάββατο οι Αρκάδες από τη διαιτησία του Σπάθα, κατανάλωσαν πολλές δυνάμεις, αλλά μια μεγάλη πρόκληση ανοίγεται μπροστά τους. Αλλωστε, δεν φιλοξενείς και… κάθε μέρα μια αγγλική ομάδα. Η Τότεναμ είναι ανώτερο μέγεθος, με ποιοτικότερους παίκτες και περισσότερες παραστάσεις, αλλά ο φετινός Αστέρας δεν έχει βάλει… ταβάνι στις φιλοδοξίες του. Το απέδειξε στα προκριματικά, το αποδεικνύει και στους ομίλους.

Τελευταία στάση, Λεωφόρος. Στο εγχειρίδιο με τίτλο «Πώς αλλάζει η ψυχολογία μιας ομάδας», ο συγγραφέας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του Μπεργκ. Ο Σουηδός επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας του και ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε. Φαίνεται στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, στη διάθεσή τους. Αν, μάλιστα, καταφέρουν να νικήσουν και την Αϊντχόφεν στο μεθαυριανό ματς, θα ξαναμπούν δυναμικά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Απλώς, να θυμίσουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, όλοι τους είχαν ξεγραμμένους…

Φουλ Ευρώπη, λοιπόν, στο κουπόνι, με... πολύ Τσάμπιονσιπ και… ολίγη από Βραζιλία, Σουνταμερικάνα. Και με επιλογές για όλα τα γούστα. Αυτά προς το παρόν, τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στις επόμενες σελίδες. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις